My všichni, co zde tak trochu na pentax nadáváme, jsme ho vlastnili nebo stále vlastníme a máme k němu stále určitý nostalgický vztah. Ty to píšeš naprosto správně. Jenže pro někoho nastane situace, že to ujasněné sklo prostě neexistuje. A pak čekáš, rok, dva, tři, čtyři. A stále neexistuje. A pak většinou od pentaxu odcházíš.Jindras píše:Tak jsem si to -poslední 4 stránky -přečetl a žasnu. Nějak nerozumím jedné věci- absolutně mi nevadí menší nabídka skel-když si ujasním co chci fotit,tak si najdu sklo,které na danou věc pasuje,tady si najdu recenze toho či onoho skla,to si koupím a s tím pak fotím. A mám ho pořád. Jasně,že jsou a budou lepší a lepší a...
Vlastně jsou jen dvě věci, které brání tomu, aby se pentax tržně vrátil mezi nejsilnější: skla a AF. Vše ostatní je na velice dobrý úrovni. Někomu současný stav nemusí vadit a je to v pořádku. Ale firma se musí vždy poměřovat v jednotlivých vlastnostech s těmi nejlepšími, co jsou na trhu a ty největší handicapy by měla postupně odbourávat. Mě stále zaráží, že za těch ca 7 let, co to sleduji, se ani jedno významně nezměnilo. To byl vlastně druhý důvod odchodu - ztráta důvěry v lidi, co pentax řídí.
Příkladem je nakonec i tento KP. Proč do něho nedají ten nejlepší AF modul, co mají? Vždyť to cenově není low end.
A ještě chci poprosit, může někdo dá do galerie podvečerní či večerní fotku s ISO 16000? Třeba z ulice, aby tam byli lidi. Ideálně bez odšumování a bez úprav. Nemám totiž reálnou představu, jak to může vypadat.