K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?
Moderátor: Moderátoři
K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?
Jsem jiz bezradny, zatim mam Secure Digital 2x2GB 133x ale potrebuji vetsi kapacitu, vyhovovalo by mi tak 2x8GB, cili nejaka SDHC karta class 6 (coz je zatim k dostani asi nejrychlejsi) Sic je tam garantovana minimalni rychlost, ale mam porad strach, ze karta bude pomalejsi nez normalni SD 133x. Pouziva nekdo SDHC a muze porovnat s rychlosti SD? Zajima me jak zapis, tak prohlizeni fotek v aparatu. Nebo je lepsi koupit radeji vice 4GB SD karet? Chci nejlepe fotit do RAW+JPEG, pripadne jen RAW. Diky moc
Re: K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?
....neříkám, že by se nehodila větší karta.... ale proboha 2x8GB?? Co s tím děláš? Natáčíš filmy..?? I K10D ve formátu DNG má největší snímek cca 16MB a to by vycházelo na cca 1000 snímků... chceš říct, že to vyfotíš za den?? A i kdyby... spíš taky někdy..?? Nedokážu si totiž představit, kdy se těmi snímky probíráš a zároveň stihneš další takové množství nafotit... 8Okolouch píše:Jsem jiz bezradny, zatim mam Secure Digital 2x2GB 133x ale potrebuji vetsi kapacitu, vyhovovalo by mi tak 2x8GB, cili nejaka SDHC karta class 6 (coz je zatim k dostani asi nejrychlejsi) Sic je tam garantovana minimalni rychlost, ale mam porad strach, ze karta bude pomalejsi nez normalni SD 133x. Pouziva nekdo SDHC a muze porovnat s rychlosti SD? Zajima me jak zapis, tak prohlizeni fotek v aparatu. Nebo je lepsi koupit radeji vice 4GB SD karet? Chci nejlepe fotit do RAW+JPEG, pripadne jen RAW. Diky moc

Pentax
-
- Pokročilý uživatel
OuvejAchich: Ano už týden po nějaké koukám, ale buď jsou out of moje cenová relace, nebo se mi nepozdávají, navíc moc nevěřím těm malým pevným diskům :-/
Fjo: Ano 2x8GB je 1000 fotek, často cestuji a když dojde místo tak to celkem naštve nemyslíš? A fotím opravdu hodně. Stačí 3denní festival, z toho jsem měl 3.500 fotek v JPEG a myslel jsem si, že jsem s tímhle množstvím za blázna, ale když jsem koukal ke kolegům s canony, tak každý v průměru nafotil 1.000 fotek denně, takže mě to příjde naprosto normální. A raději nafotím víc a pak smažu, než abych si rval vlasy, že jsem něco nevyfotil, či něco nevyšlo.
Fjo: Ano 2x8GB je 1000 fotek, často cestuji a když dojde místo tak to celkem naštve nemyslíš? A fotím opravdu hodně. Stačí 3denní festival, z toho jsem měl 3.500 fotek v JPEG a myslel jsem si, že jsem s tímhle množstvím za blázna, ale když jsem koukal ke kolegům s canony, tak každý v průměru nafotil 1.000 fotek denně, takže mě to příjde naprosto normální. A raději nafotím víc a pak smažu, než abych si rval vlasy, že jsem něco nevyfotil, či něco nevyšlo.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: K10D jakou SDHC 8gb? Mate nekdo zkusenosti?
Krasny dne sám mam karty.kolouch píše:Jsem jiz bezradny, zatim mam Secure Digital 2x2GB 133x ale potrebuji vetsi kapacitu, vyhovovalo by mi tak 2x8GB, cili nejaka SDHC karta class 6 (coz je zatim k dostani asi nejrychlejsi) Sic je tam garantovana minimalni rychlost, ale mam porad strach, ze karta bude pomalejsi nez normalni SD 133x. Pouziva nekdo SDHC a muze porovnat s rychlosti SD? Zajima me jak zapis, tak prohlizeni fotek v aparatu. Nebo je lepsi koupit radeji vice 4GB SD karet? Chci nejlepe fotit do RAW+JPEG, pripadne jen RAW. Diky moc
2GB A-data SD turbo 150x
http://www.alza.cz/a-data-secure-digita ... d54738.htm
4GB SDHC Sandisk ultra II
http://www.alza.cz/pametova-karta-sandi ... d71105.htm
Problem SDHC karet je ze vam je bezne ctecky neprectou, ke karte byla prilozena nastesti ctecka karet. Ale mam databanku a ta uz problem s SDHC mela tak jsem nakonec poridil jeste 2GB SD. Musim ric ze ta 2GB karta je znatelne rychlejsi, mam K10D nastavenou na sekvencni snimani s 4GB kartou jsem umel spoust pustit dostatecne rychle abych exponoval pouze jeden snimek. Po koupy 2GB sem asi dva dny vsechny snimky mel dvakrat:))
Osobne bych poridil vetsi mnozstvi 2Gb karet.
Vyhody:
- prectou vam je vsechny ctecky
- v mem pripade rychlejsi
- To ze menite kartu vas nezne upozorni ze uz jste vyfotil 200fotek, vite ze uz vam z peti karet zbyvaj jen dve. Takze bude taleko setrnejsi. Navic co dve karty vymenite baterku.
- Rozklada to nebezpeci ztraty, poskozeni apod. Preci jen kdyz si omylem rozslapnete jednu z peti karet je to jine tez kdyz mate jen jednu velkou kartu.
Nevyhody:
- mate vic kramu v batohu
- karta vam dojde presne v nejmene vhodny okamzik
- vite ze ta fotka co nutne potrebujete je na jedne z tech peti karet a nemate tuseni na ktere.
S pozdravem Honza Vrana
K te rychlosti:
http://www.paladix.cz/clanky/jak-urychl ... kartu.html
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400
ty voe, tak to čumím. toľko záberov. to aby si začal šetriť na servis zrkadlakolouch píše:OuvejAchich: Ano už týden po nějaké koukám, ale buď jsou out of moje cenová relace, nebo se mi nepozdávají, navíc moc nevěřím těm malým pevným diskům :-/

tak 3000 predsklopení za víkend, to máš za pár mesiacov po foťáku

koľko má taká K10D garantovaných cyklov? ja viem, že zbytočne straším, ale napadlo ma...

: CZEPO
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210
-
- Nový uživatel
velice zajimave, diky za linkPvvS píše:K te rychlosti:

K10D + Sigma DC 17-70mm F2.8-4.5 MACRO