To by mě samotného taky zajímalo. Se starším bleskem (Pentax AF-500FTZ) není wireless v manuálním režimu žádný problém. A novější to neumějí? Taky jsem nepřišel na to, jak to zprovoznit.
Jedině snad koupit optickou slave synchrokostku, pak to teoreticky fungovat musí.
Bezdratovy rezim: AF 360 a M-skla
Moderátor: Moderátoři
omlouvám se za v podstatě shodné příspěvky ve dvou vláknech - ale u k-x mi nikdo neodpovídal. tak jsem zkoušel hledat jinde, měl jsem to udělat nejprve. platí vlákno k-x, že ttl nepůjde už vím, tady s tím kabelem jsem spíš myslel obecně, že kabelem by to dle mého mínění jít mělo i za cenu, že to nebude ttl, napsal jsem to hloupě... (a taky že jde "prodlužka" sehnat" relativně levně, cca 600 kč jsem nevěděl....)
viz vlákno k-x, sem už se nevracejme....
viz vlákno k-x, sem už se nevracejme....
-
- Významný člen
ttl a predpodladám, že teda aj wireless mod ,sa dá na obj. bez prenosu clony rozbehnuť vyskratovanim len určitých kontaktov na tele. Raz sa mi to, ale len náhodne, podarilo. Niekde tu na fóre je o tom zmienka. Ja už neviem kde. bol tam aj odkaz na fotku s prelepeným jedným kontaktom na tele, a potom zasunieš alobal medzi telo a objektív a tým vyskratuješ ostatné kontakty.
sú s tým potom trocha patálie lebo telo si myslí že vie pricloniť objektív aj keď to nedokáže, ale je to použiteľné na niektoré veci. Nájdite a vyskúšajte
sú s tým potom trocha patálie lebo telo si myslí že vie pricloniť objektív aj keď to nedokáže, ale je to použiteľné na niektoré veci. Nájdite a vyskúšajte
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

-
- Nový uživatel
Blesk se dá přepínat mezi režimy Slave1 a Slave2 (2s podržet light). Slave1 je výchozí a funguje jen s P-TTL řízením, Slave2 lze použít jen v režimu A a M, odpálení probíhá jako reakce na záblesk, lze tedy použít libovolný aparát v libovolném režimu blesku (až na redukce červených očí a přisvětlování bleskem).