Pentax K-X specifikace

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 zář 2009, 20:32

elho_cid píše:
ByWondra píše:K-X je snad nejlepší počin Pnetaxu poslední doby, a dobře načasovaný
K-7 je výborný foťák přesně věrný strategii značky, kvůli které jsem si ji vybral
Až vyjde "k-2" (nemám důvod v ní nevěřit, pokud určité zakomplexované živly nebudou odhánět lidi od Pentaxu) a bude mít vše co "nutně potřebujete", stejně pochybuji, že si hodně z vás stěžovačů koupí, určitě na ní najdete něco typu: malej snímač, žádná budoucnost, nestabilizované objektivy mi neumožní dostatečně rychle zaostřit..
Možná toto pentax tuší, tak na Vás technofily "kašle" ...

Nechci nikoho urazit, ale z těch lidí, které si já řadím do složky "stěžovačů" mě snad nikdo svými fotografiemi nezaujal, a z těch, kteří mě tu nějak vážně zaujali (a třeba bych rád byl tak dobrý jako oni) většinou pentax chválí (typem: mohlo by být líp, ale přeci je dobře), nebo si stýskají po nějakých konkrétních věcech, ale ze známostí s uživateli canonů vím, že tam je stejné
No Kix bych zatím moc nechválil, kdo ví co z toho vyleze. Ale jinak souhlasím. Od RH taky nikdy nikdo neviděl kloudnou fotku a většina těch, kdo chtějí FF, argumentují jen nižším šumem - často jen proto, že si neumějí posvítit, nebo jsou líní nosit stativ. A pak z takového technofila vypadne, že zkouší ostření na hladkou bílou zeď a nevisí mu na ní žádná jeho fotka, protože je dává jen na web.
Já teda pokud bych po FF slintal, tak leda kvůli tomu, abych kreativně využil nižší DOF na širokoúhlých objektivech. Ale zatím slintám po K-7.
Ono ISO je pro někoho asi důležité... ale třeba já k takovejm lidem nepatřim. Všeobecně mi přijde docela vtipné, že dnešní zrcadlovky se porovnávají výhradně podle ISO.

Ale ta práce s hloubkou ostrosti je velký rozdíl... taky můžeš fotit na podstatně vyšší clony ostře + více MPX (větší prostor pro postprodukci).

Ale to je fuk... kdo je to RH? Když jsi o něm psal posledně, myslel jsem, že mluvíš o Radku Hulánovi. Ten i fotí?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 18 zář 2009, 20:54

RH v Pentax světě znamená RiceHigh:
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1142

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 zář 2009, 21:03

elho_cid píše:RH v Pentax světě znamená RiceHigh:
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1142
Jo...

RH je "rozlobenej muž" .... myslim, že byl velkej fanoušek značky, kterého ten hroznej humbuk před uvedením K7 prostě zlomil.

Všechny ty odpočty a sliby milníku v dějinách značky... myslim, že ať už je K7 jakákoliv, ten šílenej Hype jí jedině uškodil. A to hodně...

Myslim, že kdyby uvedení K7 bylo podobné, jako uvedení K-x, měl bych jí už doma. Takhle mě ale Pentax donutil měsíc den co den trávit hodinu brouzdáním po drbech a těšit se, jako malého kluka.

A RH si to asi zažil ještě v 100x větším měřítku... a takhle to s ním dopadlo.

Ale nechci se ho zastávat. Na stranu druhou, píše (co já vim) výhradně do svého blogu. Kdo to číst nechce, nemusí...

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 18 zář 2009, 21:14

To není otázka letošního roku, jeho naštvala už K10D a od té doby zuří už nepřetržitě 3 roky.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 zář 2009, 21:17

elho_cid píše:To není otázka letošního roku, jeho naštvala už K10D a od té doby zuří už nepřetržitě 3 roky.
Aha... já jsem na něj narazil až před uvedením K7.

