Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: K3 prvni dojmy
laurel:
viz můj příspěvek minulou stránku: ..... pro to ostatní je i K3 zbytečný luxus. Předtím říká miky-lbc: K3 s nějakým seťákem pro většinu stačí - já říkám, že je zbytečně "nadupaná".
Profíci si většinou nekupují FF Canon proto, že je lepší než ostatní, ale proto, že je u něj velmi malá pravděpodobnost selhání i při extenzivním používání v těžkých podmínkách (přehřívání, vlhkost, prach, odolnost proti nárazu atd.).
Tak ať si každý koupí na co má chuť a peníze a přinese mu to radost. Když ho to nas**, tak ať si zanadává a nebo to prodá. Důležitá je osobní spokojenost.
Když si vzpomenu na profi foťáky z počátku 70.let, tak mi i Pentax istDs přijde jako technický zázrak. Tenkrát jsme obtížně sháněli profi filmy a laborku, kde to budou umět vyvolat a zvětšit. Když měl někdo 3 objektivy tak to byl magnát.
viz můj příspěvek minulou stránku: ..... pro to ostatní je i K3 zbytečný luxus. Předtím říká miky-lbc: K3 s nějakým seťákem pro většinu stačí - já říkám, že je zbytečně "nadupaná".
Profíci si většinou nekupují FF Canon proto, že je lepší než ostatní, ale proto, že je u něj velmi malá pravděpodobnost selhání i při extenzivním používání v těžkých podmínkách (přehřívání, vlhkost, prach, odolnost proti nárazu atd.).
Tak ať si každý koupí na co má chuť a peníze a přinese mu to radost. Když ho to nas**, tak ať si zanadává a nebo to prodá. Důležitá je osobní spokojenost.
Když si vzpomenu na profi foťáky z počátku 70.let, tak mi i Pentax istDs přijde jako technický zázrak. Tenkrát jsme obtížně sháněli profi filmy a laborku, kde to budou umět vyvolat a zvětšit. Když měl někdo 3 objektivy tak to byl magnát.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Tazko porovnavat profi FF tela s K-3kou, ci K-5 verziami. Je to ina liga aj podla ceny.
Svet ale nie je ciernobiely. Tak isto ako my mame odpad z nasich Pentaxov, maju odpad aj Canikonaci mozno menej, ale maju.
U nas v praci si tiez radsej fotograf s 5D mark III alebo 1D zoberie na fotenie sukromny 50/1,4 miesto toho aby pouzil firemny 50/1,2 ktory je cenovo inde.
Mam pristup k agenturnym fotkam (reuters, sita, tasr,....) v plnom rozliseni, a fakt dobre zaostrenych je tam malo. A ked si zoberiem ze tie zverejnene su tie najlepsie z akcie ktoru bol fotit, tak je to bieda. Vacsinou vsetci fotia na ISO 3200 a miesto fotiek su zrnite omalovanky. Ano, do novin to staci, ale od drahej techniky ocakavam adekvatny vystup. Nepride mi ze by moja K-5II sumela vyrazne viac.
Treba ale uznat ze aj ked su Pentax tela mechanicky velmi dobre spracovane, profi zataz by nezvladli. Ked vidim ake domlatene su 5Dcka az sa divim ze stale funguju.
Svet ale nie je ciernobiely. Tak isto ako my mame odpad z nasich Pentaxov, maju odpad aj Canikonaci mozno menej, ale maju.
U nas v praci si tiez radsej fotograf s 5D mark III alebo 1D zoberie na fotenie sukromny 50/1,4 miesto toho aby pouzil firemny 50/1,2 ktory je cenovo inde.
Mam pristup k agenturnym fotkam (reuters, sita, tasr,....) v plnom rozliseni, a fakt dobre zaostrenych je tam malo. A ked si zoberiem ze tie zverejnene su tie najlepsie z akcie ktoru bol fotit, tak je to bieda. Vacsinou vsetci fotia na ISO 3200 a miesto fotiek su zrnite omalovanky. Ano, do novin to staci, ale od drahej techniky ocakavam adekvatny vystup. Nepride mi ze by moja K-5II sumela vyrazne viac.
Treba ale uznat ze aj ked su Pentax tela mechanicky velmi dobre spracovane, profi zataz by nezvladli. Ked vidim ake domlatene su 5Dcka az sa divim ze stale funguju.
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono je to taky o tom jak se k tomu clovek chova..
kdyz s tim nekdo mlati o kameny, tak je to jiny, nez kdyz si davas na veci pozor.
nerikam hyckat v bavlnce, ale zaklad je to mit nastavene tak abych eliminovat maximum moznosti poskozeni.
Co se tyce extremni zateze.. otazkou je co si pod tim co predstavi...
Jak jsem psal.. 3 tydny po zapadnim pobrezi s vedreem, chladem, piskem, prachem, pripadne ted endavno sice ve zlutych laznich, ale 6 hodin neustaleho foceni jedne akce za paliciho slunicka atp..
To si myslim, ze jsou pomerne dost slusne zatezove podminky a K-5 i K-3 bez jedineho problemu... rekneme 5% odpadu a z tech 5% 50% moji blbosti, ze mi neco uteklo pripadne jsem zaostril jinam..
neubranim se opet srovnani s auty...
Nekdo na to prdi.. jezdi s tim dokud to jezdi a neresi nic a huntuje a huntuje... pak na auto nadava ze neslouzi.
Jsem zvyklej se o veci starat, a auto slape jak hodinky.. Jo ma to predne slouzit, ale kdyz to budu porad hnat do extremu, tak to klekne.
Muzete namitnout ze tamhle silnej ofroad je lepsi jak Megane.. to jo.. je to rekl bych rozdil 5D a K-3, nicmene pokud nejsem v extremnich podminkach, tak obe jezdi stejne, nerkuli Megina lepe.. to je jak s 5D a K-3.
nechci timto sverepe obhajovat pentax.. ma sve chyby o tom zadna, jen se mi nelibi, ze se tu dela z FF takovy heroicky stroj..
kdyz s tim nekdo mlati o kameny, tak je to jiny, nez kdyz si davas na veci pozor.
nerikam hyckat v bavlnce, ale zaklad je to mit nastavene tak abych eliminovat maximum moznosti poskozeni.
Co se tyce extremni zateze.. otazkou je co si pod tim co predstavi...
Jak jsem psal.. 3 tydny po zapadnim pobrezi s vedreem, chladem, piskem, prachem, pripadne ted endavno sice ve zlutych laznich, ale 6 hodin neustaleho foceni jedne akce za paliciho slunicka atp..
To si myslim, ze jsou pomerne dost slusne zatezove podminky a K-5 i K-3 bez jedineho problemu... rekneme 5% odpadu a z tech 5% 50% moji blbosti, ze mi neco uteklo pripadne jsem zaostril jinam..
neubranim se opet srovnani s auty...
Nekdo na to prdi.. jezdi s tim dokud to jezdi a neresi nic a huntuje a huntuje... pak na auto nadava ze neslouzi.
Jsem zvyklej se o veci starat, a auto slape jak hodinky.. Jo ma to predne slouzit, ale kdyz to budu porad hnat do extremu, tak to klekne.
Muzete namitnout ze tamhle silnej ofroad je lepsi jak Megane.. to jo.. je to rekl bych rozdil 5D a K-3, nicmene pokud nejsem v extremnich podminkach, tak obe jezdi stejne, nerkuli Megina lepe.. to je jak s 5D a K-3.

nechci timto sverepe obhajovat pentax.. ma sve chyby o tom zadna, jen se mi nelibi, ze se tu dela z FF takovy heroicky stroj..

Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Fotografi co maju na krku zavesenu 5D + 28-70/2.8 a zaroven 5D + 70-200/2.8 potrebuju chytit ten spravny moment. To ze sa pri presunoch tela o seba trochu omlatia, alebo pri behu sa 70-200 utrhne a z tela trci len bajonet objektivu s trciacimi kablikmi. Aj take sa stava. Proste profi trieda toto musi mat vyriesene, fotaky idu z ruky do ruky.
KP, *ist DS, K-m (infra)
...a co sa ostrenia tyka. Myslim ze je nam vsetkym jasne ze je to slabina Pentaxu. Nie ze by sa s tym nedalo fotit, ale konkurencia to ma vyriesene lepsie.
Mna hneva ze ma pentax tak malo skiel (aj drahych) s ultrazvukovym pohonom, pripadne ze nema na macro sklach limiter, ktory by vyrazne pomohol ostreniu. Nie je nic horsie ako ked sa v tichej sale nechyti a snazi sa prejst cely rozsah. Bez quick shift by sa objektiv nedal vobec pouzivat.
A posledna vec, riesilo sa to uz milion krat, keby mal pentax mensie ostriace body, aby sa lepsie dalo trafit miesto ktore musi byt ostre. To by pomohlo.
Mna hneva ze ma pentax tak malo skiel (aj drahych) s ultrazvukovym pohonom, pripadne ze nema na macro sklach limiter, ktory by vyrazne pomohol ostreniu. Nie je nic horsie ako ked sa v tichej sale nechyti a snazi sa prejst cely rozsah. Bez quick shift by sa objektiv nedal vobec pouzivat.
A posledna vec, riesilo sa to uz milion krat, keby mal pentax mensie ostriace body, aby sa lepsie dalo trafit miesto ktore musi byt ostre. To by pomohlo.
KP, *ist DS, K-m (infra)
jj., škoda, že Ricoh promrhal čas vývojářů na méně podstatné záležitosti a nevěnoval ho raději novým objektivům, nebo alespoň pohonům a AF modulu - viz. opticky skvělý DA*55/1,4 atd.
laurel: extenzivní používání je, když pořízení snímku je důležitější než ochrana techniky.
laurel: extenzivní používání je, když pořízení snímku je důležitější než ochrana techniky.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
ultras Pentax- jen jsem si vzpomněl jak byli kdysi téměř kamenováni kritici AF u K-5cport píše:Ctvrtek: proc zas Pentax Ultras?

Ale abych to upřesnil, nejde a nešlo mě o rychlost AF. Ale o spolehlivost mé minulé K-5 a současné K-3. Pokud by to bylo v rukách tak by pravděpodobně blbli i mnou teď používané dvě K-5IIs

Na druhé straně já jsem zase nikdy neměl problém s SDM což někteří říct nemohou a má Da* 55 má zlatý štítek na boku používáním ošoupaný na stříbrný.
Jen takoví menší soukromí poznatek. Dnes mě přišla z ,,Emeriky" Da* 50-135mm a AF microadjustment mám na tělech 0. To samé kdysi kupovaná z US Da*200, taky 0. V ČR kupovaná, Da* 55mm +5, Da* 16-50 +8 atd.

Ale jinak co se týká vydrže Pentaxu v etrémních podmínkách, tak špička. Po pár měsících ani zrnko prachu/písku.
ps: foto asi před hodinou

STŘÍBRU ZDAR
Jen když fouká 
Foťák/foťáky mám připnuté většinou na vestě. Do brašny bych se blbě dostával. A čištění filtů jsem už dávno vzdal, buď je jen ofukuji balónkem, nebo rovnou sprchuji
Teď už mám trvale nasazeny jen B +W 007. CPL už skoro nepoužívám, někdy nebyl čas je natáčet do té správné polohy a pak dělali větší paseku než kdyby tam nebyly.

Foťák/foťáky mám připnuté většinou na vestě. Do brašny bych se blbě dostával. A čištění filtů jsem už dávno vzdal, buď je jen ofukuji balónkem, nebo rovnou sprchuji

STŘÍBRU ZDAR
To neni hodně troufalé srovnání, ale srovnání úplně mimolaurel píše: ano srovnani je to mozna hodne troufale, nicmene si myslim, ze ma opodstatneni.

Srovnáváš FF skla nejnovější generace s APS-C sklama generace minulé (zlej jazyk by možná řekl předminulé). Navíc v případě Canonu tady je třeba i 70-200/4 za zlomek té ceny, která je ekvivalentem 2,8 na APS-C. V případě Nikonu je tady levnější verze těla bez E (která je ale stále mnohem lepší než K3) a v obou případech i levnější FF zrcadlovky, které jsou výše.
Je to stejné, jako kdyby někdo srovnával značky Škoda a Audi. Na jednu stranu dal Škodu Fabia s nejnižší výbavou a doprodej starého modelu. Na druhou stranu dal A8 v plné palbě. Jasně... ta Audi bude o něco dražší i kdyby srovnával alespoň trochu srovnatelné, ale ten rozdíl nebude určitě takovej

