Čištění objektivu namokro..
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Čištění objektivu namokro..
Hledal jsem zde toto téma, ale nenašel. Potřebuju něším vyčistit svůj 16-45 objektiv, mám ho asi měsíc, UV ochrannej f.jsem zatím nekupoval, fotil jsem v posl.době venku Prahu a 2 ohňostroje, ve všech případech objektiv k obloze a dneska jsem přišel z venku domů, schálně jsem se podíval na přední čočku, která se trošku zamlžila a v tom zamlžení byly
vidět min. 5-10 cca 1mm trovej kapicek, jakoby na to nakapalo během focení ze stativu, jinak nevim, objektiv nosim furt okem dolu a chránim ho víc než dost. Poraďtě čim čistítě NAMOKRO skla objektivů, když je tam jen prach, na to mám ofuk.balonek, ale na tenhle usazenej sajrajt jsem
zatím nic nekupoval. Zvažuju isopropylalkohol + nějakej superjemnej hadřík...
vidět min. 5-10 cca 1mm trovej kapicek, jakoby na to nakapalo během focení ze stativu, jinak nevim, objektiv nosim furt okem dolu a chránim ho víc než dost. Poraďtě čim čistítě NAMOKRO skla objektivů, když je tam jen prach, na to mám ofuk.balonek, ale na tenhle usazenej sajrajt jsem
zatím nic nekupoval. Zvažuju isopropylalkohol + nějakej superjemnej hadřík...
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Co říkáte na tohle, zkoušel jste to někdo?
Lens Pen ( 139 Kč)
http://foto-servis.cz/index.php?main_pa ... cts_id=151
Lens Pen ( 139 Kč)
http://foto-servis.cz/index.php?main_pa ... cts_id=151
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
sipas to maZec: Vypada to dobre akorat me tam nejak nesedi te cena:
(Cena tohoto dvoj balíčku se pohybuje okolo 12-15 kč, dle toho u kterého obchodníka jí seženete)
J jsem mylsel ze za 12-15 kc se v cr uz neda nic koupit
natoz cistici sada. Jinak ja pouzivam na vse hardik z microvlakna, akorat za deste jde pouzit jednou dvakret pak je mokry.
Zatim Ahoj Sipas
(Cena tohoto dvoj balíčku se pohybuje okolo 12-15 kč, dle toho u kterého obchodníka jí seženete)
J jsem mylsel ze za 12-15 kc se v cr uz neda nic koupit

Zatim Ahoj Sipas
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já ty hadříky taky používám, ale je to prostě jen rychlovka do terénu. Tomu dvoj balíčku se fakt nic nevyrovná a cena je podle mě supr. Hadřík vyjde tak na 80 korun ale je za chvilku špinavý takže pro mě jsou tyhle baličky NO. 1.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Pouzivam tu tycinku, jen ji mam od Hama, ale co si budem povidat, nejspis je to uplne stejnej vyrobek jen to v tovarne jinak potiskli.
Jinak tu tycinku pouzivam jak na kameru tak na fotak tak treba na projektor a nemuzu si stezovat.
Mam ji asi rok a porad je tam ta cistici latka, navic je to skladny a levny. Do terenu idealni.
Jinak tu tycinku pouzivam jak na kameru tak na fotak tak treba na projektor a nemuzu si stezovat.
Mam ji asi rok a porad je tam ta cistici latka, navic je to skladny a levny. Do terenu idealni.
Re: Čištění objektivu namokro..
Chtěl jsem se zeptat zda nevíte o někom kdo čistí starší objektivy .. Mám pár starších a chtělo by je to rozebrat a očistit. Děkuji moc za jakékoliv info .
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění objektivu namokro..
Vim, ze ve fotoskodovi cistej i objektivy, mozna i 3kfoto, zkus se zeptat.