Příspěvek
od al.vlado » 19 čer 2020, 00:48
Nahodil som ho dnes.
Hned som ho vyskusal v izbe za roznych svetelnych podmienok. Nechcem dopredu kym to poriadne v normalnej akcii nevyskusam vykrikovat, ze SNAD UZ KONECNE PENTAX DOKAZAL VYLADIT FW NA FOTENIE SO SVETELNYMI SKLAMI!! Ale ono to tak po tychto prvych testoch naozaj vyzera. Testoval som s D FA 24-70/2,8 a so Sigmou 35/1,4 ART. Ani jedna fotka pri ostreni na hocico a v hocijakom svetle nebola mimo. A to dokonca ani s tou Sigmou, pri ktorej som vzdy, ked som potreboval mat milionovu istotu pri zabere, ktory som nemohol opakovat VZDY radsej pouzil CD AF cez LV. Na PD AF sa proste nedalo spolahnut a verit tomu, ze prave teraz to bude OK.
Ono je asi fakt mozne, ze to konecne naladili. Lebo vyrobit sklo s velkou svetelnostou na ohnisku 85 mm, kde pri portretovani bude vzdy ostre volaco ine, len nie presne oko, respektive na jednom zabere ano, na druhom tiez a drb na tretom mimo

atd. Idu pytat za to sklo neskutocne prachy a malo by to ostrit pekne po staru pentaxacky??

To by asi ozaj mohlo hodne ludi nasrat.
No strasne som zvedavy na tu ARTku v realnej akcii. Naposledy, ked som fotil vystupenia umelcov v kostole, tak som po 5 uplne dodrbanych fotkach isiel uz len vyhradne cez LV na Japonca s predpazenymi rukami.
A este by ma zaujimalo len tak zo srandy, preco na K-1 II nebol FW na novu D FA 50/1,4 a na K-3 II uz davno nic. Nove FW su len na K-3. Takze na novsi fotak update FW nerobia ale na starsi stale. Moze aj slaktrafit majitelov dvojky, ktori si chcu kupit tie nove vysokosvetelne skla.
K-1 II + D-BG6 (ex: K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR,
Pentax D FA* 85/1,4, Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly.
Blesk Pentax AF 540FGZ