Corel Photo & Video Suite X5

Vše o softwaru určeného k úpravě fotografií a grafických programech.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Ladin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Corel Photo & Video Suite X5

Příspěvek od Ladin » 10 lis 2012, 22:57

Při pročítání témat na těchto stránkách jsem nikde nenarazil na vlákno, které by se týkalo produktů COREL (snad jsem nic nepřehlédl). O softu Adobe je toho tady dost, Zoneru se taky věnujeme, ale co Corel?

Máte někdo nějaké zkušenosti například s tímto balíkem:
http://www.czc.cz/corel-photo-video-sui ... 14/produkt

Softu na úpravu fotek vládne Adobe, což bychom přirovnali jako u foťáků dvojici Canikon. Co když je Corel ve stejné situaci jako náš Pentax?
Podělte se, prosím, o své dojmy a zkušenosti.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Corel Photo & Video Suite X5

Příspěvek od Klingo » 11 lis 2012, 08:09

Corel je špecifický produkt.Nikdy nebol tak masovo používaný ako adobe.Je to dané hlavne nelogickým ovládaním(podobne ako gimp)ktoré bolo úplne odlišné od ostatných podobných programov.Niežeby bol zlý,ponúka ozaj široké možnosti hlavne čo sa týka konečného spracovania do tlače,na ktoré bol primárne zameraný,ale proste je moc odlišný a ak s ním nepracuješ od začiatku,je to problém.Úprava fotiek nebola jeho najsilnejšia stránka.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 11 lis 2012, 10:11

CorelDraw je neskutečnej pracant s vektorama, spousta reklamek má fotokrám na bitmapu a Corel na vektor. Painter je zase vynikající na malování s tabletem. Corel má taky vynikající nástroj na správu fontů - Font Navigator. No a na fotky tady máme fotokrám, Corel PaintShop jsem kdysi zkoušel a nějak to nebylo ono. Zoner je podle mě zbytečná aplikace, ale pár lidí si jí oblíbilo, tak bych se v tom radši moc nevrtal =)).
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Ladin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Ladin » 11 lis 2012, 16:41

Určitě je ten program odlišný oproti Adobe. Já si pouze kladu otázku, zda-li je ten balík programů solidní nabídka - dá se sehnat za 1800 Kč. Drtivá většina z nás fotky profesionálně neupravuje, ale provede pár jednoduchých úprav a nějaký ořez. Asi si ho pořídím, ale nemám vůbec žádnou zkušenost s produkty ADOBE, abych napsal nějakou objektivní recenzi.

PS. Pokud se dnes nabízejí zrcadlovky Canon s Adobe Photoshop Elements 10 + Premiere eLEMENTS 10, tak by Pentax mohl někdy vyzkoušet akci tímto balíkem od CORELu. Absence češtiny u Corelu mně nevadí.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 11 lis 2012, 17:55

Ladin: Corel Photo-Paint má na vyvolání RAW "Camera RAW lab, píšou že podporujou přes 300 foťáků (*.PEF z K-5 to otevře, osobně vyzkoušeno u verze X5). Je to plnohodnotnej bitmapovej editor, ovládání neni špatný, výstup je kvalitní, podpora češtiny.. špatně neuděláš. Trochu zagoogli a najdeš spoustu informací, je to poměrně rozšířenej soft. Ale stejně si myslim, že až vyzkoušíš Camera RAW od Adobe, tak půjde Corel do koše. Jinak dobrej nápad s tim Corelem k Pentaxu, ale napiš to do Pentaxu, tady s tim nic nezmůžem )). Ikdyž Pentax dává to jejich "PENTAX Digital Camera Utility", tak aby se neurazili. Wacom třeba dává k tabletům Corel Painter.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Odpovědět

Zpět na „Software“