Stativy Victory

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

slimerman
Nový uživatel
Nový uživatel

Stativy Victory

Příspěvek od slimerman » 11 bře 2011, 20:28

Zdravím všechny Pentaxáky,

chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se stativem zn. Victory. Popřípadě co si myslíte o tomhle stativu: http://www.stativy.com/stativ-victory-3010-p125.

Díky, Pepa

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

dědek
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Stativy Victory

Příspěvek od dědek » 11 bře 2011, 22:36

Já ho vlastním, myslím, že za ty peníze nic lepšího neseženeš.

Android
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Android » 25 bře 2011, 11:46

Já ho mám cca 4-5 let a jsem max. spokojen. Za ty peníze je opravdu super. Mám ho ale spanoramatickou hlavou (Victory 3012)http://www.stativy.com/stativ-victory-3012-p159 Zdála se mě šikovnější, ale pak jsem si dokoupil ještě kulovou (ta je zase rychlejší na ovládání a lepší pro makro)a teď je to dokonalé.

slimerman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od slimerman » 25 bře 2011, 12:08

Díky za vaše postřehy pánové

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 25 bře 2011, 16:49

Pripominaji mi stativy treba z DealExtreme, v cenach okolo 60$, coz by i odpovidalo. Jeden takovy mam doma a vzhledem k cene opravdu velka spokojenost :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

rasko
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasko » 26 bře 2011, 07:02

Já musím napsat opačný názor než kolegové,měl jsem ho necelý rok a byl jsem rád,když jsem ho zbavil.kulová hlava se nedala zcela dotáhnout protože se protáčela gumová koncovka na dotahoacím šroubu,nohy po vysunutí měly prahbídnou tuhost a ve větru téměř nepouřitelné a celkové mechanické provedení podle mně neodpovídá ani té ceně 1700,- Kč,za který se dá koupit.Ale né všechny čínské výrobky jsou špatné,např. tady tyto od značky Triopo: http://www.daganet.cz/stativy-monopody- ... 6_155.html jsou výboprné a jejich provedení skvělé.Sám jeden carbonový mám.Stativ Victory bych ale pro seriózní a jen trochu ambiciózní focení nedoporučoval!
Sony A7R V+Sony A7C R
Sony FE 200-600 G+FE 90mm f/2,8G Macro+Zeiss Batis 18/2,8+85/1,8++Voigtlander 10/5,6+15/4,5+21/1,4+35/2+50/2+Tamron 28-200/2,8-5,6

KM-foto
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od KM-foto » 27 bře 2011, 11:14

Já bych se stativů Victory zastal. Fotím pro jedny nejmenované celostátní tištěné noviny a tyhle stativy běžně v práci používám. Kulová hlava je pevná a utáhnout se dá dobře. Ani se statb. trojnožky nemám problém. Pokud budete chtít něco opravdu pevného, tak doporučuji od Victory model 3060. Ten je opravdu max. tuhý a opravdu zajímavá je jeho max. výška přes 2 metry. Je ale podstatně těžší, takže někam do terénu se pronese. Jinak samozřejmě jako prof. fotograf používám i Manfrotta, ale když si někde postavíte na sále, kde jsou stovky lidí aparaturu, pak vyrazíte na záchod (samozřejmě s foťákem) a vrátíte se a stativy nikde, pak si to příště rozmyslíte, jestli si s sebou vezmete stativ za 8500, nebo levnější za 1800. A že lidi kradou, to je tedy pravda, protože se mě to stalo už 2x ... no nic. Jo a prodejce zajišťuje i záruční a pozáruční servis, což je celkem dobrá jistota, ketrou jsem uvítal.

Android
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Android » 04 dub 2011, 13:50

Včera jsem si ten stativ kompletně prohlédl, protože mě překvapilo, co by se tam protáčelo a nikde jsem žádnou gumovou koncovku na utahovacím šroubu nenašel. Ta hlava se dá utáhnout tak, že se spíš rozdrtí závit, ale nic se tam rozhodně neprotáčí. Na hlavě není kousek jiného mat., než kovového a na stativu taky. Tak nevím... mimochodem kdysi jsem půjčený od známého stativ Triopo a ten zase neseděl mě, nevím po zkušenostech s ním bych si ho nekoupil, ale to je asi věcí osobního názoru. To už se ale dostáváme do debaty o tom, jestli je lepší Peugeot, nebo Škodovka, nebo Kia. A to je do o ničem...

rasko
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasko » 04 dub 2011, 19:18

Pokud je vaše zkušenost s tímto stativem dobrá,tak není co řešit.Moje taková bohužel není.Za všechny zkušenosti,které jsem s tímto výrobkem udělal mohu jmenovat jednu,která hovoří za vše.Není možné s tímto stativem udělat ostrou fotku ve větru(a ani nemusí být moc silný) delším ohniskem než 70mm.Vybrace jsou tak silné díky velké vůli jednotlivých vysunovacích částí nohou,že se např. úplně prohnou po vysunutí na vysokou výšku a díky vybracím se celý klepe a fotky jsou neostré.Dále je nedořešené utahování kulové hlavy,Já fotím často panoramatické snímky a potřebuji dost přesné nastavení vodováky nasazené panohlavy na tu kulovou a nejen,že není možné dotáhnout tak aby držela pevně,často mi sama povolila i o půl cm,ale dokonce nebyla ani pořádně rovně přidělaná na středové tyči,kdy po vyvážení na jedné straně a následně prostým otočením panoramatické hlavy byla vodováha v tahu.Můj názor proto nezměním a pokud si ho chcete vyzkoušet rozhodně vám bránit nebudu. 8)
Sony A7R V+Sony A7C R
Sony FE 200-600 G+FE 90mm f/2,8G Macro+Zeiss Batis 18/2,8+85/1,8++Voigtlander 10/5,6+15/4,5+21/1,4+35/2+50/2+Tamron 28-200/2,8-5,6

pelda
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelda » 06 dub 2011, 22:16

