Moderátor: Moderátoři
Teď je otázka, co bude to FF zač, hlavně ohledně hledáčku, jak se tu ostatně poslední dobou žhavě diskutovalo. Přidat 4K video by taky nebylo vůbec od věci - s tím by mohli začít už u toho APS-C. Pokud to bude tělo s parametry, které lidi chtějí, tak budu jedině rád. Minimálně proto, že jsem se nenechal strhnout k Sony, a Pentax taky ukáže, že jede vesele dál (na rozdíl od předpovědí nejrůznějších čarohlídů)
No to ja bych se vsadil, ze pristi rok prijdou jak s novym GRkem, tak s novym highend APS-C telem i s novym FF.
miky_lbc píše: ↑28 říj 2018, 19:20Pentax používá svůj vlastní proprietární FW, který má vyvinutý úplně od 0. A historicky je bohužel systém pouze 32bit a předělání do 64bitové verze by údajně znamenalo úplné přepsání většiny kódu včetně všech aplikačích částí. Údajně se nedá ale sehnat 32bit čip, který by měl HW dekodér pro 4k video a zároveň to dávalo ekonomický smysl. Údajně snad Pentax nějak jednal se Sony o nákupu celého řešení čip/čipset a fw, ale nedohodl se na tom a od počátku 2018 vyvíjí od 0 úplně novou platformu, která přinese úplně novou a velmi odlišnou generaci Pentax těl.
Právě že ty různé logy jsou hodně důležité, více než nějaký AFC, když jdou koupit skvělé videoobjektivy s manuálním ostřením. Jde samozřejmě o to, co chce člověk natáčet. 10bit výstup na HDMI taky není vůbec k zahození, Pentax přes HDMI jen klonuje obraz z LCD. (Oprava - umí až 1080i) A i to FullHD u Pentaxu vypadá špatně v porovnání s ostatními výrobci. Video mi bylo fuk, dokud jsem si s tím nezačal trošku hrát. Starý Helios je na to skvělý, jelikož má plynule nastavitelnou clonuhilda4sea píše: ↑29 říj 2018, 13:25Domnívám se, že pro většinu běžných uživatelů DSLR/MLC je bohatě dostačující video FHD do 120fps. Stačí, když má funkční AFC a lze během natáčení měnit clonu v LV režimu.
Vyšší level jako je f-log/s-log/c-log a další logy předpokládá vlastnictví pokročilého SW pro editování a práci s LUT, což běžný uživatel obvykle nemá.