Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od matak77 » 24 dub 2013, 12:00

Ale to je to co jsem psal - ty recenze dělaj zaujatý lidi, nebo je to zaplacený výrobcem.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 24 dub 2013, 12:20

ggrand píše:Lukas_Gal: kdybych chtěl být škaredý, omlátím ti to srovnání o hlavu. Jak může někdo srovnávat fotky, kdy Canona neodšumí a Nikona nechá odšumět(ikdyž tvrdí, že tam není žádný postproces, ale absence barevného šumu jasně dokazuje, že tam postproces je) a rozplývá se nad tím, že tam není barevný šum...
A odkial mas, ze nikon odsumoval a canon nie. Pise, ze pouzil rovnake nastavenia ci fotoaparatov tak aj LR.
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 24 dub 2013, 14:48

Tak jedno z dalších interview Pentax pupíka, tentokrát GM Pentax China na P&E 1013:

Q:宾得是否已在研发全画幅单反相机?
A:2年前已有记者问过我关于全画幅单反相机的事情。我现在可以说,宾得的全画幅单反相机已在研发之中,并会是一款与众不同的全画幅。

Otázka: Vyvíjí Pentax full-frame SLR kameru?
Odpověď: Před 2 roky se mě reportér ptal na věci okolo full-frame SLR kamery. Mohu nyní říct, že Pentax full-frame SLR kamera je ve vývoji a je to full frame kamera s individuálním charakterem (odlišující se).

Omlouvám se za mojí slabou znalost čínštiny. :D
Zdroj: http://www.pcpop.com/doc/0/900/900149.shtml
Jan67

bukypetr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bukypetr » 24 dub 2013, 16:20

[i][b]Mistral 75[/b][/i] na [url=http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/222768-pentax-p-e2013-ff-under-development-aps-c-compact-camera-more.html]Pentax Forums[/url] píše: The main statements:

* MX-1 sales are good (there are only 2 weeks MX-1 is on the market in China)

* a Pentax-branded APS-C compact camera (sort of MX-1 with APS-C sensor) is planned

* (after its price reduction) K-01 sells well, supply is lower than demand

* (when asked about a Pentax mirrorless camera) R&D is focussing on pancake lenses and the optimisation of K mount (???)

* a Pentax 24x36 camera is under development and it will be "distinctive" (different from competition, I presume)

* the impact of Nikon D800 on the Pentax 645's sales is limited, their positioning is different, 645D is targeted to professionals.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 24 dub 2013, 16:32

to Jan67:

Já vím, že tě s....
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 24 dub 2013, 16:34

mám to brát jako omluvu ? :D
Jan67

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 24 dub 2013, 17:35

Jan67 píše:Tak jedno z dalších interview Pentax.....
Otázka: Vyvíjí Pentax full-frame SLR kameru?
Odpověď: Před 2 roky se mě reportér ptal na věci okolo full-frame SLR kamery. Mohu nyní říct, že Pentax full-frame SLR kamera je ve vývoji a je to full frame kamera s individuálním charakterem (odlišující se).
Ak to bude vyzerat takto, tak sa bude odlišovať
Obrázek

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 24 dub 2013, 17:39

...pridam se taky do zabomysi valky :D...
Průzkum trhu provedený výkonným ředitelem Pentaxu potvrzuje, že není na trhu dostatečné množství kupců FF od Px. Kdo opravdu chtěl FF, tak ho už má od C/N.
...pokud tohle opravdu rekl mnel dostat padaka na minutu ;) /i kdyby to bylo jenom z jeho strany naznacene ze neni trh pro FF cini to z neho misto vizionare prognostik tudiz pro firmu ke skode - upozornuji ze to pisu bez emoci k znacce ale jako clovek z branze a neopakujte se s tim ze FF uz maj vsichni pac to je cisty sebeklam/...
Osobně si myslím, že 99% lidí co touží po FF od pentaxu si ho stejně nikdy nekoupí.
...dalsi blud panove uvedomte si ze uzivatelu px je daleko vic nez tech pet co si tu dopisuje...a pokud v px jsi neuvedomuji silu sve zakladny tak px pujde do kyticek :)...kdyz si vemu ze na dsko jsem si pujcil a splacel pulku kupni ceny dva roky tak vim ze dnes bych udelal totez jenom misto apsc bych splacel FF...

s pozdravem a pranim pekneho dne za hledackem :)

AFY

PS jenom at neprijdou s FF bezzrcatkem...
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

