Nabíječka CRV3

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Nabíječka CRV3

Příspěvek od vkramar » 26 čer 2007, 14:32

Nevíte někdo o dostupné nabíječce na 2 ks CRV2?

Zajímá mě to v souvislosti s http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES07600951

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 27 čer 2007, 20:08

Ahoj, ja som pri kúpe Pentaxu ist DS kúpil od predajcu v Martine aj 2 kusy líthiových nabíjateľných batérií spolu s nabíjačkou od SIGMY - teda aj batérie aj nabíjačka. Nabíja síce len jednu batériu a potom musím vymeniť a vložiť na nabíjanie druhú, ale nabíjačka má signalizáciu nabíjania a keď je nabitá, tak ju len udržuje v nabitom stave až kým ju nevymením za ďaľšiu alebo neodpojím nabíjanie. stálo ma to síce cca 2500 Sk spolu aj s batériami, ale batérie vydržia skutočne dlho a sú perfektné. Vrelo doporučujem.

Zdravím, Zoltán
Zoltan

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 28 čer 2007, 06:27

O nabíječkách pro 1 CRV3 vím. Ale do foťáku patří 2 ks, tak bych je rád nabíjel najednou.

Zatím používám AA (jedna sada GP 2300 mAh a druhá Sanyo 2500 mAh), ale Li-Ion CRV3 3 V/3000 mAh od Sanya vypadá lákavě...

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 28 čer 2007, 17:17

Jsné, že ak sa dajú nabíjať obidve naraz, je to praktickejšie. Žiaľ, v tej dobe som o inej nevedel, tak som kúpil aj tú Sigmu. Je to menej praktické, ale nevadí mi to, lebo vždy nosím so sebou aj rezervu pre prípad - nenabíjateľné Lion - už 3 roky - a keď som náhodou niekedy potreboval, pomohli mi. Potom v kľude doma si nabijem relatívne rýchlo postupne obe batérie. Ale ak máš možnosť kúpiť nabíjačku naraz na dve Lionky, tak to bude ešte praktickejšie. Ja som Ti dal len typ, ktorý poznám, keď dlhšiu dobu nikdo neodpovedal. Prajem šťastnú ruku pri výbere, lebo dnešná elektronika - to je niekedy potvora.

Zdravím, Zoltán
Zoltan

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 28 čer 2007, 17:25

Jednu nabíječku se mi najít povedlo, ale nedaří se mi ji najít nikde v ceníku... :-( Že by to v ČR nikdo neprodával???

http://www.unomat.de/cz/printable.asp?aid=11375&cat=78

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 28 čer 2007, 19:10

Zoltan

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 28 čer 2007, 20:53

T6 power jsem našel taky, ale to je právě jenom pro 1 ks. http://www.megafoto.sk/Soligor/crv3-charger je přesně to, co hledám, ale ta cena...

Ale teď tak koukám... A mě se pořád zdálo divný, že všechny ostatní nabíjecí CRV3 jsou 1100-1500 mAh a to Sanyo 3000 mAh... Ono zdá se NENÍ NABÍJECÍ... :-(

Takže si to spočítáme:

Nabíječka 1× CRV3 ... 490
4 ks CRV3 1500 mAh ... 4×410 = 1640
Celkem ... 2130

Nabíječka 4× AA vč. 4 ks AA 2200 mAh ... 425
4 ks AA 2500 mAh ... 320
Celkem ... 745

To moc vesele nevypadá. Sice je to Li-Ion, ale tolik zase nefotím, aby mi dvě sady AA (který už navíc mám) nevystačily... A ještě k tomu používám AA v klávesnici, v myši,... No nic, vrať se chlapče z oblaků zpátky na zem. CRV3 se nekoná. :?

Nebo jsou CRV3 opravdu citelně lepší...???

czepo
Uživatel
Uživatel

...

Příspěvek od czepo » 29 čer 2007, 08:15

#pre vkramara:

ja len tak poskromne- pisal si, ze tie sanyo baterky 3000 mAh su asi nenabijacie, ale asi nabijacie budu :idea: , pretoze IMHO udaj o kapacite sa udava iba u dobijacich bateriek
ale pri tej cene je to asi nezaujimave tak ci tak...
: CZEPO
: Pentax K100D + Sigma 17-70, Sigma 70-210

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od vkramar » 29 čer 2007, 12:04

czepo píše:#pre vkramara:

ja len tak poskromne- pisal si, ze tie sanyo baterky 3000 mAh su asi nenabijacie, ale asi nabijacie budu :idea: , pretoze IMHO udaj o kapacite sa udava iba u dobijacich bateriek
ale pri tej cene je to asi nezaujimave tak ci tak...
Ne ne. Opravdu nabíjecí není. Viz http://sanyo.wslogic.com/pdf/pdfs/CR-V3.pdf :-(

Je to řada "Lithium", což jsou dle slovníku Sanya nenabíjecí baterky. Nabíjecí jsou řada "Li-Ion". ;-)

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 29 čer 2007, 19:19

Samozrejme, že rozhodnutie je na Tebe. Len chcem upozorniť, že do môjho Pentaxu ist DS idú 2 ks batérií CRV3 a nie štyri kusy. 4 kusy batérií idú tužkové batérie, ktoré je tiež dostať ako líthiové, ale tie sú nenabijatešné.

Zdravím, Zoltán
Zoltan

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 30 čer 2007, 09:14

Taky mám ist DS, a že do něj patří 2 ks CRV3 vím. Ale AA baterií mám taky 8 a ne 4. ;) Záloha musí být. :D

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

CR-V3

Příspěvek od Klingo » 01 črc 2007, 07:50

Na nabíjacie cr-v3 radšej zabudni.Zajedno sú drahé a podruhé v zime budeš mať véééľký problém pretože v chlade veľmi rýchlo strácajú kapaciu.Mal som ich a rýchlo som sa ich zbavil.Kúp si radšej dve sady SanioENELOOP ,tie majú neskutočnú výdrž pretože nestrácajú kapacitu ani po roku od nabiťia.Tie nemajú chyb a stoja ako obyčajné nabíjacie.

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 01 črc 2007, 16:35

Nemienim nikoho presviedčať, každého je osobná vec, pre aké batérie sa kdo rozhodne. Ale musím oponovať, lebo práve tieto batérie Li-ion vydržia bez straty kapacity najdlhšie a práve v zime sú najspoľahlivejšie. Mám ich, používam ich aj v tvrdej zime a nikdy ma nesklamali. Ale to mi môžeš alebo nemusíš veriť, mne je to vlastne jedno. Dobré svetlo. Zoltán.
Zoltan

Jikoo
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Jikoo » 31 črc 2007, 16:33

nechci byt naky rypavy nabo tak, a ani jsem necet vsechny prispevky pac specham, ale v mojem manualu je napsano ze neni vhodne pouzivat nabijeci CRV3.....................
co si o tom mysli vas manual????
manchester ruluje

Zoltan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zoltan » 31 črc 2007, 17:13

No už nemám si to možnosť pozrieť ešte raz, ale podľa môjho názoru je to nezmysel. Ja som Pentax ist DS už predal po 2,5 roku a od nova som požíval práve tie nabíjacie akumulátory od Sigmy, ktoré som kúpil spolu s nabíjačkou Sigma. Dodané akumulátory som využíval ako zálohu a za tie 2,5 roka som ich použil asi 3 krát. Inak som používal len tie nabíjacie a bez akéhokoľvek problému. Výdrž bola skutočne veľká, nerobilo mi problém zalpniť 2 GB kartu a k tomu asi do pol aj ďaľšiu 1 Gb SD kartu. Tento problém alebo názor som konzultoval s mnohými, čo sa do elektroniky a počítačov akoaj digitálnych fotoaparátov skutočne vyznajú, včetne popredných používateľov - fotografov zo Zväzu slovenských fotografov, predajcami fotoaparátov - tiež používajúciech tieto akumulátory a bez problémov. Jediný, ktorý mi povedal svoju mienku - servisák z Exapra - ten to nedoporučoval - ten mi doporučoval nabíjateľné tužkové batérie GP 2300 mAh, ktoré som tiež vyskúšal, ale výdrž bola mizivá. Nie ale každý servisák je skutočným odborníkom - tento sa snažil len predať čo najvýhodnejšie každú haraburdu. O tom ma presvedčil. keď som sa s ním chcel poradiť o niektorých veciach okolo softvérov na Pentax a najnovších novinkách, o ktorých vedel len pramizerne málo alebo nič. Takže, keď sa vrátim k tým CR V3 - myslím si, že ak nemajú inú technickú vadu - sú spoľahlivé. Tie moje boli spoľahlivé.
S pozdravom, Zoltán
Zoltan

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“