Musím dát za pravdu předešlému pisateli. Nekupte to za ty peníze. Rozhodli jsme se z kamarádem je zakoupit a dva jsme si objednali.Zvolili jsme osobní odběr, což bylo veliké štěstí. "Prodejce" přinesl z garáže dva stativy, originál zabalený. U jednoho nešla kulová hlava dotáhnout vůbec, začal nás přesvěčovat, že je zamaštěná a odešel ji vyčistit. Ani po vyčištění to nebylo lepší, Nohy po vytažení se klepaly a prohýbaly, že bych se na stativ bál dát foťák i v bezvětří. Slušně jsme poděkovali a odjeli a vůbec jme nelitovali té stovky ujetých kilometrů. To jsou mé zkušenosti ze setkání s tímto stativem. Je možné, že někdo má zkušenosti jiné. Nakonec jsem kopil Velbona Šerpu, je sice o 1000kč dražší, ale kvalita je upně někde jinde.

dědek
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dědek » 07 dub 2011, 15:13

Připadá mě, že se asi každý bavíme o jiném stativu. Já jsem u 3010ky ani jeden z těchto problémů nezaregistroval.
http://www.stativy.com/stativ-victory-3010-p125 Samozřejmě stativ kvalitou odpovídá ceně, ale u mě dobrý. Zdravím.

slimerman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od slimerman » 07 dub 2011, 15:25

No tak jsem z vás ještě nerozhodnější než předtím. Asi si teda ještě chvilku počkám a koupim toho Šerpu jak píše Pelda.

pelda
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelda » 07 dub 2011, 19:35

Nechci nikoho odraďovat od nějaké koupě, popisuji jen moje zkušenosti.Stativ jsem měl pouze ruce a nefotil jsem s ním. Možná že cena odpovídá kvalitě, nevim, neumím to posoudit. Když ale vemu, že rozdíl v ceně je 700kč, tak kvalita je opravdu někde jinde. http://stativy.heureka.cz/velbon-sherpa ... e/#section
S tímto stativem fotím několik roků a spokojenost.
To je vše, víc se k tomu nebudu vyjadřovat, je to můj názor. Přeju ti šťastnou ruku při výběru stativu.

mika
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mika » 07 dub 2011, 21:01

Dobrý výběr je i mezi stativy Vanguard,dají se koupit samostatně,s kulovou hlavou i panorama. Tu poslední ,má i 3 vodováhy mám nějakou dobu a jsem spokojený.

prochy
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od prochy » 16 srp 2011, 12:47

Zdravím, neúčastním se často nějaké diskuze, ale tady bych rád reagoval. Prohledával jsem googlem web, protože hledám nějaký monopod od Victory a nemuhu si vzpomenout, kde jsem na webu mojí 3010 před lety koupil a narazil jsem na toto fórum...
Stativ Victory 3010 mám a nemohu souhlasit s jeho kritikou. Příjde mě, že je zde v předešlém příspěvku popisován naprosto odlišný stativ a ještě k tomu koupený někde v garáži, to je dost podivné, lépe kupovat u odborníka.
Volné nohy, které se prohýbají? To prostě nelze a to z jednoho jednoduchého důvodu. Teleskopické nohy jsou opatřeny klipsama, které mají v soubě šroubky, které lze dle libosti dotáhnout (podobně, jako rychloupínáky na kole), dají se tedy dokonce (ovšem pokud budete chtít) přitáhnout tak, že nohy sotva zasunete, takže nějaká vůle nepřipadá v úvahu. Čili každý si může navolit odpor dle svého uvážení a i když jej necháte jen maličký, nohy drží pevně a vůli nemají...
A co se týče kulové hlavy, zde opět nemá žádný problém. Při její běžné údržbě, která je vilice snadná (zespodu se vyšroubuje jedna miska a hlava je otevřená)jsem zjistil , že uvnitř je kovový kloub, který zajišťuje pomocí kovového závitu (šroubu) opět kovová miska svým tlakem (takže kov na kov, zde opět není možná žádná vůle) Nechá se na ní usadit sestava těžká i cca 6kg a nehne se.
Omlouvám se za délku svého příspěvku, ale chtěl jsem se podělit o mé zkušenosti, protože s tímto stativem fotím už několik let a mrzelo mě, co jsem zde četl.(ikdyž samozřejmě mě může být jedno, co si kdo koupí za stativ) Pokud by jste chtěli ještě o něco lepší model, tak doporučuji Victory 3060, který jsem viděl u mého kamaráda, také fotografa před 3 měsíci. Má sice vyšší hmotnost, ale max. výška přes 2 metry, mohutné profily trubek zajistí výbornou stab.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“