Sklenené neutralne sede prechodové filtry
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Sklenené neutralne sede prechodové filtry
Ahoj všetkým!
Tak samozrejme ako kazdy casom zisti nevyhody plastovych prechodových filtrov Cokin. Ako ja. Kedze prechodové sede su najpouzivanejsie filtry u mna vo vybave hned po CPL:) zvazujem kupit sklenene filtre formatu Cokin P. Doporucili by ste mi nejake?
P.S.Preco skelnene? Lepsia priepustnost svetla, a hlavne sa tak rychlo neposkrabu...
Tak samozrejme ako kazdy casom zisti nevyhody plastovych prechodových filtrov Cokin. Ako ja. Kedze prechodové sede su najpouzivanejsie filtry u mna vo vybave hned po CPL:) zvazujem kupit sklenene filtre formatu Cokin P. Doporucili by ste mi nejake?
P.S.Preco skelnene? Lepsia priepustnost svetla, a hlavne sa tak rychlo neposkrabu...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To hej ale proste mal som moznost robit aj s klasickymi sroubovacimi ale tie proste jak nemozes nastavit si sam prechod tak mi to az tak nevyhovuje:)BenaCZ píše:A nezvazujes klasicke sroubovaci prechodove filtry? Prechod cca v 1/3 (nejlepe tvrdy prechod) by se mi taky hodil. Cokin hazi v protisvetle prasatka, takze ho temer nepouzivam.
JJ hazde prasatk dalsi z dovodov preco sklenene..tie tiez hadzu prasatka ale v mensej miere...
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
muzu se priklonit k Hitech FormatT filtrum, za prijatelny peniz, sklene filtry. Zatim mam jenom jeden na zkousku (objednaval jsem s kamosem z GB) A nemuzu si stezovat, co jsem zkousel proti slunci, tak prasatka taky nehazi...
http://www.formatt.co.uk/stills-filters ... uated.aspx
muzu se priklonit k Hitech FormatT filtrum, za prijatelny peniz, sklene filtry. Zatim mam jenom jeden na zkousku (objednaval jsem s kamosem z GB) A nemuzu si stezovat, co jsem zkousel proti slunci, tak prasatka taky nehazi...
http://www.formatt.co.uk/stills-filters ... uated.aspx
Pentax k100d + Sigma 10-20 mm F4-5,6 EX DC + Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II + Pentax DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM + Metz 48 AF-1
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz
kulich : ten odkaz Formatt vede na přechoďáky z plastového substrátu. Skleněné mají tady :
http://www.formatt.co.uk/glass-filters/ ... lters.aspx
http://www.formatt.co.uk/glass-filters/ ... lters.aspx
-
- Pokročilý uživatel
Myslite si, ze pasuju aj ine typy filtrov do drziaku od firmy Cokin? Ak by sa nasli nejake kvalitnejsie dostickove filtre, kopatibilne s drziakom Cokin typ P, mozno by som tiez o nich uvazoval. Mam niekolko roznych Cokin fitrov, ktore maju uz hadam 8-10 rokov, takze su uz riadne doskrabane a tiez mi dost vadi farebny posun do ruzova v stmavenych castiach.
Ale maximalne ma Cokiny nas..li predvcerom:
Uz asi pol roka mam kupene 3 nove filtre, ktore som doteraz neodskusal.
Ked som isiel s nimi konecne fotit, tak som zistil, ze ich nedokazem zasunut do drazky v drziaku.
Vsetky tri nove filtre (P120, P153, P152) su sirsie oproti starym filtrom o cca 1mm. Doma sa mi podarilo do drziaku doslova narvat filter len do vonkajsej drazky (vtedy sa drziak mierne roztiane).
Takze ich asi pojdem reklamovat a mozno skusim inu znacku.
Ale maximalne ma Cokiny nas..li predvcerom:
Uz asi pol roka mam kupene 3 nove filtre, ktore som doteraz neodskusal.
Ked som isiel s nimi konecne fotit, tak som zistil, ze ich nedokazem zasunut do drazky v drziaku.
Vsetky tri nove filtre (P120, P153, P152) su sirsie oproti starym filtrom o cca 1mm. Doma sa mi podarilo do drziaku doslova narvat filter len do vonkajsej drazky (vtedy sa drziak mierne roztiane).
Takze ich asi pojdem reklamovat a mozno skusim inu znacku.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
.
No já bych rád P153 nebo podobný, máte-li ho někdo na prodej, tak beru na srazu. 

Tělo: K20D+D-BG2,K100D_Super,
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4
V novym PhotoLife je rozhovor s Ladou Kamaradem, pise jakou metodou vybira prechodaky.
Jinak P drzak je docela siroky a s zadnym svym objektivem krome rybiho oka s vinetaci vyrazne problemy nemam. A i rybi oko kdyz trochu zoomuju, tak asi na 15mm, muzu P drzak s filtrama pouzit.
Problem je, ze kdyz se ti mezi ty nakombinovany filtry dostane svetlo, hazi to ukrutny prasatka a odlesky.
Na to je Lee pry lepsi nez Cokin.
Jinak P drzak je docela siroky a s zadnym svym objektivem krome rybiho oka s vinetaci vyrazne problemy nemam. A i rybi oko kdyz trochu zoomuju, tak asi na 15mm, muzu P drzak s filtrama pouzit.
Problem je, ze kdyz se ti mezi ty nakombinovany filtry dostane svetlo, hazi to ukrutny prasatka a odlesky.
Dík za reakci, není nad praktické zkušenosti. Docela mě překvapuje že to jde použit i při širším ohnisku. Všude se píše ze P je pro ohnisko od 28 mm, ale tak pokud je to jak pišeš tak je to jen dobře. Asi půjdu cestou těch Cokin P. Filtry od Lee sou asi super, ale finančně mimo moje možnosti.V novym PhotoLife je rozhovor s Ladou Kamaradem, pise jakou metodou vybira prechodaky.