dlho som sa tu snažil nájsť niečo o blesku Metz MB 44 - AF 1 ale nebol som úspešný a preto by som sa rád opýtal na nejaké osobné skúsenosti, rady, odporúčania alebo čokoľvek čo by mohlo pomôcť pri konečnom rozhodnutí či ho kúpiť alebo nie.. mám K-5 II k tomu sigmu 17-70 C, čoskoro by som mal ísť na svadbu a preto sa snažím vybrať nejaký vhodný blesk, fotiť budem hlavne tú "afterparty" takže to bude niekde vnútri a pravdepodobne v dosť tmavých priestoroch čiže to považujem za nevyhnutnosť.. Môj problém je však to, že po tejto akcii už možno blesk nebudem nikdy potrebovať a preto necchem do toho nejako veľa investovať no a keď som videl ceny napr. 360FGZ II tak som skoro padol na zadok.. Okrem tejto 44-ky ešte prichádza do úvahy Sigma 610 DG ST čo sa ceny týka ale tá sa tu tiež nejako veľmi nespomína..
Čo sa bleskov týka som úplný amatér, nijaký nemám ani som nikdy nemal takže to bude pre mňa niečo nové ale podľa toho čo som tu čítal tak sa budem snažiť fotiť o strop, s bielou kartičkou a pravdepodobne dokúpeným difúzorom takže by som rád vedel či aj v podstate "bleskový laik" bude schopný nafotiť nejaké použiteľné zábery za pomoci tohto blesku, prípadne iného v podobnej cenovej kategórii..
PS: Pokukoval som ešte po tých Triopo a Yongnuo či ako sa to volá ale ak som správne našiel tak sú to manuálne blesky a to je pre mňa úplne španielska dedina, vôbec neviem čo by to pre mňa znamenalo pri fotení, nejaké zdĺhavejšie nastavovanie alebo čo..
Tak vopred ďakujem za každú odpoveď a prosím nehnevajte sa, že tu vypisujem toľko hlúpostí ale už som nemal inú možnosť