Aby to bylo fér srovnání, musel by Pentax nabízet třeba nějakou ultra ** 50-135/2,0, což nenabízí.
A když už takhle pěkně srovnáváš, co takhle uživatel 5DII, který si jí koupil hned v první vlně? Dal necelých 50 za tělo v době K7. Typickej Pentaxář si koupil mezi tím K7, K5, K3 a ty ultra fanoušci ještě K5II(s). Ten s 5DII má přitom stroj o třídu jinde, než K3 a už ho používá navíc více než 5 let. Má FF, RAW video, celkem bezproblémovej AF... To je mnohem férovější srovnání

Ale nechci z toho tady dělat nějakej flame... to už mam za sebou

Lidi co si dneska kupují 5DIII sice možná vypláznou o to kilčo více, ale získají stroj, který je funkčně jinde. A pravděpodobně bude funkčně jinde i za 5 let, kdy náročnější Pentaxář bude kupovat 3. nové tělo... a doufat, že tentokrát už končeně bez issue. Kdybych věděl, že ta K3 bude s *55 ostřit tak jak ostří (a neříkám, že je to nepoužitelné... ale člověk to musí neustále hlídat), tak bych prostě to kilo navíc vyplázl. A podobné diskuze bych nemusel minimálně 5 let řešit.
A ještě teda do Tvého srovnání doplňuju:laurel píše:Tak jsem si udelal srovnani..
a tohel vyslo..
Tak a ted krom AF a MOZNA FF (FF uz neni dogma) si rikam, v cem je pentax tak spatnej?Kód: Vybrat vše
Foto Canon Nikon Pentax 5DMarkIII D800E K-3 Foto Body 79.900,- 79.900,- 27.490,- Objektiv 24-70 56.990,- 45.990,- 24.890,- (DA* 16-50) Objektiv 70-200 59.990,- 59.990,- 27.190,- (DA* 50-135) ------------------------------------------------------------------------------------------------ Celkem 196.970,- 185.970,- 79.570,-
Sam sem eml moznost srovnat 5DMarkII s K-5 a K-5 byla lepsi.
vzdyt C/N jsou o 100K drazsi a nemyslim si ze kvalitativne jsou na tom taaaaak lepe nez pentax..
Je nkdo schopen srovnani a objektivniho porovnani?
Canon 6D + 24-70/4 + 70-200/4 = 87.280,- Kč. A dalo by se najít minimálně o 3-4 tisíce levněji, ceny jsiu z Alza.cz, kde jenom 70-200 je o 2,5 tis dražší, než jinde.
A teď klidně objektivní srovnání 6D s K3

-
- Pokročilý uživatel
pravda origo sklá na nikon a canon sú drahšie ale treba povedať aj prečo, napr pokročilý systém OS a výkonnejšie ultrazvukové motory v profi sklách oproti setovým u nikonu. Pentax má sdm a dc motory. Vývoj rýchlejších motorov stojí peniaze no a keď vezmeme do úvahy nízky trhový podiel pentaxu tak má oveľa menej financií na vývoj technológií ako konkurencia. Takže áno pentax živíme my ULTRAS PENTAX
Pentaxi my jsme s tebou
Neopustíme tě
Nikdy tě nezradíme
Bo my ti věříme
Pentaxi my jsme s tebou
Neopustíme tě
Nikdy tě nezradíme
Bo my ti věříme
Věříme a věřit budem
Že jsi ten nejlepší
Bojovat za tebe budem
Bo jsme tví fanoušci
Pentaxi ty jsi s námi
Pentaxi ty jsi v nás
Počítej vždycky s námi
Bo své fanoušky máš
Pentaxi my jsme s tebou
Neopustíme tě
Nikdy tě nezradíme
Bo my ti věříme
Pentaxi my jsme s tebou
Neopustíme tě
Nikdy tě nezradíme
Bo my ti věříme
Věříme a věřit budem
Že jsi ten nejlepší
Bojovat za tebe budem
Bo jsme tví fanoušci
Pentaxi ty jsi s námi
Pentaxi ty jsi v nás
Počítej vždycky s námi
Bo své fanoušky máš
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
nighthawk787"
Pentaxi my jsme s tebou
Neopustíme tě...
Pentax pičo, máš proti tomu něco?
Pentaxi my jsme s tebou
Neopustíme tě...
Pentax pičo, máš proti tomu něco?

"Mít příležitost, mít dar vidění a umět zachytit..."
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
-
- Pokročilý uživatel
Jan a teba to nesere ? Nebyť tu vlákno s vtipmi tak tu nie je štipka humoru. Fotografovanie nie je náboženstvo