náhled RAW ve Windows

Vše o softwaru určeného k úpravě fotografií a grafických programech.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
pavoukt
Nový uživatel
Nový uživatel

náhled RAW ve Windows

Příspěvek od pavoukt » 11 dub 2012, 16:56

Pentax K-5, formát PEF a náhledy Win 7... Vím že se to tu již řešilo, vygooglil jsem i "řešení" MS Camera Codec Pack (existuje v provedení pro 64 i 32bit) ale po instalaci na 32bit Windows 7 byla výsledkem jen jiná ikonka a náhled ne-e. Možná je závada mezi klávesnicí a židlí ale nerozchodil jsem to. Sám pracuji v ALR3 a ZPS14, ale nejsem doma sám a kvůli přítelkyni "silážuji" obrovské množství JPEGů, protože jinak nejsou vidět náhledy. Přijde mi docela líto že třetinu místa na disku zaplácnu nesmyslně. Prosím o radu jestli se s tím někdo úspěšně vyrovnal. A také prosím o vynechání rad typu: opustit Windows nebo naučit drahou polovinu pracovat v jiném softu. Prostě to NEJDE.. :) Jo a pro vtipálky - nechci ani měnit Pentax či přítelkyni.... :) Díky moc

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

rchawk
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: náhled RAW ve Windows

Příspěvek od rchawk » 11 dub 2012, 18:18

pavoukt
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od pavoukt » 12 dub 2012, 08:22

Ano to je přesně ono - neotravuji dokud si neprolezu starší příspěvky k tématu. Problém je, že tohle vlákno bylo k 64 bit a já pomalu stárnu s 32... :) Nejdřív jsem myslel, že to nepodporuje K-5, (v českém článku mezi podporovanými typy není) http://diit.cz/clanek/microsoft-camera- ... ve-windows ...Jenže Zdeny K-5tku má a v komentáři píše "je to super"... Takže mi zbývá že to nejede ve 32bit, nebo něco v instalaci. Proběhla korektně. Zkusím to ještě jednou - možná je tam potřeba něco zapnout, ale já nic nenašel... Ještě mě napadá že zmiňují že je potřeba win Vista SP2 nebo vyšší a já mám Win 7 service pack 1. Nejsem AŽ takový počítačový mág, ale myslel jsem že service pack se vždy váže ke konkrétnímu typu Windows. To musím taky prověřit. Stejně díky. Tomáš

pavoukt
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od pavoukt » 12 dub 2012, 08:45

Tak SP2 k Windows 7 zřejmě ještě není (asi v polovině r 2012) ale netuším jestli to má souvislost. Win7 jsou přece novější než Visty...

MC55
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od MC55 » 12 dub 2012, 11:21

Tak mě napadá máte dobře nainstalovanou WLFotogalerii. Musií to fungovat i na 32. Odkaz na WLFoto - http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... et-started a až potom pluginy. Mě osobně to funguje taky bez problémů.

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 12 dub 2012, 11:25

Stáhni si ze stránek Pentax http://www.pentax.jp/english/support/di ... c_win.html, nainstaluj a potom zkus třeba v Prohlížeči fotografií zobrazit PEF soubor. Funguje to bez problémů. I průzkumník zobrazuje náhledy normálně i s několika málo údaji z EXIFu. Mám Win7 SP1 32 bit.
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

pavoukt
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od pavoukt » 12 dub 2012, 12:59

Díky MC55 za radu, WLFoto tam byla, ale ani jsem nezkoušel přeinstalaci, protože jsem nejdřív zkusil ten Pentaxí codec RAWu a mé trápení se dobralo konce. Tomáši velikánský dík.
Jsem tu docela nový a přes varování známého, že se tu vůbec nic neděje, jsem se registroval. Tohle mu otluču o hlavu... :D
Přeji hezký den. Tom

Odpovědět

Zpět na „Software“