Příspěvek
od zirecek » 16 led 2019, 09:01
cport: Máš pravdu, samého mě mrzí má mrzutost, mé osobní rozčarování. Ctím Tvůj opačný, spíše pozitivní názor na dostatečný přístup Pentaxu.
Čekal bych větší komunikaci od Pentaxu k zákazníkům v tom smyslu, že zákazník má pocit, že to má budoucnost a že má cenu zůstat.
Už to tady lépe a konkrétněji popisovali jiní již v minulosti.
Čekal bych, že pozvánka na CP+ bude pro zákazníka více pozitivní s nějakým nádechem nového těla mimo GR. Čekal bych komunikaci k zákazníku aktivnější. Čekal bych, že v "pravidelných" rozhovorech se vedení bude vyjadřovat k otázkám zákazníků. Čekal bych, že z uvedené komunikace bude zřejmé, jestli bude pokračovat linie FF, APSC, středoformát.
Můj pocit poslední cca 1,5 roku je, že se Pentax nezlepšuje. Tento pocit není mrzutost, je to spíše reálné vnímání stavu věcí. Web pentaxforums.com stále klesá, Pentax snižuje aktivitu. Osobně jsem čekal, že CP+ bude obrat k aktivnějšímu a lepšímu pojetí, což dle uvolněných informací zatím nevypadá. Dá se říci, že si nemám na nic stěžovat, že Pentax je takový stále...ale ostatní značky jsou trochu jinde. Dříve Pentax vynikal pohyblivým čipem včetně všech výhod, PixelShiftem, apod. To už dnes většina konkurence má. Podzim 2018 byl celkem průlomový u CaNikonu, což si myslím, že zhodnotíme až zpětně, a Pentax na CP+ oznámí GRko.