Grip na K-3 D-BG5
Moderátor: Moderátoři
Grip na K-3 D-BG5
Tak už se vyrábí neoriginál. Otázka zda do něho jít nebo ne?. Máte ho někdo?
http://www.ebay.com/itm/BATTERIE-GRIFF- ... 35e186bf8d
http://www.ebay.com/itm/BATTERIE-GRIFF- ... 35e186bf8d
Re: Grip na K-3 D-BG5
fuha, no cena je o 100euro nizsia ako za original, ale uz vidim ako sa odliepa ta guma...elektricky moze blbnut napajanie z gripu cez kontakty, komu ma ale sluzit iba na zlepsenie drzania preco nie...ja by som kupil asi radsej original, ci?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
No právě proto se ptám jestli ho někdo má.
-
- Uživatel
Ja osobne mam teraz na K3 originál, ale na K20 so mal neorigoš a nebol som spokojný... Napájanie pepracovalo korektne s telom a tlačítko spúšte začalo po istom čase blbnuť. Tak som pri kupe 3ky ani neuvažoval nad náhradou... Ale po čase šiel aj ten dolu, hlavne kôli trekom po horách a skladnosti tela- je to žu dost velká opacha na vláčenie.
Pentax K20D,K3,Tamron 90mm F/2.8 ,Tamron AF 17-50mm f/2,8 ,Tamron 10-24 f 3,5-4,5. Tamron 70-200mm F2.8 ,Samyang 8mm f/3.5 Fish-Eye. Pentax 15/4. Pentax 35/2,4. Pentax 50/1,8
-
- Pokročilý uživatel
grip by som kupoval iba original. neoplati sa na tom setrit.
po 2 tyzdnoch som neoriginal cinanca predal , lebo spust isla uplne inac ako na tele , a kupil original - s originalom ziadne problemy. iba som zbytocne vyhodil okolo 30 euro na cinu ...
po 2 tyzdnoch som neoriginal cinanca predal , lebo spust isla uplne inac ako na tele , a kupil original - s originalom ziadne problemy. iba som zbytocne vyhodil okolo 30 euro na cinu ...
Naposledy upravil(a) Max Hardcore dne 12 pro 2014, 11:14, celkem upraveno 1 x.
...odliepajucu sa gumu by som neriesil. Na vsetkych neoriginaloch vyzera presne takto a drzi bez problemov. Cinan ju len zle odrezal, alebo dal hrubsiu.
Co sa mi ale nepaci je cena. Ja som rok a pol dozadu kupoval D-BG4 z tych najkvalitnejsich cinskych co som nasiel za necelych 40 eur s postovnym aj s dvomi lepsejsimi akumulatormi v sete. Takze samotny grip mohol byt za nejakych 25 eur.
Moja D-BG4 je podla obrazku v rovnakej triede ako tato D-BG5, co znaci:
- Tlacidlo spuste nie je ako na tele ze po prvu polohu (AF) neprekonavas skoro ziaden odpor az potom dotlacis spust, ale z dvoch mikrospinacov. Funguje bez problemov, nemusis riesit.
- Otocny volic na zapnutie / kontrola HO - nie je tam jasne cvaknutie ci je grip zapnuty, alebo nie. Mam pocit ze kruzok za chvilu vypadne. Ale funguje spolahlivo, snad vydrzi.
- Uz po tyzdni pouzivania boli popisky na tlacidlach necitatelne. Na tele gripu zatial OK.
- Pri pouzivani sa mi raz stalo ze grip sposobil problemy - pri foteni s bleskom Metz 36 AF-5 zacali byt fotky prudko podexponovane. A jedine co pomohlo bolo odpojenie gripu.
Takze za 25 eur jasna volba, ale ci aj za 68, to je na Tebe...
Co sa mi ale nepaci je cena. Ja som rok a pol dozadu kupoval D-BG4 z tych najkvalitnejsich cinskych co som nasiel za necelych 40 eur s postovnym aj s dvomi lepsejsimi akumulatormi v sete. Takze samotny grip mohol byt za nejakych 25 eur.
