Ahoj mám podobná problém s barevným podáním u fotek vyexportovaných z LR. LR se řídí nainstalovaný ICC profilem pro monitor, když to vyexportuju, tak se ale v souboru to ICC neuloží a ani nedojde k převodu barev. Když fotku pak zobrazím v Zoneru (kde jsem vypl řizení barev podle ICC monitoru), tak fotka vypada tonálně celkem odlišně. Na webu potom vypadá tak jak v tom Zoneru bez žízení barev. Když zapnu v Zoneru řízení barev, tak jsou fotky zobrazny ve stejné tonalitě jako v LR.CyberSammy píše:Nespravne nastavenie farebneho priestoru pri exporte alebo nastaveny nespravny ICC profil monitoru vo Windowse. Odporucam sRGB pre web a AdobeRGB pre tlac. Co sa tyka monitoru tak bud sRGB alebo priamo profil od vyrobcu. Pozor vsak na tieto profily, lebo nemusia s LR spolupracovat. Farebne podanie LR vo verzii s farebnymi profilami pre fotaky je uplne idealne.Janko píše:no ja mám okná originálne, skor by som potreboval seriové číslo k LR, nemám 300eur na originál.
Ináč farebné podanie fotografíí je úplne inde ako vo photoshope a zoneri, nevieš čím to bude?
Moje otázka zní, jde udělat něco pro to, aby vyexportované fotky z LR vypadaly stejně ve všech programech? Hlavně aby vypadaly stejně na webu? Nechce se mi věřit že řešením by bylo odinstalování ICC, aby se LR neměl čím řídit.
Přikládám ukázku tónové odlišnosti. Po umístění na web jsem se totiž zhrozil, že takhle modré jsem to vůbec nechtěl.