lennyl: Palba 4,4 fps
Ten battery grip se na rychlé snímání sice hodí, ale nemyslím, že je nutný. Vždyť
tu fotku se psem ve vodě jsem vyfotil ještě bez gripu a neřekl bych, že při dalším focení už s gripem jsem měl lepší úspěšnost. Samotné nastavení AF-C dělá určitě daleko větší rozdíl než grip.
Autofocus by měl být s gripem oficiálně o kousíček rychlejší, ale že bych si všiml nějakého znatelného rozdílu, to bych kecal. Bez gripu je rychlost snímání na mechanickou závěrku 8sn./s, s gripem je to v boost režimu 11sn./s. Ale teď jsem si vzpomněl, že boost mód jde zapnout i u těla bez gripu, tak doma ty fps ještě vyzkouším bez gripu a dám vědět.
No a co se týká celkové přesnosti s gripem/bez gripu, je možné, že tam rozdíl je, ale já jsem ho nějak neobjevil

I bez gripu ostří velmi dobře.
A v AF-S je skvělé, že si můžu zvolit tak malý bod, že zvládnu zaostřit psovi (i člověku, samozřejmě

) opravdu na oko, nebo prostě kam chci. Ten nejmenší bod v AF-S je skutečně krásně malý.
Jo a co se týká výdrže baterky v boost módu s gripem, tak na Jets over Czech jsem focením strávil asi 4 hodiny, nafotil jsem asi 2300 fotek a vybil jsem jednu baterku úplně a u dalších dvou ubyl každé jeden dílek ze čtyř.
EDIT: Ještě doplním, že ta rychlejší obnovovací frekvence se hodí, pokud člověk sleduje něco opravdu VELMI rychlého. Na běžně rychlé věci jako běžící člověk, cyklista apod. to taky až tak nutné není. Ona ta rychlejší obnovovací frekvence i nějaký ten menší lag/blackout znamenají, že po vyfocení snímků se tam o fous rychleji znovu objeví průběžné sledovaný obraz. Rozdíl je to malý a význam má až opravdu u hodně rychlé akce. A pokud člověk nestíhá sledovat přesně, no tak si prostě zvolí větší zónu a lépe si nastaví, jak se mu ta zóna chová (kombinací těch tří parametrů).
EDIT2: Na Pentaxu KP (což bude podobné jako K-1ii) mi to chování přišlo jako něco mezi Fujifilmovým Zone area Center a Auto, možná trošku víc Center.