Příspěvek
od spachal » 07 kvě 2010, 00:27
>miky: chapu Tvoje pocity, na druhou stranu se Adobe ocividne snazi urvat jakoukoliv cast trhu, protoze vi, ze bud proda 'alespon' studentskou licenci, nebo neproda nic, za plnou cenu si to 95% uzivatelu fotokramu nekoupi.
Neobhajuji je, prepokladam ze si to velmi dobre spocitali, co je pro ne vyhodne a co ne. Je to proste tvrdy byznys jako kazdy jiny :/
Podobne pocity jsem mel napriklad u Zoneru, kde mi oznamili na dotaz moznosti upgrade ZPS10 na ZPS12 (a to jsem mel tu desitku v Pro verzi a spokojil bych se i nejakou nizsi verzi 12ky), ze cena upgrade je v podstate drazsi nez cela nova verze. Sice se to cele vyresilo s jejich jednodenni akci s moznosti ziskani nejake nizke verze (pac Zoner ted uz pouzivam jen hlavne jako prohlizec), ale i tak to je opravdu vzorny pristup k tem, co se snazili jet podle pravdel ..
Studentskou verzi tedy v pripade moznosti zakoupim rad, fotokram je posledni 'velka' aplikace, u ktere mam na svem kompu licencne velmi cerne svedomi :[ ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie