Problem s bleskom Sigma EF500DG Super
Moderátor: Moderátoři
Problem s bleskom Sigma EF500DG Super
Zdravim. Asi po pol-roku bezbproblemoveho pouzivania blesku Sigma EF-500 DG Super s fotakom K10D mi prestal blesk ukazovat funkciu P-TTL. to znamena, ze ak blesk zapnem, tak sa tam nezobrazi pismeno P, ktore signalizuje fungujuce P-TTL meranie. Pri stlaceni spuste blesk neblyska, dokonca ani na manualny rezim. Kde by mohol byt problem? stretli ste sa uz s niecim takym? Vopred dakujem za odpoved.
Naposledy upravil(a) marians dne 31 srp 2009, 15:10, celkem upraveno 1 x.
Tak jestli jsou blesky Sigma notoricky známé svou nespolehlivostí, proč jsi na to neupozornil již dříve?? Zde na fóru o tom čtu poprvé, nebo se pletu?elho_cid píše:Zkus ocistit kontakty, ale spis to vypada na reklamaci. Blesky Sigma jsou notoricky nespolehlive, kdyz se ti zdal Pentax moc drahy, mel jsi koupit aspon Metz.
Když jsem se zde ptal na výběr blesku /rozhodoval jsem se mezi Sigmou a Pntaxem/ tak nepadlo jediné slovo o nějaké větší poruchovosti Sigmy.
Dopadlo to tak že Sigmu mám, a teď si počkám, jak je to s tou notorickou poruchovostí.....
K200D, D - BG3
DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II,
Pentax FA 50 1,4,
Pentax FA 20-70/4 AL
Tamron 70-300 F4.0-5.6 Di LD Macro 1:2,
Sigma EF-530 DG ST PA-PTTL
DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II,
Pentax FA 50 1,4,
Pentax FA 20-70/4 AL
Tamron 70-300 F4.0-5.6 Di LD Macro 1:2,
Sigma EF-530 DG ST PA-PTTL
doplnam spravy o blesku: nerozumiem preco, ale po nejakej dobe zacal opat normalne fungovat... motno preto, ze uz som mal dohodnuty servis
ak by ste niekto potrebovali servis blesku Sigma - na Slovensku ich opravuje firma Booft servis (Podhora 31, Ruzomberok; tel.: 044/432117).
Ked mozem doplnit par slov ohladom "nespolahlivosti" bleskov Sigma, tak zvycajne som na forach nasiel, ze byva velky problem s korektnou expoziciou na Canonoch, Nikonoch; na Pentaxe tento problem vraj nie je. original Pentax blesk som nemal, takze neviem posudit ako je na tom Sigma v porovnani s nim.

ak by ste niekto potrebovali servis blesku Sigma - na Slovensku ich opravuje firma Booft servis (Podhora 31, Ruzomberok; tel.: 044/432117).
Ked mozem doplnit par slov ohladom "nespolahlivosti" bleskov Sigma, tak zvycajne som na forach nasiel, ze byva velky problem s korektnou expoziciou na Canonoch, Nikonoch; na Pentaxe tento problem vraj nie je. original Pentax blesk som nemal, takze neviem posudit ako je na tom Sigma v porovnani s nim.