polarizačny filter 49mm
Moderátor: Moderátoři
polarizačny filter 49mm
Zdravim
Potrebujem polarizacny filter s priemerom 49mm. Nasiel som par kuskou a rozmyslam ci s cenou rastie aj kvalita alebo ide iba o znacku. Takze by som potreboval poradit ktory by sa mi viac sikol a ci mam nacriet hlbsie do penazenky alebo je to zbytocne.
Tu su kusky s cenami ake som nasiel:
- Cokin PL P160 od 41,68 €
- Marumi PL-C 49 mm od 23,50 €
- Hama PL-C 49 mm od 15,67 €
- Hoya PL 49 mm od 19,00 €
- B+W PL-C 49 mm MRC od 78,27 €
- B+W PL-C MRC SLIM 49 mm od 94,27 €
- B+W PL-C Käsemann MRC 49 mm od 111,92 €
- B+W PL-C Käsemann MRC Slim 49 mm od 118,90 €
Potrebujem polarizacny filter s priemerom 49mm. Nasiel som par kuskou a rozmyslam ci s cenou rastie aj kvalita alebo ide iba o znacku. Takze by som potreboval poradit ktory by sa mi viac sikol a ci mam nacriet hlbsie do penazenky alebo je to zbytocne.
Tu su kusky s cenami ake som nasiel:
- Cokin PL P160 od 41,68 €
- Marumi PL-C 49 mm od 23,50 €
- Hama PL-C 49 mm od 15,67 €
- Hoya PL 49 mm od 19,00 €
- B+W PL-C 49 mm MRC od 78,27 €
- B+W PL-C MRC SLIM 49 mm od 94,27 €
- B+W PL-C Käsemann MRC 49 mm od 111,92 €
- B+W PL-C Käsemann MRC Slim 49 mm od 118,90 €
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
Re: polarizačny filter 49mm
neblazni, lacne polarizaky bez antireflexnych vrstiev nekupuj, este ti plus k tomu urobia aj farebny posun.
taka normalna kvalita je +- od Hoya Digital Pro1 (ten mam vo verzii 77mm z www.talkive.sk za vybornych 64,23 € ), len ten nerobia pre 49mm, B+W len tie vyssie verzie, tam si dost priplatis, Marumi som mal predtym na 67mm, tusim mal 6vrstiev, slusna kvalita/v pomere cena. Mechanicky su na tom aj tak najlepsie Hoya/Kenko/B+W.
ja som objedal Kenko ZETA z ebay, dosiel za 2tyzdne, je to Hoya HD - cize najvyssia verzia, ale urcena (vyrobcom) pre Japonsky trh. Objednavaj, pokial je zasa este v akcii
http://www.ebay.com/itm/Kenko-Zeta-49mm ... 35c373fa2a
taka normalna kvalita je +- od Hoya Digital Pro1 (ten mam vo verzii 77mm z www.talkive.sk za vybornych 64,23 € ), len ten nerobia pre 49mm, B+W len tie vyssie verzie, tam si dost priplatis, Marumi som mal predtym na 67mm, tusim mal 6vrstiev, slusna kvalita/v pomere cena. Mechanicky su na tom aj tak najlepsie Hoya/Kenko/B+W.
ja som objedal Kenko ZETA z ebay, dosiel za 2tyzdne, je to Hoya HD - cize najvyssia verzia, ale urcena (vyrobcom) pre Japonsky trh. Objednavaj, pokial je zasa este v akcii

http://www.ebay.com/itm/Kenko-Zeta-49mm ... 35c373fa2a
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Kenko ZETA (49), Hoya HD (52) a B+W Käsemann (49). B+W z nich má rozhodně nejmenší náchylnost na odlesky a prasátka. Kenko a Hoya mi v tomhle ohledu přijdou dost podobné. Hoya HD zase má znatelně větší propustnost světla (celkem bych věřil i těm 25% co Hoya uvádí).
A to že je Kento ZETA to samé jako Hoya HD je blbost, stačí si ty filtry dát vedle sebe.
A to že je Kento ZETA to samé jako Hoya HD je blbost, stačí si ty filtry dát vedle sebe.
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že B+W Kaesemann je opravdu špičková kvalita. Dokonce jsem viděl tabulky hodnocení CPL filtrů, kde tento typ od B+W byl jako etalon kvality a ostatní filtry byly pomocí koeficientu poměřovány s tímto typem. Žádný nebyl lepší nebo stejný.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Nemam s filtrami ziadne skusenosti kedze mam len jeden 52mm Marumi. ten B+W Kaesemann je dost drahy ale tak nieco mam nasporene a kym sa dostanem k svojej vyhliadnutej vysnivanej 15/F4 Limited tak ho mozem vyuzivat na 35ke. Chcem kvalitu a som na nu dost zatazeny takze asi len predsa pojdem asi po tej kvalite ako cene. Ale este si pockam na dalsie nazory. Takze zatial vyhrava B+W Kaesemann 

Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
Taky jsem zatížený na kvalitu optiky i provednení a B+W Kasemann byla jasná volba k 15ce. Dodnes nelituju.
tak jasne, ze ked niekto musi mat to najdrahsie (3x vyssia cena) co sa predava a tym padom to musi byt aj najlepsie, nech kupuje 
co som mal polarizaky: Marumi DHG 67mm(mierne otepluje + horsie sa utieraju smuhy zo skla)-predal som ho, Hoya Digital Pro1 77mm(bez vyhrad), Kenko Zeta 49mm(bez vyhrad).
ani jeden mi nemrvil fotky (kontrast, ostrost), nemal som nikdy potrebu ich vedla seba davat a porovnavat.
rozhodne nefotim s polarizakom rovno do slnka - ucinok filtra je nulovy a snad kazdy objektiv urobi odlesky aj bez pridaneho filtra, ani DA15/4 Limited nie je absolutna vynimka za kazdych okolnosti.
PS: toto sem nepatri, ale znamy si tiez potrpi na original prislusenstvo (C 7D/17-40L,70-200L2.8II), na najdrahsie veci na fotenie, polarizak B+W Käsemann 77mm MRC mi stale omielal dookola aky je kvalitny a nakoniec aj Hoya mu bude dobra, aj tak viac cita testy ako foti a fotky tak aj vyzeraju

co som mal polarizaky: Marumi DHG 67mm(mierne otepluje + horsie sa utieraju smuhy zo skla)-predal som ho, Hoya Digital Pro1 77mm(bez vyhrad), Kenko Zeta 49mm(bez vyhrad).
ani jeden mi nemrvil fotky (kontrast, ostrost), nemal som nikdy potrebu ich vedla seba davat a porovnavat.
rozhodne nefotim s polarizakom rovno do slnka - ucinok filtra je nulovy a snad kazdy objektiv urobi odlesky aj bez pridaneho filtra, ani DA15/4 Limited nie je absolutna vynimka za kazdych okolnosti.
PS: toto sem nepatri, ale znamy si tiez potrpi na original prislusenstvo (C 7D/17-40L,70-200L2.8II), na najdrahsie veci na fotenie, polarizak B+W Käsemann 77mm MRC mi stale omielal dookola aky je kvalitny a nakoniec aj Hoya mu bude dobra, aj tak viac cita testy ako foti a fotky tak aj vyzeraju
Naposledy upravil(a) lennyl dne 08 úno 2013, 20:16, celkem upraveno 1 x.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Pokročilý uživatel
Mám B+W Kaesemann 55mm co jsem používal dřív s Panáčem a dnes používám Hoya PRO1 digital (67mm a 58mm) - obojí v poho ... jednou jsem nasadil jakýsi levný krám z aukra a už mi to nesmí do baráku
Barevný posun příšerný, polarizační efekt minimální ... Co bylo platný, že to stálo dvě stovky?

... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
marmot: tiež som mal obrovskú dilemu,vyskúšal som Hoyu,Kenko,Marumi a Zostal som Pri JYC, mne bohato postačujú,či CPL,či UV. Jeto všetko o peniazoch... Nesúhlasím s názorom,že to,čo je najlepšie aj nutne potrebujem,treba zvážiť účelnosť a profesionálnosť použitia
. Ja osobne Ti v pohode môžem odporučiť cenovo prístupné a kvalitou osvedčené Kenko,resp.drahšiu Hoyu. lennyl ma predbehol a plne vystihol,to,čo chcem povedať všetkým a nie len Tebe. Nikoho sa nechcem dotknúť,ale nie vždy to najdrahšie nám "musí" vyhovovať i keď je to špičková kvalita. Prečo nemáme všetci aspoň K5 a DA*16-50/2,8 ?... A posledná vec je,kto nevyskúšal toho viac,nevie porovnať
Pozri si test filtrov na Optyczne .pl, je celkom super.

K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
Říká se, že nejlepší polarizační filtry dělá Hoya, i když já si bohatě vystačím i s JYC -- mimochodem prozatím velká spokojenost. Kohosi jsem slyšel nadávat na polárizáky B+W, od kterých teda používám jen UVčka jako permanentní ochranu dražších skel.
Hlavně ne Hamu, to je největší sra***!
S jinými značkami nemám zkušenosti, možná s efektovým Star-6 filtrem od Green.L, ale ten byl snad ještě horší než ta Hama...
Hlavně ne Hamu, to je největší sra***!
S jinými značkami nemám zkušenosti, možná s efektovým Star-6 filtrem od Green.L, ale ten byl snad ještě horší než ta Hama...

Naposledy upravil(a) bukypetr dne 08 úno 2013, 21:02, celkem upraveno 1 x.
Green.L Star som kupil len kvoli tomu,aby som vybil sklicko a pouzil obrucku ako redukciu na DA15/4 
kamarat si kupil JYC polarizak a ukazoval mi ho, urobil par fotiek a bol spokojny, nevidel ziadny problem, ze polarizak za lacny peniaz-sa vytesoval, o tyzden ci kolko mu to nedalo a pozical si tu Hoyu Pro1 Digital co mam, urobil rovnake zabery z oboch filtrov a ze fiha, JYC mrvil farby, takze ho prestal pouzivat a isiel do Hoya alebo B+W, to som uz nevysetroval

kamarat si kupil JYC polarizak a ukazoval mi ho, urobil par fotiek a bol spokojny, nevidel ziadny problem, ze polarizak za lacny peniaz-sa vytesoval, o tyzden ci kolko mu to nedalo a pozical si tu Hoyu Pro1 Digital co mam, urobil rovnake zabery z oboch filtrov a ze fiha, JYC mrvil farby, takze ho prestal pouzivat a isiel do Hoya alebo B+W, to som uz nevysetroval
Každý si vybere filtr podle svého gusta. Nicméně si myslím, že k objektivu za 15 kilo není vhodné šetřit na filtru a výkon objektivu znehodnotit.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
Ja se placnul pres kapsu a koupil na DA 15 a 35/2,4 tento Polarizační filtr B+W C-PL XS-PRO DIGITAL 49mm MRC Nano
Mohu rici ze je opravdu supr kvalitni. Zadny odlesky, perfektne zpracovany. Hoya Pro1 je proti tomu "lacina hracka"
Mohu rici ze je opravdu supr kvalitni. Zadny odlesky, perfektne zpracovany. Hoya Pro1 je proti tomu "lacina hracka"

Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
lennyl,pred chvíľou som písal,že každému vyhovuje niečo iné,opakujem,prešiel som viacerými značkami,viem to porovnať,stačí mi JYC, mám ich už vyše roka,možno som narazil na poctivú várku z fabriky
. Ale neodporúčam ich nikomu tak isto,ako neodporúčam môj Tamron 17-50/2,8,na ktorý nedám dopustiť aj keď pomalšie a hlučnejšie ostrí... Odporúčam to,čo je overené a je aspoň minimálne stredná trieda.

K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
Ešte mi nedá pridať jednu dôležitú poznámku - neviem prečo a kvôli čomu,ale profi testy filtrov sú neporovnateľné pri rôznych priemeroch,to značí,že napr. Kenko klasik 52 mm môže byť lepšie,ako Hoya klasik 77mm
. Niečo podobné,ako testy pneumatík!