Moja D-BG4 je podla obrazku v rovnakej triede ako tato D-BG5, co znaci:
- Tlacidlo spuste nie je ako na tele ze po prvu polohu (AF) neprekonavas skoro ziaden odpor az potom dotlacis spust, ale z dvoch mikrospinacov. Funguje bez problemov, nemusis riesit.
- Otocny volic na zapnutie / kontrola HO - nie je tam jasne cvaknutie ci je grip zapnuty, alebo nie. Mam pocit ze kruzok za chvilu vypadne. Ale funguje spolahlivo, snad vydrzi.
- Uz po tyzdni pouzivania boli popisky na tlacidlach necitatelne. Na tele gripu zatial OK.
- Pri pouzivani sa mi raz stalo ze grip sposobil problemy - pri foteni s bleskom Metz 36 AF-5 zacali byt fotky prudko podexponovane. A jedine co pomohlo bolo odpojenie gripu.
Takze za 25 eur jasna volba, ale ci aj za 68, to je na Tebe...
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.
Mal som na k-5 neoriginál a funguje kamošovi dotee pravda,že to bol ten najdrahší čo sa dal kúpiť,cca 75 eur
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- Pokročilý uživatel
mám na K5 už třetí neorigoš ...
(používám ho jen kvůli držení a větší kapacitě s baterií)
první noname jsem reklamoval po třičtvrtě roce - vrátili mi peníze (přestali gripy prodávat)
špatně byla funkce spouště, + chyby v zobrazování náhledu (občas vůbec nefungoval - bez gripu v poho) a setřený nápisy
druhej byl od Meike - nefungovaly korektně scroolovací kolečka clona/čas - při reklamaci (asi po měsíci) mi dali úplně jinej noname, kterej funguje dodnes (asi rok) ... zatím celkem v pohodě - byť jak hlásím - tlačítka ani kolečka na něm prakticky nepoužívám (až na výjimky)
(používám ho jen kvůli držení a větší kapacitě s baterií)
první noname jsem reklamoval po třičtvrtě roce - vrátili mi peníze (přestali gripy prodávat)
špatně byla funkce spouště, + chyby v zobrazování náhledu (občas vůbec nefungoval - bez gripu v poho) a setřený nápisy
druhej byl od Meike - nefungovaly korektně scroolovací kolečka clona/čas - při reklamaci (asi po měsíci) mi dali úplně jinej noname, kterej funguje dodnes (asi rok) ... zatím celkem v pohodě - byť jak hlásím - tlačítka ani kolečka na něm prakticky nepoužívám (až na výjimky)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neoriginálny grip Kingma D-BG5, ktorý som si pred časom objednal na DealExtreme za cca 50 EUR (písal som o tom v inom vlákne) dnes konečne dorazil.
Kupoval som ho s vedomím, že jeho kvalita môže byť problematická a vo výsledku mi možno poslúži len ako fyzické zväčšenie tela fotoaparátu. Chcem si predovšetkým skúsiť držanie a manipuláciu s nasadeným gripom. Nalákal ma al.vlado na bratislavskom stretnutí... Keď mi to bude vyhovovať tak potom pôjdem do originálu.
Takže moje prvé dojmy:
Materiál a spracovanie nad moje očakávanie (pravdepodobne lepšie než tie čo sú momentálne ponúkane na eBay). Tlačidlá a ovládače takmer ako na tele (pri pozornom porovnaní tam istý pocitový rozdiel samozrejme je). Spúšť, AF... - všetko funkčné. Jedine prepínač OFF/ON necvaká až tak komfortne...
Grip som hneď aj celý rozobral, pretože som nevedel tým hlavným vypínačom zapnúť a vypnúť fotoaparát. Až neskôr, po prečítaní návodu (v zásade čítam, až keď zlyhajú všetky ostatné možnosti) som zistil, že slúži len na zapínanie gripu
Neviem či je to tak aj na originálnom? To by ma zaujímalo? Dajte mi prosím vedieť, ako to je...
