Příspěvek
od lennyl » 06 úno 2015, 08:40
bobo2: ja tiez moc nechapem tie prechody z tych drahych modelov FF spolu s profi sklami (napr. z D810 na 5DIII a naopak.), skor mi to pride, ze chalani nevedia dobre vyuzit techniku a takto si to "kompenzuju".
u mna to bolo trochu ine, z APS-C na FF, pricom financny dopad moc neriesim, mam v pazi. je to ako zmena auta z benzinoveho sedanu na dizlove kombi.
inak budme radi za ten pripravovany FF Pentax, nastavili HW parametre velmi dobre, trafili sa do konkurencie, len aby uvedenie realneho predaja netrvalo priliz dlho. napr. teraz uvedeny canon 5Ds/r s 50MPx je taky bazmek, dynamicky rozsah je niekde na urovni medzi 5DII a 5DIII, cize nizsie ako nove NIkony a Pentax FF bude tiez na tom urcite lepsie. naviac cena je stanovena na 4000/4200euro.
zaujimave je, ze novy FF Pentax ma stale stabilizaciu posunom snimaca, to ma dopad na konstrukciu skiel, treba ich velke, aby to pokryli, mozno prepracuju sirookruhlejsie skla z MF 645Z aby mali co ponuknut ludom, ci?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN