Příspěvek
od pteppic » 20 dub 2013, 14:55
Dobrý den/ahoj,
Darktable se posunulo dopředu a je zde také RawTherapee. Srovnávali jste tyto SW a případně preferujete některý z nich (pokud ano proč)?
Mírně mimo téma, používáte někdo DigiKam? Zajímaly by mne zkušenosti ohledně workflow a doteď mám dojem, že digikam je pokud jde o práci s datumem poněkud nevyzpytatelý, kdy se řídí časem souboru a kdy exif-em a co z toho uplatňuje při hledání. Koupil jsem si sice doporučovaný e-book o digikam, ale ten jen popisuje menu, moc /vůbec/ mi nepomohl. Snažím se tím nějak obsloužit 66679 fotek, včetně naskenovaných, 99% je dobré tak leda jako dokumentace rodinných atrakcí... no to je důsledek nerozhodnosti, tak prostě nemažu - jde mi o to, že je toho moc a zkusil už jsem řadu způsobů jak fortky digikamem organizovat a nakonec jsem se zase vrátil k albům po roce a uvnitř již jednotlivá data a vše ostatní dělám pomocí značek, ale tak nějak mi to taky nepřipadá úplně OK, třeba vůbec nepoužívám kategorie u alba. Nebo mají být alba tematická a pokud jde o datum, mám věřit digikam? Digikam používám již mnoho let, jen tak nějak pořád nevím, zda dobře a články na internetu mi nepomohly.
Díky