Příspěvek
od ziki » 31 bře 2016, 09:25
Taky jsem naletěl a upgradoval na ZPS18 anichž bych si před tím vyzkoušel zkušební verzi. Holt moje blbost, ale kdo mohl tušit, že ZPS18 bude tak velký paskvil (horší než i ta překopaná ZPS16). Takže jsem se asi po týdnu stráveného se ZPS18 vrátil k ZPS17.
Pro mě jedna z nepřekonatelných "novinek" u ZPS18 je např. absence dočasného otáčení fotek při jejich prohlížení v režimu náhled. Na můj dotaz Zoneru, kam se tato magická tlačítka na otáčení fotek poděla jsem dostal odpověď, že nejlepší je otáčet fotky v modulu Editor nebo Vyvolat. A když jsem namítl, že fotky nechci upravovat, ale jen si je otočené prohlédnou a nemuset u toho točit hlavou doleva/doprava, tak jsem dostal odpověď ve smyslu, že stejně bych ty fotky nakonec musel otočené uložit.
Osobně za vrchol vývoje stále považuji verzi ZPS15, kdy všechna nová vylepšení byla opravdu ku prospěchu a užitku a tuto verzi mám jako konečnou nainstalovanou i na notebooku. Ale od ZPS16 to jde jen z kopce, opravdu užitečných novinek poskrovnu a ty jsou navíc vykoupeny často převyšujícími negativy (překopaný vzhled a ovládání, absence některých funkcí).
Pentax K-70, k-r, MZ-7, Pentax DAL 18-55mm/3.5-5.6 AL WR, 18-55mm/3.5-5.6 AL, DA 35mm/2.4 AL, DA 50mm/1.8, FA 28-80/3.5-5.6, Tamron AF 18-200mm/3.5-6.3 Di II Macro, HELIOS-44M 58mm 1/2, Metz MB 52 AF-1