Ale z prvních neofiko specifikací mi právě přišel jako hodně nadšenej fanoušek značky. Pak už to šlo dolu... a nakonec koupil Km.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 18 zář 2009, 21:25

On je nadšenej fanoušek. Ale tak trochu maniodepresivní. Manické stavy, kdy vymýšlí, jak by mohl příští Pentax být nejlepší možný foťák bez jakékoli chybičky, ale přitom za cenu rezavého trabanta, se střídá s depresivní fází, kdy pečlivě sbírá po internetových fórech jakoukoli zmínku o technických problémech, závadách a nedokonalostech.
Stejné jako s K-7 to bylo i s K20D a divím se že si ten K-m koupil, protože ten taky řádně zkritizoval.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 zář 2009, 21:36

elho_cid píše:On je nadšenej fanoušek. Ale tak trochu maniodepresivní. Manické stavy, kdy vymýšlí, jak by mohl příští Pentax být nejlepší možný foťák bez jakékoli chybičky, ale přitom za cenu rezavého trabanta, se střídá s depresivní fází, kdy pečlivě sbírá po internetových fórech jakoukoli zmínku o technických problémech, závadách a nedokonalostech.
Stejné jako s K-7 to bylo i s K20D a divím se že si ten K-m koupil, protože ten taky řádně zkritizoval.
Njn... tak uvidíme jak kritne příští model.

Mě by si asi koupil stroj v designu MZ-D (jen s větším display) s Soňáckým čipem FF 24 MPX a cenou pod kilo. Pak by nikdo neslyšel moje brblání minimálně 2-3 roky :-).

Ale občas mi přijde, že když člověk po fórech brblá dost nahlas, něco z toho se donese až k výrobci.

Třeba po Pioneer fórech jsem brblal asi 4 roky, že od nástupce CDJ-1000 bych chtěl možnost načítat DVD s MP3 (jako na DVJ), sdílení písniček mezi playerama po síťovém kabelu a panel s dotykovou vrstvou, která by mi umožnila prstem "přesouvat virtuální přenosku" a rychle přetáčet.

A včera Pioneer představil CDJ - 2000, které všema 3 funkcema (jako první CD pro DJ) disponuje. Měli by mi poslat 2ks gratis... :-).

Třeba mi jednou pošle Pentax gratis K5ku, která bude zaostřovat pohybem FF snímače... kdo ví.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 18 zář 2009, 22:11

No máme tu pěkný privátní off-topic gay chat. :-)

Mě filmové AF pentaxy k srdci moc nepřirostly. Ani MZ-7 ani MZ-5n. Ale koupil jsem si tenhle týden EOS 5 a jsem z toho těla docela nadšený. Oproti MZ-S je to velká kráva, ale ergnomie není špatná a výkon docela na úrovni. A stál mě basu piv, za to bych neměl ani MZ30.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 zář 2009, 00:02

...když už se tu zmiňují 35mm SLR PX.. chvíli jsem si mohl pohrát jak s MZ-S, tak i s Z-1p... a šáhnul bych možná k překvapení některých po Z-1p... ovládáním i tak nějak celkově do ruky mi byl bližší....
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 zář 2009, 07:53

....když jsem teď před chvíli hledal přes Google zprávy novinky o Pentaxu všeobecně a pak přímo i K-x, vyhrklo na mě docela dost odkazů... zajímavé na tom je tom, že jich nemalá část je ze serverů, které se o fototechniku speciálně nezajímají....

Potvrzuje mi to doměnku, že se Pentax modelem K-x pokusí opravdu zabodovat mezi běžnými lidmi, kteří uvažují o koupi DSLR.. proto ty 4 základní barvy, proto ta možnost dalších 100 barevných variant včetně lakovaného povrchu... proto to HD video v entry level a proto ta agresivní cena vzhledem k výbavě...

Tak uvidíme, jaká bude obecná odezva... zda Pentax vychrlí do světa na Vánoční trh záplavu pestrých K-x... :-)

osobně bych to tak chtěl... PX bude mít prachy, mezi lidmi se rozšíří povědomí o Pentaxu, tím se začne uzavírat kruh a je naděje, že čísla ekonomických výsledků nebudou oscilovat na pomezí červených a černých čísel, ale zamíří i do vyšších sfér tohoto grafu.... :-) pokud to tak bude a nahoře u Pentaxu to někdo nezvoře, tak to bude znamenat pro nás uživatele jen a jen plus... ještě oslí můstek ke spolupráci ze Sony.. v okamžiku, kdy Pentax posílí a navýší objem výroby, tak má vůči dodavatelům mnohem silnější pozici na vyjednávání speciálních podmínek jak cenových, tak i technických...

