Domácí výroba kabelové spouště pro K10D

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
grCrusher
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Domácí výroba kabelové spouště pro K10D

Příspěvek od grCrusher » 14 bře 2007, 21:32

Tak jsem se dnes pustil do výroby kabelové spouště podle tohoto návodu:
http://www.photosig.com/articles/1088/a ... cgpdvkrnrd
Pro spojení s foťákem slouží standardní 2,5mm stereo jack. Myslel jse, že bude problém sehnat vhodný spínač. Měl jsem za to, že nejdřív musí být spojen obvod AF (namáčknutí) a k němu se spojí druhý obvod (spuštění závěrky). Takový spínač jsem nikde nesehnal. Nakonec jsem zaexperimentoval a zjistil, že závěrku lze spustit, aniž by musel být současně spojen obvod AF. Expozice se změří správně. Proto jsem využil dvoupolohový vypínač. Má střední polohu a pak jednu na každou stranu. V poloze 1 dojde k jakoby k namáčknutí spouště a zaostření (eventuelně manuálnímu nastafení času a clony) a pak přes polohu 0 přejdu na polohu 2 (spuštění závěrky). Polohu 1 lze úspěšně vynechat při manuálním ostření a již nastavené expozici. Vypínač jsem implantoval do malé žluté plastové krabičky od lepení na duše (v šeru půjde dobře vidět), zároveň do ní lze smotat cca 2,5 m kabelu s konektorem. Až budu doma připojím link na fotku. Ozkoušeno, funguje, pořizovací náklady cca 50Kč :)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

peter_01
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od peter_01 » 14 bře 2007, 22:17

Taky jsem doma letoval,rovnou pouze na spoušť,tedy zaostření ručně.Využití u mne snad jen k pořízení tří snímků v režimu BKT,k řešení extrémního kontrastu.Např. s pomocí sw Photomatix.

bety
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od bety » 16 bře 2007, 18:09

Já jsem také kutil drátovou spoušt
Obrázek

Obrázek
bety

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“