Vnútro - v podstate len kontakty, ovládače a spínače, nie je žiadny Hi-Tech, ale skôr štandard dnes ponúkanej neznačkovej spotrebnej elektroniky. Všetko je relatívne dobré dostupné a v prípade potreby asi aj opraviteľné. Ja som dolaďoval kontakty - hoci pracovali tak ako mali
Grip sedí presne a pevne na tele. Vizuálne s ním dokonale splýva. Doťahovanie skrutky je bezproblémové. Potrebná sila - tak akurát. Elektricky sa mi zatiaľ zdá OK. Uvidím, ako sa bude správať po nejakom čase..?
http://eud.dx.com/product/kingma-d-bg5- ... -844369617
http://www.dx.com/p/kingma-d-bg5-aa-lit ... ack-369617
Kupujem si celkom dosť vecí priamo z Ázie a pravda je taká, že kvalita sa občas líši kus od kusu. To je asi naväčšie riziko takéhoto nákupu.
Kupoval som ho s vedomím, že jeho kvalita môže byť problematická a vo výsledku mi možno poslúži len ako fyzické zväčšenie tela fotoaparátu. Chcem si predovšetkým skúsiť držanie a manipuláciu s nasadeným gripom. Nalákal ma al.vlado na bratislavskom stretnutí... Keď mi to bude vyhovovať tak potom pôjdem do originálu.
Takže moje prvé dojmy:
Materiál a spracovanie nad moje očakávanie (pravdepodobne lepšie než tie čo sú momentálne ponúkane na eBay). Tlačidlá a ovládače takmer ako na tele (pri pozornom porovnaní tam istý pocitový rozdiel samozrejme je). Spúšť, AF... - všetko funkčné. Jedine prepínač OFF/ON necvaká až tak komfortne...
Grip som hneď aj celý rozobral, pretože som nevedel tým hlavným vypínačom zapnúť a vypnúť fotoaparát. Až neskôr, po prečítaní návodu (v zásade čítam, až keď zlyhajú všetky ostatné možnosti) som zistil, že slúži len na zapínanie gripu
Neviem či je to tak aj na originálnom? To by ma zaujímalo? Dajte mi prosím vedieť, ako to je...
Vnútro - v podstate len kontakty, ovládače a spínače, nie je žiadny Hi-Tech, ale skôr štandard dnes ponúkanej neznačkovej spotrebnej elektroniky. Všetko je relatívne dobré dostupné a v prípade potreby asi aj opraviteľné. Ja som dolaďoval kontakty - hoci pracovali tak ako mali
Grip sedí presne a pevne na tele. Vizuálne s ním dokonale splýva. Doťahovanie skrutky je bezproblémové. Potrebná sila - tak akurát. Elektricky sa mi zatiaľ zdá OK. Uvidím, ako sa bude správať po nejakom čase..?
http://eud.dx.com/product/kingma-d-bg5- ... -844369617
http://www.dx.com/p/kingma-d-bg5-aa-lit ... ack-369617
Kupujem si celkom dosť vecí priamo z Ázie a pravda je taká, že kvalita sa občas líši kus od kusu. To je asi naväčšie riziko takéhoto nákupu.
Pentax K-3, K-01, K-m
Pentax MZ-5n, SFXn, P50, P30, LX, Me Super, Spotmatic...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Áno, je to presne tak aj na originále. Bola by blbosť, keby si si vypínačom na gripe vypol komplet foťák. Ja mám grip na tele nonstop a na 90 % ho mám vypnutý. Slúži mi hlavne na zlepšenie držania (Sigma 17-50/2,8 aj Tamron 70-200/2,8 sú veľké a ťažké) a ako prídavný zdroj energie. Zapínam si ho len, keď chcem využiť ovládanie pri fotení na výšku. A prečo ho nemám zapnutý stále? Pretože si potom hocikedy nechtiac prehodím hodnoty času/clony brnkntím o kolečká na gripe. ...a samozrejme si to všimnem až keď cvaknem fotku, alebo dve. .... preto je dobré, že vypínač na gripe vypína/zapína iba grip a nie komplet foťák.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Áno Vlado, je to tak ako píšeš - už tomu pomaly prichádzam na chuť. Keby som si ten návod prečítal vopred, ušetril by som si rozoberanie gripu. Nejako sa mi tých starých zlozvykov z obdobia reálneho socializmu nedarí zbaviťal.vlado píše:Áno, je to presne tak aj na originále. Bola by blbosť, keby si si vypínačom na gripe vypol komplet foťák...
Pentax K-3, K-01, K-m