RAW a prezeranie vo Windowse
Moderátor: Moderátoři
-
- Moderátor
Ahoj,
vím, že otvírám rok staré téma, ale možná se to někomu bude hodit. To že je možné do windows vista a 7 nainstalovat pluginy (konedky) pro prohlížení RAWů je asi známé. Ale na webu microsoftu/pentaxu jsou kodeky pouze pro 32 bit systémy. Našel jsem kodeky i pro x64 systémy: FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack. Zkusil jsem to ve svých x64 Vistách a funguje to!
vím, že otvírám rok staré téma, ale možná se to někomu bude hodit. To že je možné do windows vista a 7 nainstalovat pluginy (konedky) pro prohlížení RAWů je asi známé. Ale na webu microsoftu/pentaxu jsou kodeky pouze pro 32 bit systémy. Našel jsem kodeky i pro x64 systémy: FastPictureViewer WIC RAW Codec Pack. Zkusil jsem to ve svých x64 Vistách a funguje to!
Re: RAW a prezeranie vo Windowse
Nový kodek od MS pro podporu RAW ve Vistách a 7 ,informace Digimánie.
Já osobně používám Fast Stone image viewer... Je to docela šikovný prográmek, umí i nějaké další věci, jediná jeho nevýhoda je ta, že fotky zobrazuje ostřejší než jsou. Takže když fotku doostříš v editoru a pak si ji zkoukneš v tomto softu, tak se jeví jako přeostřená.
-
- Pokročilý uživatel
Taky používám faststone, líbí se mi na něm, že po najetí na hranu obrazovky zobrazuje exif+praktické nástroje
Ruce a pravé oko ...