Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
miky: ...nechcel som ukážkami nič povedať....každý nech si urobí nejaký záver ak chce, nie sú to celkom rovnaké podmienky, rovnaké zábery...mňa už dávno prešlo nejaké porovnávanie, obrazový výstup je len jedným z kritérií, i keď možno najdôležitejším...už dlhšie vravím, príchodom K5/D7000 sa ten handicap APS-C vs FF aj v tých hraničných situáciách výrazne zmenšil...D4 nepriniesla obrazovo skoro nič proti D3...mňa na FF láka najmä možnosť viac pracovať s DOF hlavne s ohniskami od 50 nižšie....Pri stále výbornom podaní plasticity obrázkov u Pentax tiel/objektívov(čo mi u Nikonu občas chýba) by to mohli byť výborné výstupy...
Ono to není ani tak o tom, že by D4 nepřinesla nad D3 nic moc... ono je to ale spíše o tom, že se v každé oblasti člověk dostane na nějakou hranici, kde jsou saturovány většinové potřeby. A každej posun vejš už nepřináší tak velký efekt a je neúměrný vývoji.
Podobné je to u D3 vs D4. D3 je naprosto ultimátní stroj, který přinesl do té doby netušené možnosti v oblasti focení na vysoké ISO (byla to v podstatě revoluce), to vše s neomylným AF a nezničitelným tělem.
Člověk který fotí reporty nemůže chtít o moc více. D4 má lepší výstup, video (asi největší změna), lepší AF, lepší display a spoustu dílčích vylepšení. Pro někoho kdo využije stroj pro report to není až tak velká změna, protože už D3 je naprosto ultimativní a v běžném nasazení se člověk sotva dostane k jejím limitům. Někdo kdo třeba užije i to video by na to koukal už jinak.
No a pokud je hranice toho člověka nízko (nefotí v náročných situací), pak jsou jeho většinové potřeby saturovány už třeba tou K5 nebo dokonce iPhone. A přesun vejš pro něj nemá moc velký význam.
Podobné je to u D3 vs D4. D3 je naprosto ultimátní stroj, který přinesl do té doby netušené možnosti v oblasti focení na vysoké ISO (byla to v podstatě revoluce), to vše s neomylným AF a nezničitelným tělem.
Člověk který fotí reporty nemůže chtít o moc více. D4 má lepší výstup, video (asi největší změna), lepší AF, lepší display a spoustu dílčích vylepšení. Pro někoho kdo využije stroj pro report to není až tak velká změna, protože už D3 je naprosto ultimativní a v běžném nasazení se člověk sotva dostane k jejím limitům. Někdo kdo třeba užije i to video by na to koukal už jinak.
No a pokud je hranice toho člověka nízko (nefotí v náročných situací), pak jsou jeho většinové potřeby saturovány už třeba tou K5 nebo dokonce iPhone. A přesun vejš pro něj nemá moc velký význam.
miky: ...súhlas s porovnaním D4 a D3, D3 bol skutočne prelomový fotoaparát, prechod z D200 na D3 bol obrovský skok, ďalej už len krok....podobne veľký skok je ale aj prechod s K10D na K5 v rámci Pentaxu...ja by som sa rád posunul technicky ďalej a pri tom nemenil značku /a nie pre stratu z prípadného predaja a nákupu/
Jj. Já se třeba přiznám, že v současnosti nemam ani až takovej "problém" s výstupem K5. Přijde mi slušný. Bylo by fajn, kdyby na vyšší ISO mohl člověk použít fotku s větším množstvím detailů, ale za mě osobně je to v pohodě... kuli tomu bych nový fotoaparát mít nemusel.
V čem vidim obrovské rezervy je video, přesnost AF a hlavně ta výstupní výrobní kvalita, která je diplomaticky řečeno hodně různá.
FF bych chtěl (kromě všech racionálních důvodů) i proto, že předpokládám, že by takto drahý fotoaparát byl vyroben trochu kvalitněji, než "tělo za půlku".
NIcméně opravdovou "revoluci" nelze u Pentax v dohledné době čekat. Kdyby přišel FF, mohla by se použitelná citlivost posunout o 2-3EV... spíše ale ty 2 než 3. Pro lidi fotící v roztumnejch světelnejch podmínkách to neni až taková motivace.... zvláště když jde výstup v 1MPX na web. Video ani AF většina lidí taky nebude brát jako revoluci.
V čem vidim obrovské rezervy je video, přesnost AF a hlavně ta výstupní výrobní kvalita, která je diplomaticky řečeno hodně různá.
FF bych chtěl (kromě všech racionálních důvodů) i proto, že předpokládám, že by takto drahý fotoaparát byl vyroben trochu kvalitněji, než "tělo za půlku".
NIcméně opravdovou "revoluci" nelze u Pentax v dohledné době čekat. Kdyby přišel FF, mohla by se použitelná citlivost posunout o 2-3EV... spíše ale ty 2 než 3. Pro lidi fotící v roztumnejch světelnejch podmínkách to neni až taková motivace.... zvláště když jde výstup v 1MPX na web. Video ani AF většina lidí taky nebude brát jako revoluci.
Mohl by někdo napsat jaké sklo s ohniskem 24-70/2,8 má Pentax v nabídce jako základní pro FF?
Jestli nemá, tak nemůže mít ani FF zrcadlo, protože vyrábět foťák bez základního zoomu je dnes naprostá pitomost.
Jestli nemá, tak nemůže mít ani FF zrcadlo, protože vyrábět foťák bez základního zoomu je dnes naprostá pitomost.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
nebo se domluví s tamronem/sigmou, nalepěj na jejich objektivy samlepky pentax a už se bude vesele prodávat..
No ale když si vezmu fakta, tak vývoj těla prý trvá 18 měsíců a práce na FF těle oznámili "spící pánové" někdy na začátku roku. Z toho mi jasně vychází PhotoKina 2014.

Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Trebárs to bude prebrandovaný Tamron 24-70 f/2.8
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
V případě těch objektivů to k té spolupráci asi spěje.
To nové sklo Pentax 18-270 je vlastně Tamron s nějakými díly od Pentaxe (??? motory SDM, nebo povrchy čoček SMC???).
Tak proč složitě vymýšlet už jednou vymyšlené. Asi se v budoucnu dočkáme opravdu univerzálních návrhů skel pro většinu značek foťáků. Asi to bude stejné jako v automobilovém průmyslu - společné podvozkové platformy, motory. Odličnosti budou jen v serepetičkách.
Z tohoto úhlu pohledu už je nějaké sklo k dispozici, ale není to Pentax.
To nové sklo Pentax 18-270 je vlastně Tamron s nějakými díly od Pentaxe (??? motory SDM, nebo povrchy čoček SMC???).
Tak proč složitě vymýšlet už jednou vymyšlené. Asi se v budoucnu dočkáme opravdu univerzálních návrhů skel pro většinu značek foťáků. Asi to bude stejné jako v automobilovém průmyslu - společné podvozkové platformy, motory. Odličnosti budou jen v serepetičkách.
Z tohoto úhlu pohledu už je nějaké sklo k dispozici, ale není to Pentax.
Naposledy upravil(a) Ladin dne 29 bře 2013, 09:23, celkem upraveno 1 x.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
s tím FF to bude ještě divoké (myslím rumory -drby). Rice High zmiňuje na blogu možnost ukončení K-mount v souvislosti s novým FF mount
Jako jediný důvod by dle mě bylo zkrácení vzdálenosti od čipu - že by pentax FF byl bez zrcátka ?
byl by to celkem nářez, podobně jako Sony RX-1 s výměnným sklem, nebo leicas AF. Hmm budu chvíli snít
Kdyby v základu by to mohla být kostka + moduly grip, hledáček,... Udělat k tomu 3 pevná skla a jeden zoom by pro začátek stačilo. Vsadím se, že to oznámí 1.4

...pevne verim ze po tomhle fake humbuku tem posahancum z PX konecne dojde ze pokud v budoucnu chteji delat fototechniku tak FF budou muset vydat ve velmi brzke dobe...
...to ja sem se tak tesil ze jsem pritelkyni oznamil kolik asi bude "nove telo" stat
/hlavne po tom co miky prestal byti skeptikem
/...
PS hildo otazka "zakladaku" a podobne jsou ptakoviny tak se tim prosim netrap
...to ja sem se tak tesil ze jsem pritelkyni oznamil kolik asi bude "nove telo" stat

