Z FF mozu byt smutni C a N jedine ked nepouzivaju adekvatne skla koli ich cene

Moderátor: Moderátoři
Myslim ze ta velikost cipu je podobne jako sum a ISO hodne precenovane...je to takova dvousecna zbran. Na jednu stranu je mozna si vice pohrat s hloubkou ostrosti, ale zase na nadruhou stranu je potreba vice priclonit oproti cropu, kdyz chci ziskat stejnou HO...tim padem potrebuju vice svetla, coz musim kompenzovat vyssi citlivosti,...bigfoot píše:nevidim dovod prechadzat na inu znacku koli FF. Zivotne ju nepotrebujem ale urcite by som hned taky pentax kupil.
Z FF mozu byt smutni C a N jedine ked nepouzivaju adekvatne skla koli ich cenev tomto ohlade si myslim ze by mal pentax navrch. FA objektivov je kopec a su velmi kvalitne.
Moje zkušenost je taková, že pokud vidím fotky z manuálů na digi jiných značek, většinou je to na fotce nějak poznamenané, kdežto z pentaxu a manuálů lezou naprosto úchvatné věci. Navíc aspoň s Canonem se s manuály ostří spíše pokus-omyl.ggrand píše: ...
Dal nevim, kde berete, jak jsou Pentaxi objektivy super na digitalnim fullframu. Kdo to opravdu zkousel? Treba spousta Nikkoru mela na kinofilmu vybornou povest, ale i na ridkem cipu D700 proste nejsou to co byvaly.
Problem porovnani DA objektivu s nejakyma FF vidim vtom, ze vetsina pevnych skel je hodne starych a nekonstruovanych pro dnesni potreby. Podle me, kdyby se vyrobily FF objektivy technologiemi a znalostmi stejnymi jako jsou udelane DA,tak si muzou konkurovat.
...
Podle me nejde u FF ani tak o kvalitu fotky co se tyce ostrosti atd. Fotka 30x45 je z cropu velmi kvalitni a rekni mi kdo z nas tiskne vetsi fotky? Obcas neco mozna, ale malo...fjo píše:
když to tu tak pročítám... ani by mě nepřekvapilo, kdy by K7 a do jisté míry i K-x dokázala s kvalitním sklem Ltd či STAR a samozřejmě s úpravou pro digi, vykouzlit minimálně srovnatelnou fotku (a teď kacířsky napíšu něco, za co asi budu popotahován))) ) či dokonce lepší, než FF konkurence sice s FF sklem, ale neadekvátním...