...tak jsem se zasnil.. čas se vrátit na zem a trpělivě čekat, zda to tak bude
Pentax

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 19 zář 2009, 11:04

Myslím že je vcelku těžké předvídat co bude ... hlavně před vánoci - určitě se přidá Olympus s nějakým vánočním trhákem a možná i Sony, i když Sony, Canon a Nikon si vydaly noinky už dříve - Canon 500, Nikon 300s, Nikon 5000, Sony 350 a 330 ... teda jestli se nepletu ... možná ještě přijde Canon s nějakou novější alternativou 1000D - tedy levné bakelitové hračky... přál bych Pentaxu určitě zvýšení podílu na trhu což je myslím vcelku i nadějné s novým K-x... a co se týká fotografů - i když se říká že foťák fotografa nedělá tak přeci jen zrcadlovka zlepší přístup k focení ... a někdy to není ani na škodu...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 zář 2009, 11:17

...ještě mě napadlo, zda to, jakým způsobem uvedl Pentax K7 na trh.. dlouho předem fámy po diskuzích po celém světě, pak na počátku roku upoutávka na z vrchu osvětlené tělo... pak představení a až po nějaké době se spustil prodej... sice mluvili o tom, že má přijít ještě nějaký model, ale spíše ho posadili jako nástupce K20D... přijde mi, že PX toto dělal záměrně, aby odlákal konkurenci od levnějšího segmentu ve spojitosti s PX, vypadalo to, že když ukončil K-m a oznámil používání jména K2000 pro celý svět, tak to vypadalo, že K2000 nějakou dobu vydrží... ale zatím syčáci připravovali K-x a najednou přišla, včas, aby stihli Vánoční horečku, ale docela pozdě na to, aby konkurence mohla reagovat (tedy pokud něco podobného nepřipravuje)....

tak jsem si hezky zaspekuloval.. :-D
Pentax

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 19 zář 2009, 13:08

fjo píše:...ještě mě napadlo, zda to, jakým způsobem uvedl Pentax K7 na trh.. dlouho předem fámy po diskuzích po celém světě, pak na počátku roku upoutávka na z vrchu osvětlené tělo... pak představení a až po nějaké době se spustil prodej... sice mluvili o tom, že má přijít ještě nějaký model, ale spíše ho posadili jako nástupce K20D... přijde mi, že PX toto dělal záměrně, aby odlákal konkurenci od levnějšího segmentu ve spojitosti s PX, vypadalo to, že když ukončil K-m a oznámil používání jména K2000 pro celý svět, tak to vypadalo, že K2000 nějakou dobu vydrží... ale zatím syčáci připravovali K-x a najednou přišla, včas, aby stihli Vánoční horečku, ale docela pozdě na to, aby konkurence mohla reagovat (tedy pokud něco podobného nepřipravuje)....

tak jsem si hezky zaspekuloval.. :-D
Proč vlastně nepíšeš knihy. Schopnost z každé mouchy vymyslet příběh jako v celém Tak jde čas je přímo neskutečná...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

spider.skret
Uživatel
Uživatel

:-)

Příspěvek od spider.skret » 19 zář 2009, 13:51

Pěkný příběh :-)
Pentax K200 D, D-BG3, Pentax DA 35mm F2.8 Macro Limited, Sigma 17-70/2,8-4,5 DC Macro, Tamron 70-300/4-5,6 LD Macro, Metz MB 48 AF-1, Velbon CX-440, Lowepro Inverse 200 AW, Voltcraft IPC-1

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 19 zář 2009, 15:23

fjo: obavam se, ze je to spis tak, ze Pentax opozdene reaguje na konkurenci, prece jen oni maji sve vydane a jak znamo puvodne mela vyjit dve tela a ne jenom k-7.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“