BenaCZ: tak super, tesim sa na fotky
dnes rano som skocil u nas na skaly cvaknut vychod slnka. nebola ziadna inverzia, skoda. slnko v opare. prechodak nerobil dobre obrazu, lebo som ho drzal v ruke (nemam este drziak). skusal som aj nieco na bracketing, ale tomu moc sancu nedavam, bolo to iba 0,3EV x 3 fotky.
ale nepaci sa mi to, je to umelo upravene.
1. pohlad do EVF este pred vychodom slnka (tma) aj pohlad do slnka (protisvetla) bol v pohode - ziadne extremne sumenie ani oslepenie
2. ked som chcel vo velkej tme komponovat, proste som pridal kompenzaciu EV na +3 a hned som videl presne, kde mam travu, kopce, nastavil hlavu na stative/zafixoval na fotenie finalnu kompoziciu a dal dolu kopmenzaciu expozicie pre samotne fotenie
3. v optickom hladaciku ako viem korigovat toto? ziadno. ked je tma, v optickom hladaciku aj tak nic nevidno. jedine cez LiveView. ale to iste robim aj ja na bezzrkadlovke (zadny display = EVF)
takze preco tolke nareky pre krajinkara na OVF vs EVF ? mozno preto, ze to clovek este nevyskusal

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN