K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?

Příspěvek od kolouch » 29 črc 2007, 17:46

Jsem jiz bezradny, zatim mam Secure Digital 2x2GB 133x ale potrebuji vetsi kapacitu, vyhovovalo by mi tak 2x8GB, cili nejaka SDHC karta class 6 (coz je zatim k dostani asi nejrychlejsi) Sic je tam garantovana minimalni rychlost, ale mam porad strach, ze karta bude pomalejsi nez normalni SD 133x. Pouziva nekdo SDHC a muze porovnat s rychlosti SD? Zajima me jak zapis, tak prohlizeni fotek v aparatu. Nebo je lepsi koupit radeji vice 4GB SD karet? Chci nejlepe fotit do RAW+JPEG, pripadne jen RAW. Diky moc

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?

Příspěvek od fjo » 31 črc 2007, 07:11

kolouch píše:Jsem jiz bezradny, zatim mam Secure Digital 2x2GB 133x ale potrebuji vetsi kapacitu, vyhovovalo by mi tak 2x8GB, cili nejaka SDHC karta class 6 (coz je zatim k dostani asi nejrychlejsi) Sic je tam garantovana minimalni rychlost, ale mam porad strach, ze karta bude pomalejsi nez normalni SD 133x. Pouziva nekdo SDHC a muze porovnat s rychlosti SD? Zajima me jak zapis, tak prohlizeni fotek v aparatu. Nebo je lepsi koupit radeji vice 4GB SD karet? Chci nejlepe fotit do RAW+JPEG, pripadne jen RAW. Diky moc
....neříkám, že by se nehodila větší karta.... ale proboha 2x8GB?? Co s tím děláš? Natáčíš filmy..?? I K10D ve formátu DNG má největší snímek cca 16MB a to by vycházelo na cca 1000 snímků... chceš říct, že to vyfotíš za den?? A i kdyby... spíš taky někdy..?? Nedokážu si totiž představit, kdy se těmi snímky probíráš a zároveň stihneš další takové množství nafotit... 8O 8) :wink:
Pentax

OuvejAchich
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od OuvejAchich » 01 srp 2007, 17:57

Já bych volil jiné řešení. A to databanku s pevným diskem. Existují všechny možné myslitelné varianty v různých cenových relacích. Přijde mi to výhodnější (i levnější) než hromada SD karet.

kolouch
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kolouch » 01 srp 2007, 18:31

OuvejAchich: Ano už týden po nějaké koukám, ale buď jsou out of moje cenová relace, nebo se mi nepozdávají, navíc moc nevěřím těm malým pevným diskům :-/

Fjo: Ano 2x8GB je 1000 fotek, často cestuji a když dojde místo tak to celkem naštve nemyslíš? A fotím opravdu hodně. Stačí 3denní festival, z toho jsem měl 3.500 fotek v JPEG a myslel jsem si, že jsem s tímhle množstvím za blázna, ale když jsem koukal ke kolegům s canony, tak každý v průměru nafotil 1.000 fotek denně, takže mě to příjde naprosto normální. A raději nafotím víc a pak smažu, než abych si rval vlasy, že jsem něco nevyfotil, či něco nevyšlo.

jvrana
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?

Příspěvek od jvrana » 02 srp 2007, 19:53

kolouch píše:Jsem jiz bezradny, zatim mam Secure Digital 2x2GB 133x ale potrebuji vetsi kapacitu, vyhovovalo by mi tak 2x8GB, cili nejaka SDHC karta class 6 (coz je zatim k dostani asi nejrychlejsi) Sic je tam garantovana minimalni rychlost, ale mam porad strach, ze karta bude pomalejsi nez normalni SD 133x. Pouziva nekdo SDHC a muze porovnat s rychlosti SD? Zajima me jak zapis, tak prohlizeni fotek v aparatu. Nebo je lepsi koupit radeji vice 4GB SD karet? Chci nejlepe fotit do RAW+JPEG, pripadne jen RAW. Diky moc
Krasny dne sám mam karty.
2GB A-data SD turbo 150x
http://www.alza.cz/a-data-secure-digita ... d54738.htm
4GB SDHC Sandisk ultra II
http://www.alza.cz/pametova-karta-sandi ... d71105.htm

Problem SDHC karet je ze vam je bezne ctecky neprectou, ke karte byla prilozena nastesti ctecka karet. Ale mam databanku a ta uz problem s SDHC mela tak jsem nakonec poridil jeste 2GB SD. Musim ric ze ta 2GB karta je znatelne rychlejsi, mam K10D nastavenou na sekvencni snimani s 4GB kartou jsem umel spoust pustit dostatecne rychle abych exponoval pouze jeden snimek. Po koupy 2GB sem asi dva dny vsechny snimky mel dvakrat:))

Osobne bych poridil vetsi mnozstvi 2Gb karet.
Vyhody:
- prectou vam je vsechny ctecky
- v mem pripade rychlejsi
- To ze menite kartu vas nezne upozorni ze uz jste vyfotil 200fotek, vite ze uz vam z peti karet zbyvaj jen dve. Takze bude taleko setrnejsi. Navic co dve karty vymenite baterku.

- Rozklada to nebezpeci ztraty, poskozeni apod. Preci jen kdyz si omylem rozslapnete jednu z peti karet je to jine tez kdyz mate jen jednu velkou kartu.

Nevyhody:
- mate vic kramu v batohu
- karta vam dojde presne v nejmene vhodny okamzik
- vite ze ta fotka co nutne potrebujete je na jedne z tech peti karet a nemate tuseni na ktere.

S pozdravem Honza Vrana

PvvS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 21 srp 2007, 14:17

K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400

czepo
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od czepo » 21 srp 2007, 16:49

kolouch píše:OuvejAchich: Ano už týden po nějaké koukám, ale buď jsou out of moje cenová relace, nebo se mi nepozdávají, navíc moc nevěřím těm malým pevným diskům :-/

Fjo: Ano 2x8GB je 1000 fotek, často cestuji a když dojde místo tak to celkem naštve nemyslíš? A fotím opravdu hodně. Stačí 3denní festival, z toho jsem měl 3.500 fotek v JPEG a myslel jsem si, že jsem s tímhle množstvím za blázna, ale když jsem koukal ke kolegům s canony, tak každý v průměru nafotil 1.000 fotek denně, takže mě to příjde naprosto normální. A raději nafotím víc a pak smažu, než abych si rval vlasy, že jsem něco nevyfotil, či něco nevyšlo.
ty voe, tak to čumím. toľko záberov. to aby si začal šetriť na servis zrkadla :)
tak 3000 predsklopení za víkend, to máš za pár mesiacov po foťáku :D
koľko má taká K10D garantovaných cyklov? ja viem, že zbytočne straším, ale napadlo ma... :D
: CZEPO
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210

strom353
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od strom353 » 21 srp 2007, 18:51

velice zajimave, diky za link :wink:
K10D + Sigma DC 17-70mm F2.8-4.5 MACRO

MichalN
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalN » 28 říj 2007, 00:24

Na trh prichádza nová karta 8-GB SDHC Extreme III od spoločnosti SanDisk. Karta sa bude predávať spolu s čítačkou SanDisk MicroMate USB za cenu okolo USD179.99 a na trhu sa objaví v priebehu nadchádzajúceho mesiaca.
Rýchlosť zápisu/čítania je 20MB za sekundu.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“