SHERIFF
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od SHERIFF » 24 dub 2013, 17:43

tuto polemiku jsem rozpoutal já, protožemě štvalo, že se na vláknu FF řeší problém baterek. Srovnávat K-5II vs. C 5D Mark III je správné, protože se bavíme o technice a ta je v některých funkcích někde jinde,a je na každém zda je ochoten tento technický rozdíl akceptovat i finančně, nebo se spokojí s tím co má. A jak už jsem jednou napsal, přechod na FF v rámci Pentaxu bude defacto přechod na jiný systém.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 24 dub 2013, 18:02

matak77 píše:Miky: No smysl to srovnání má když máš focení jako koníčka a koupě těla za 70-80K je pro tebe nákladná záležitost - musel bys 1/2roku šetřit, nebo si pučit.. takhle víš že ten výstup je do ISO3200 dejme tomu né o moc horší. K-5 je použitelná do ISO6400-8000 když to jde přiblesknout.. dál už to je pískoviště :) Jak jsem již naznačil, má pro mě daleko větší hodnotu reakce člověka co má obě těla 1/2 roku a víc, než recenze redakčních tužkohryzů co s tim nefotěj a celý testování jim zabralo jedno odpoledne. Navíc se ho tady můžu na cokoliv zeptat a odpovědi mohou posloužit i ostatním :)
Ve skutečnosti tam je markantní rozdíl od ISO 800/1600... s 5D3 můžeš použít na vyšší ISO fotky s mnohem větším množstvím detailů.

Ale je to o tom, co od foťáku potřebuješ. Pro mě osobně je třeba high iso výstup K5 naprosto dostatečnej. Fotky na ISO 800 + jsou pro mě osobně stejně záležitosti, které nepotřebuju mít v 16 MPX. A správně vyfocená a zaostřená fotka s K5 není u nějakejch 1-2MPX (typická nějaká reportová galerie) horší, než stejně velká fotka z 5D3.

Samozřejmě jsou lidi, kteří ocení, že mají třeba na ISO 3200 čístou fotku ostrosti ekvivalentu 10-15 MPX. Ale drtivá většina lidí ten upgrade pocítí spíš v AF.

Vždycky to je o potřebách člověka...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 24 dub 2013, 18:08

chalejkum píše:...
...dalsi blud panove uvedomte si ze uzivatelu px je daleko vic nez tech pet co si tu dopisuje...a pokud v px jsi neuvedomuji silu sve zakladny tak px pujde do kyticek :)...kdyz si vemu ze na dsko jsem si pujcil a splacel pulku kupni ceny dva roky tak vim ze dnes bych udelal totez jenom misto apsc bych splacel FF...
Přesně tak... tady je spousta uživatelů, kteří s Pentaxem vyrostli. A tu radost by si rádi udělali.

Já osobně bych o tom přemýšlel taky, pokud by byl v segmentu do 40tis bez DPH/tělo, vezmu ho i bez přemejšlení. A to mám doma FF tělo od Canonu.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 24 dub 2013, 18:11

ggrand píše:Lukas_Gal: kdybych chtěl být škaredý, omlátím ti to srovnání o hlavu. Jak může někdo srovnávat fotky, kdy Canona neodšumí a Nikona nechá odšumět(ikdyž tvrdí, že tam není žádný postproces, ale absence barevného šumu jasně dokazuje, že tam postproces je) a rozplývá se nad tím, že tam není barevný šum...
Musim souhlasit... D800 je super foťák, ale ten test je snad zakázková PR práce od Nikonu.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 24 dub 2013, 18:28

chalejkum píše: ...dalsi blud panove uvedomte si ze uzivatelu px je daleko vic nez tech pet co si tu dopisuje...
Už jsem pár kluků s Pentaxem potkal a dokonce chodí i na tuto fórum. Bylo mi řečeno že ty nesmyly co si tady píšeme nemaj potřebu nijak komentovat :lol:
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Čtvrtek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Čtvrtek » 24 dub 2013, 18:51

Když to tady tak pročítám,tak jsem na to zvědav.
Už teď se tady pláče že nemá Px pokrytý rozsah ohnisek na APS, tak jsem zvědav na ten brek potom,protože jich bude na FF ještě méně :D
Kolik lidí si pak k vysněné FF pořídí odpovídající skla (pokud vůbec bude)? Tipuji že těch lidí moc nebude a ostatní to budou řešit starými objektivy s výsledkem nejistým a opět bude brek ;)
Takže za mě, zůstat u APS a pokračovat v duchu K-5II,S. Nějaké nové skla, co bych dal za řekněme DA* 28mm atd. :P
STŘÍBRU ZDAR

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 24 dub 2013, 19:20

Já si neumim představit, že by FF vyšel v současném stavu i s portfoliem skel.

Leda "s nějakým trikem" ala TC apod. Neumim si ale představit, že Pentax během 1-2 let vydá celé portfolium přepracovaných skel. To je dle mého názoru utopie.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“