Affinity photo
Moderátor: Moderátoři
Re: Affinity photo
pockat na dalsie optimalizacne updaty. alebo odinstalovat.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
Asi počkám. Vypadá to na dobrou náhradu za PS. Na většinu věcí mi stačí LR.
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
-
- Významný člen
Asi to zatím vypadá na celkovou neodladěnost programu. Co jsem vyčetl nejsem sám komu to načítá pomalu. I uživatelé s SSD disky a 24GB RAM hlásí načítání souborů 10-15 vteřin a to jen u jpg. Pokud už se soubor načte program už celkem pracuje svižně. Kde mi to ještě dlouho trvá je přepínání mezi jednotlivými módy (RAW, develop...) Slibuje se oprava do měsíce. Tak uvidíme.
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
Omlouvám se, přes víkend jsem se k programu skoro nedostal, tak se žádné velké testování nekonalo. Co jsem zatím zkoušel, tak minimálně verze pro Windows by nějákou optimalizaci určitě snesla. Pracovat s tím určitě lze, ale kdo zkoušel poslední verzi bety, tak aktuální verze je na tom podobně (tedy s rychlostí nic moc). Věřím, že na tom zapracují. Koupě určitě nelituji protože to skutečně vypadá jako Photoshop "pro chudé".
Tady celkem hezký článek https://www.paladix.cz/clanky/affinity- ... -cenu.html
Tady celkem hezký článek https://www.paladix.cz/clanky/affinity- ... -cenu.html
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR
Jen ještě dopním. Affinity podle mě není konkurence/náhrada za Lightroom ale za Photshop a Camera Raw. Slibovaný test udělám, ale dostanu se k tomu teď až po novém roce.
Jelikož ještě běží sleva a někdo váhá s nákupem - pokud hledáte alternativu k Photoshopu, neváhejte. Pokud chcete alternativu k Lightroom/Capture One atd. a pokud chcete i nějakou možnost správy knihovny, tak nekupujte, jsou tu pro vás jiné věci.
Jelikož ještě běží sleva a někdo váhá s nákupem - pokud hledáte alternativu k Photoshopu, neváhejte. Pokud chcete alternativu k Lightroom/Capture One atd. a pokud chcete i nějakou možnost správy knihovny, tak nekupujte, jsou tu pro vás jiné věci.
K-3 II, SMC Pentax-DA 50mm F1.8, SMC Pentax-DA 21mm F3.2 Limited, Pentax smc DA 18-55 mm F 3,5-5,6 AL WR
Koupil jsem také.
Zatím jsem neměl moc času, takže jen pár poznatků.
Používám Zoner a Affinity má lepší odšumovací algoritmus.
Moc se mi líbí převod do WB. Pro mě pohodlnější než dosud používaný Nik Silver Effect.
Nemůžu najít v liště štětec, který se používá ke zmizení nežádoucích např. postav z obrázku. Na výukovém videu je a já jej v programu nemám.
Zatím jsem neměl moc času, takže jen pár poznatků.
Používám Zoner a Affinity má lepší odšumovací algoritmus.
Moc se mi líbí převod do WB. Pro mě pohodlnější než dosud používaný Nik Silver Effect.
Nemůžu najít v liště štětec, který se používá ke zmizení nežádoucích např. postav z obrázku. Na výukovém videu je a já jej v programu nemám.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
kúpil si ho so zľavou, tak čo by si chcel?fakt píše:Na výukovém videu je a já jej v programu nemám.
Když ti pošlu deset dolarů, doinstaluješ mi ho?
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
To ešte neviem, ale každopádne mi 10 dolárov poslať môžeš. On sa ten štetec nakoniec určite nájde.
Díky,
peníze odeslány na adresu:
bedo.,
Významný člen.
bedo.,
Významný člen.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
A neviete niekto ako je to s verziou pre MAC?
Mac este nemam ale uvazujem o nom Stare notebooky som uz dal na predaj na bazar
Mac este nemam ale uvazujem o nom Stare notebooky som uz dal na predaj na bazar
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Používam na Mac aj na PC. Na Macu je rýchly, pracuje bez problémov. Výukových videí je veľmi veľa, treba len trpezlivosť a pozrieť si ich a potom skúšať, aby to človek dostal "do ruky"-
Čo sa týka štetca, ako aj ostatných nástrojov, ktoré nie sú momentálne v lište na ľavej strane, je možné doplniť ľubovolne a podľa potreby tak, že kliknete v hornej lište na ikonku - nemecky "Ansicht" (anglicky neviem), je to hneď vedľa Filter po pravej strane, resp. tretia ikonka zľava. Rozvinie sa ponuka so všetkými nástrojmi, ktoré si môžem vybrať podľa potreby.
Čo sa týka štetca, ako aj ostatných nástrojov, ktoré nie sú momentálne v lište na ľavej strane, je možné doplniť ľubovolne a podľa potreby tak, že kliknete v hornej lište na ikonku - nemecky "Ansicht" (anglicky neviem), je to hneď vedľa Filter po pravej strane, resp. tretia ikonka zľava. Rozvinie sa ponuka so všetkými nástrojmi, ktoré si môžem vybrať podľa potreby.
Zoltan
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ešte som zabudol, v tom stĺpci pod "Ansicht" - druhý riadok od spodu sa nachádza pokyn Nastroje usporiadať. Nato treba kliknúť a všetko Vám bude jasné.
Zoltan
-
- Významný člen
Zkoušel jsem ho provázat s LR a naprosto bez problémů. V obou směrech.
hmm, zatiaľ nič nedošlofakt píše:Díky,
bedo.,
Významný člen.
Počkám ešte do rána a keď nedôjdu, napíšem vedúcemu...