Příspěvek
od spachal » 07 led 2009, 02:15
Zdravim, premyslim ted uz o jarni akci Botanicke zahrady, vystavu motylu ve Fata Morgana :]. Foceni motylu je z me strany jen vpodstate zvedavost, ale premyslim jak lepe je nafotit. Resp. na makra s malou dof jsem pouzil manualni a50 s makrokrouzky, ale ted premyslim o nejakem reseni pro tamron 70-300, tady bych potreboval poradit s close-up predsadkou. Premyslim o necem se zvetsenim max +2D, v achromaticke (apochromaticke) variante.
Je mi jasne, ze jakakoliv cocka pred objektivem muze ve vysledku kvalitu snimku jen zhorsit, ale take je mi jasne, ze on ten tamron uz je 'levny' od vyroby, nedelam si iluze. A protoze s timhle nemam jakoukoliv zkusenost, radeji se zeptam: ma to vubec vyznam, nebo je to skoda vyhozenych penez? A je lepsi uz hotovou predsadku koupit, nebo zkusit si nechat v optice predsadku vyrobit na zakazku?
Chtel bych se vejit tak do patnacti stovek, hadam ze vice za tohle vyhazovat penize nema vyznam. Je mi jasne, ze nejaka ta Sigma nebo Tamron okolo 100mm by bylo neco zcela jineho, ale jde to momentalne mimo moje financni moznosti..
Dik za info!
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie