Jj presne tak...Jan67 píše:K tomu rychlýmu ostření - hodně pomůže, nastaví-li se velikost ostřícího bodu asi třetí nejmenší. Pak je rychlost srovnatelná s D800 (co si tak vybavuji, když jsem ji měl pár dní půjčenou). To platí pro 23 i 50-140. Přitom na objekty vzdálenejší než 2m takový bod celkem dobře zaostří. Ten nejmenší bod je nutný na detaily, kdy ostří naprosto precizně ale pomaleji.
Fuji X
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fuji XT-1
Já jsem popisoval AF-S. AF-C nepoužívám ani u Fuji. Nicméně s detekcí obličeje funguje tracking podobně jako v liveview u K3. Nemám ale vyzkoušené. Je třeba zohlednit i objektiv. Některé, jako 35 a hlavně 60mm jsou pomalejší.
S novým firmware lze nastavit, že křížový přepínač vzadu rovnou posouvá ostřící bod (nic před ani potom se nemusí klikat), jeho velikost se mění zadním rolerem. Takže to je opravdu operativní. S větším ostřícím bodem to ostří s mou 23 prakticky okamžitě. To samé 14mm. Takže jde o to, zvolit kompromis mezi rychlostí a přesností, i s ohledem na přiclonění.
S novým firmware lze nastavit, že křížový přepínač vzadu rovnou posouvá ostřící bod (nic před ani potom se nemusí klikat), jeho velikost se mění zadním rolerem. Takže to je opravdu operativní. S větším ostřícím bodem to ostří s mou 23 prakticky okamžitě. To samé 14mm. Takže jde o to, zvolit kompromis mezi rychlostí a přesností, i s ohledem na přiclonění.
Jan67
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ak myslis to, ze zapnes a hned fotis, tak nevidim rozdiel medzi zrkadloma a tymto. Pisu ze to je pomalsie ale nejak som to nepocitoval. Ostriace body su na x-T1 lepsie vyriesene, ale aj tu to je cez jendo tlacitko.... Clona je pohodlnejsia aj eve ako na Pentaxe. Iso pokial nefotim vyslovene nieco konkretne tak mam auto.cport píše:Diky za postrehy. Neslo mi ani tak o AF-C, jako spis rychlost fotaku samotneho, jeho pohotovost, rychlost vyberu ostriciho bodu apod. Pri foceni deti mam nekdy problem i s K-5II to vsechno vcas nastavit.
Takze zrhunte. Ked sa s tym naucis roit tak nie je rozdiel napriklad v porovnani s K-5.
DJ LUKE9:
Ak som správne pochopil - máš fuji x-e1. Prosím ťa, ako meníš ostriace body jedným tlačítkom? Ja vždy musím najskôr vybrať zmenu ostriacich bodov - pridelil som to funkčnému tlačítku fn vedľa spúšte a až POTOM môžem meniť ostriace body - nič rýchlejšie som nevymyslel. Alebom som nesprávne pochopil tvoju odpoveď s tým jedným tlačitkom?
th
Ak som správne pochopil - máš fuji x-e1. Prosím ťa, ako meníš ostriace body jedným tlačítkom? Ja vždy musím najskôr vybrať zmenu ostriacich bodov - pridelil som to funkčnému tlačítku fn vedľa spúšte a až POTOM môžem meniť ostriace body - nič rýchlejšie som nevymyslel. Alebom som nesprávne pochopil tvoju odpoveď s tým jedným tlačitkom?
th
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sipka dole na krozoviom volici a uz si zvolis osriaci bod... apson ja to mam tak...Hanigal píše:DJ LUKE9:
th
O tejto možnosti viem, ale myslel som, že sa dá priam pohybovať - volič body bez predchádzajúceho stlačenia nejakého tlačitka - ako je to na pentaxe. Dokonca si myslím, že ak si zmenu ostriacich bodoch nastavíš na Fn - tak je to ešte rýchlejšie ako šípka dole - aspoň u mňa. Vraj už na xt1 sa to dá priamo meniť - ostriace body bez predchádzajúceho stlačenia nejakého tlačítka, ktoré zdržuje niekedy.
Když pominu AF-C tak volba ostřícího bodu je podle mě větší problém než rychlost ostření - ideální je na tohle dotykový LCD. Doufám, že bude takový trend dělat LCD dotykové, když to mohou mít těla za "pár tisíc" (Olympus, Panasonic). Zaostřit + komponovat je někdy nepoužitelné, to je jednodušší ostřit vše na střed a pak oříznout... do jisté míry to řeší detekce obličeje ale ne vždy to jde použít.
To pro mě neplatí. Teď bežně měním polohu ostřícího bodu s hledáčkem u oka. Ty čtyři křížové tlačítka není problém nahmatat. Navíc pořád pozoruju scénu. Kdykoliv můžu zmáčknout spoušť.uray píše:Když pominu AF-C tak volba ostřícího bodu je podle mě větší problém než rychlost ostření - ideální je na tohle dotykový LCD. Doufám, že bude takový trend dělat LCD dotykové, když to mohou mít těla za "pár tisíc" (Olympus, Panasonic). Zaostřit + komponovat je někdy nepoužitelné, to je jednodušší ostřit vše na střed a pak oříznout... do jisté míry to řeší detekce obličeje ale ne vždy to jde použít.
Na změnu pomocí dotykového LCD bych musel dát foťák od oka.
Jan67
Ked uz je tu vlakno o fuji,hodim to sem.Prave som sa stal stastnym majitelom novucickeho Fujifilm X10 za prijemnych ,priam bazarovych 280 ecok. Viem,je to stary model,ale bol som sokovpany rychlostou ostrenia tohoto krasavca a vystup je ozaj krasny.Objektiv to ma fakt dobry,trochu ine ovladanie ale da sa zvyknut.Hlavne ma clovek dobry pocit pri drzani aparatu a foteni.Toto mi chybalo pri olympuse epl3,ten teraz podedi synator,snad ho fotenie chytne.Ak by ktosi mal zaujem,Puchovske OK elektro este jeden kus ma.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- Pokročilý uživatel
Klingo gratuluju. Já si dělám zálusk na x30
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
celkem zajímavý rumor o levnější verzi X-T1, neboli X-T10:
http://www.fujirumors.com/rumor-downspe ... 0-nes-srp/
http://www.fujirumors.com/rumor-downspe ... 0-nes-srp/
Jan67
kluci...uz jste resili jakou redukci pri pouziti pentaxich skel /s clonovym krouzkem i DA objektivy/ na fuji x bajonet?...planuji docasne pouzivat fa50,fa100macro a 50-135 ...
AFY
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Sice ti nepomůžu, ale jen upozorním , že 50-135 nemá clonový kroužek, takže budeš moci fotit jen na plnou díru. Pochybuji, že by byla redukce s přenosem clony...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
slavku...praveze po netu se vali hodne redukci pro K i pro DA objektivy - vlastne proto jsem i jednotlivy rozepsal aby bylo jasne ze bych rad 1 redukci na objektivy s clonovym krouzkem i bez nej pripadne rady ohledne pouziti ...
...jeste dodam ze 50-135 je oproti te nove fuji verzi asi o 250g lehci ...
AFY
...jeste dodam ze 50-135 je oproti te nove fuji verzi asi o 250g lehci ...
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...