Ako moc riešim úpravy fotiek? Dosť.
Ale poporiadku - po prvotnom triedení - premazaní ešte z karty, kopírujem fotky do PC podla určenia (pracovné, výlety, atď.). S pracovnými sa moc nezaoberám, len v prípade že majú ísť do nejakého článku, prezentácie, alebo na poster, prípadne ak treba poskladať panorámu.
Fotky z výletov a dovoleniek, to je iná káva. Som totiž posadnutý naprávaním horizontov, línií budov a podobných neduhov. Tak isto bojujem s tmavými fotkami z interiérov, jaskýň, a podobných tmavších miest, kde kvôli udržatelnému času dosť podexponovávam. Tu musím priznať že ten boj často prehrávam, niektoré fotky sa proste nedajú zachrániť.
Ďalšou mojou úchyilkou je odstraňovanie nežiadúcich elektrických vedení, tabuliek, cudzích ludí a iných rušivých elementov, hlavne pri historickej architektúre, ale aj pri krajinkách. No a zlikvidovať z oblohy škvrny od bordelu na čipe je hádam povinnosť. Niekedy totiž prehrávam aj boj s čistením čipu.

Ale inak ma fotenie baví.
No a zvláštnu pozornosť venujem výberu fotiek do fotoknihy, v ktorej každoročne robím súhrn toho najzaujímavejšieho z výletov a dovoleniek.