PS hildo otazka "zakladaku" a podobne jsou ptakoviny tak se tim prosim netrap

fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
KOUKNĚTE NA ROADMAPU NIKDO TADY NEZMÍNIL DA LIMITED ZOOM MEZI 20-40 MM TO BY MOHLA BÝT ŠPICE .JEN K TOMU ŽE BY NEBYL K NOVÉMU TĚLU ALESPON JEDEN OBJEKTIV DLE OHNISKA BY TO MOHL BÝT FF OBJEKTIV
Náhodou jsem našel zajímavé povídání od výkonného viceprezidenta Px J.Malcolma o možném směřování Pentaxu.
Angličtinářům - i těm slabším - nebude článek činit potíže, protože je napsán poměrně srozumitelně.
J.Malcolm vyvozuje závěry ze svého marketingového šetření na sociálních sítích a fórech zaměřených na Pentaxisty. Zdá se, že Px bude směřovat od očekávaného (jen menšinou) FF směrem k mirrorless typu Q, kde je podle jeho slov výrazný potenciál.
http://www.digitalcamerainfo.com/featur ... im-malcolm
Angličtinářům - i těm slabším - nebude článek činit potíže, protože je napsán poměrně srozumitelně.
J.Malcolm vyvozuje závěry ze svého marketingového šetření na sociálních sítích a fórech zaměřených na Pentaxisty. Zdá se, že Px bude směřovat od očekávaného (jen menšinou) FF směrem k mirrorless typu Q, kde je podle jeho slov výrazný potenciál.
http://www.digitalcamerainfo.com/featur ... im-malcolm
Hilda4sea: Tak teraz si teoreticky zabil X,Y nadšencou Pentaxu. Myslíš si sebakriticky,že takéto hlášky/správy/neviem ako to nazvať je dobrý nápad
Má zmysel sa stále zaoberať pesimizmom u Pentaxu
Čo príde,to bude,už som to písal - kto chce prejsť ku konkurencii,ten už prechádza... Napokon vyšla aj taká správa,že Pentax končí so zaužívaným bajonetom K,kvôli uvedeniu novej FF. Hilda,nič osobné,len už ma nebaví počúvať tie "NOVINKY" ! To určite C/N nemá,niekto nemá čo robiť,tak vyrába fámy /nemyslím Teba/. 

K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
to robogogo:
Já sice nevím jak jsem zabil nadšence Pentaxu, ale rozhovor s výkonným viceprezidentem Px, který si dal tu práci a zjišťoval osobně stanoviska pentaxí komunity na sociálních sítích a fórech by měl naopak vyvolat vlnu nadšení. Konečně je tu někdo, kdo chce naslouchat názorům koncových uživatelů. Nevšiml jsem si, že by on ve zmíněném článku, nebo já ve své informaci psal cokoliv o technice C/N.
Tak si to nejdřív v klidu přečti a pak se zamysli nad svojí reakcí.
Já sice nevím jak jsem zabil nadšence Pentaxu, ale rozhovor s výkonným viceprezidentem Px, který si dal tu práci a zjišťoval osobně stanoviska pentaxí komunity na sociálních sítích a fórech by měl naopak vyvolat vlnu nadšení. Konečně je tu někdo, kdo chce naslouchat názorům koncových uživatelů. Nevšiml jsem si, že by on ve zmíněném článku, nebo já ve své informaci psal cokoliv o technice C/N.
Tak si to nejdřív v klidu přečti a pak se zamysli nad svojí reakcí.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No dobre a čo teda tá oficialna sprava, že Ricoh spustil vyvoj FF zrkadlovky?
V članku čo sem zalinkoval Hilda su velmi dôležite 2 myšlienky:
1. je problem rozbiť silnu dvojku vo FF segmente - Canon a Nikon
2. Dopyt po Pentax FF netreba brať na lahku vahu.
A to je to, čo stale vravím.
FF Pentax neozhrozí profi segment. Dokonca by boli blazni si namyšlať, že niečo take dokažu.
Uvedenie takeho tela bude pre zakaznika, čo to vie kupiť (má na to), lebo si mysli, že APS-C mu už nič nevie dať.
No a my obyčajní amateri, zostaneme pri APS-C.
V članku čo sem zalinkoval Hilda su velmi dôležite 2 myšlienky:
1. je problem rozbiť silnu dvojku vo FF segmente - Canon a Nikon
2. Dopyt po Pentax FF netreba brať na lahku vahu.
A to je to, čo stale vravím.
FF Pentax neozhrozí profi segment. Dokonca by boli blazni si namyšlať, že niečo take dokažu.
Uvedenie takeho tela bude pre zakaznika, čo to vie kupiť (má na to), lebo si mysli, že APS-C mu už nič nevie dať.
No a my obyčajní amateri, zostaneme pri APS-C.