Linux.
Moderátor: Moderátoři
Já Windows prakticky nepoužívám.
A taky přidám hlas pro RawTherapee. Když jsem si pořídil K100D, zkoušel jsem skoro všechno, co jsem pod linux dokázal najít, a RT mi přišla jako nejlepší. Akorát teď netrpělivě čekám na novou verzi, protože PEFy z K-x neumí vůbec (respektive jsou celý modrý) a DNG maj napravo proužek šumu - ten se dá sice oříznout, ale je to otrava. To má člověk z toho, že si pořizuje moc nový foťáky.
Geeqie jsem našel asi před tejdnem. Fakt super, hlavně ty náhledy RAWu.

A taky přidám hlas pro RawTherapee. Když jsem si pořídil K100D, zkoušel jsem skoro všechno, co jsem pod linux dokázal najít, a RT mi přišla jako nejlepší. Akorát teď netrpělivě čekám na novou verzi, protože PEFy z K-x neumí vůbec (respektive jsou celý modrý) a DNG maj napravo proužek šumu - ten se dá sice oříznout, ale je to otrava. To má člověk z toho, že si pořizuje moc nový foťáky.

Geeqie jsem našel asi před tejdnem. Fakt super, hlavně ty náhledy RAWu.

K-x, K-100D (aktivní záloha); Sigma 17-70/2,8-4,5; Tamron 70-300/4-5,6; DA 18-55/3,5-5,6; P 40/2.8 Limited; Metz 48 AF-1
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A co geeqie neumí, tak zkus nahlásit autorům, většinou jsou celkem vstřícní (a jeden z nich sedí ve vedlejší kancelářiKarci píše:O geeqie som este nepocul, ale od kedy mam Linux, tak hladam nahradu za Faststone Image Viewer. Pod WINE nechce dobre fungovat (nezobrazuje vsetky fotky).
Co je na Faststone Image Viewer dobre?
1. je brutalne rychli (pozna PEF t.j. aj jeho nahladovy jpeg)
2. nesnazi sa vytvarat skupiny (ako napr. f-spot)
3. to hlavne je, ze po podrzani laveho tlacidla na myske sa zobrazi 1:1 a
pohybom mysi mozem kontrolovat ostrost
Ak popzna niekto nieco podobne, nech da vediet. NIeco podobne je DIGIKAM ale 5x pomalsie.

Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150