Metz 48/58
Moderátor: Moderátoři
elho_cid - ten metz 48 je inac vyborny, len mu uberaju na kredite taketo drobne prkotiny... otvorene poviem, ze nie je vhodny do tvrdych podmienok festivalov alebo masoviek, kde moze dostat po hlave.
pentax 360 je oproti nemu dlhsie nabija a neotocis ho do strany.
mali by sme masovo poprosit pentax, aby modernizoval svoje blesky
pentax 360 je oproti nemu dlhsie nabija a neotocis ho do strany.
mali by sme masovo poprosit pentax, aby modernizoval svoje blesky
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
Měl bych dotaz, zda půjde na Metz 48 nasadit nějaký kruhový adaptér. Něco jako:
http://oehling.cz/inshop/blesky-kruhove-adaptery/
Nikde tam ale nemají variantu pro K20:(
Když už bych šel do blesku, rád bych ho využil i na makro a ten kruhový adaptér mi přijde poměrem výkon/cena dobrý. Případně jestli s tím máte někdo zkušenost.
Díky...
http://oehling.cz/inshop/blesky-kruhove-adaptery/
Nikde tam ale nemají variantu pro K20:(
Když už bych šel do blesku, rád bych ho využil i na makro a ten kruhový adaptér mi přijde poměrem výkon/cena dobrý. Případně jestli s tím máte někdo zkušenost.
Díky...
K20D + BG2, Pentax 17-70, Tamron 90, Pentax-A 50/1,7, Sigma 70-300, Metz 48
Asi tomu nerozumiem a preto sa opytam. Mam K10D a Metz 58. Ak je Metz v rezime SLAVE, tak sa odpaluje pomocou interneho blesku K10D bezproblemov. Ale da sa odpalit Metz 58 mimo tela K10D aj bez pouzitia interneho blesku K10D? Myslim to tak, ze vytiahnem K10D, nastavim v K10D rezim blesku wireless, zapnem Metz, nastavim rezim wireless a Metz bliska...
Bohuzel bez pouziti interniho blesku to nejde, jen jde nastavit, aby interni blesk neovlinil nasviceni sceny, takze pouze vyda predblesky a pri expozici bleskne jenom externi blesk...
Jen je skoda, ze neexistuje nejaky integrovany radiovy vysilac...docela by se to hodilo...zase by to nemohlo byt az tak drahe...
Jen je skoda, ze neexistuje nejaky integrovany radiovy vysilac...docela by se to hodilo...zase by to nemohlo byt az tak drahe...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
"zapamatanie" nastaveni a zivotnost
1)
Modelova situacia: Na blesku mam nastavene manualne korekcie, manualny zoom a co ja viem co vsetko... fotim s bleskom, ale pride zaber kde je potrebne nebliknut.
Interny blesk staci sklopit a je vypnuty. Externy treba vypnut.
Ako sa sprava metz58 (pripadne pentax blesky) pri vypnuti urobeni zopar zaberov a naslednom zapnuti? Manualne nastavenia, korekcie, poloha zoom hlavy ostanu "zapametane"? Aka je vlastne startovacia rutina?
Na noname blesku mi dost vadi pomalost nastavenia hlavy, aj ked je nabity ale stale treba pocka at pokial hlava prejde cez cely rozsah a vrati sa do polohy podla ohniska.
2) je velke riziko kupovat pouzivany blesk (profi pouzitie, svadby a pod..)? konkretne metz58, odchadza na nich nieco? po akej dobe? naco si dat pozor?
Dakujem za odpovede.
Modelova situacia: Na blesku mam nastavene manualne korekcie, manualny zoom a co ja viem co vsetko... fotim s bleskom, ale pride zaber kde je potrebne nebliknut.
Interny blesk staci sklopit a je vypnuty. Externy treba vypnut.
Ako sa sprava metz58 (pripadne pentax blesky) pri vypnuti urobeni zopar zaberov a naslednom zapnuti? Manualne nastavenia, korekcie, poloha zoom hlavy ostanu "zapametane"? Aka je vlastne startovacia rutina?
Na noname blesku mi dost vadi pomalost nastavenia hlavy, aj ked je nabity ale stale treba pocka at pokial hlava prejde cez cely rozsah a vrati sa do polohy podla ohniska.
2) je velke riziko kupovat pouzivany blesk (profi pouzitie, svadby a pod..)? konkretne metz58, odchadza na nich nieco? po akej dobe? naco si dat pozor?
Dakujem za odpovede.
zalezi jestli je jeste i v zaruce, protoze pokud ti odejde vybojka, tak jak zde nekdo jiz psal, vymeni ti ji bezplatne...
Jedine co po case odchazi jsou vybojky...v servise se ale daji vymenit
Jedine co po case odchazi jsou vybojky...v servise se ale daji vymenit
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Pre majitelov bleskov Metz je tu nový firmware: Metz 48 AF-1 a tiež Metz 58 AF-1
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Také by mne zajímalo, zda v něčem na 58čce pomohl. Obvzláště by mne zajímal změna 1., přední reflektor je občas stále hodně silný
změny 58:
1. Operation of second reflector enhanced.
2. Start signal in remote master mode changed from second reflector to main reflector.
3. Setting of the parameter values by repeat key.
změny 58:
1. Operation of second reflector enhanced.
2. Start signal in remote master mode changed from second reflector to main reflector.
3. Setting of the parameter values by repeat key.
K5 IIs; Tamron 17-50/2,8; Pentax 50-135/2,8; DA35/2,4; DA50/1,8; Metz 58-AF1
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Metz 48 pro Pentax/Samsung:
Instalace snadna, stahnul jsem si ze stranek podpory Metz již zde uvedený soubor, rozbalil jej na disk (jsem sice lehce paranoidni k samorozbalitelnym archivum, ale tenhle je opravdu 'cisty'). Pripojil jsem vypnuty a bez baterii blesk k pocitaci pres bezny miniUSB kabel, Win7 64bit si samy nasly ovladace (nebylo nutne pouzit ty pribalene, Vista bude asi podobna, pro nizsi systemy je ovladac pro seriovy prevodnik pribaleny v adresari Drivers) a po nainstalovani zarizeni jsem spustil FirmwareUpdateGB.exe. Dale dva kliky na souhlas s podminkami a info o provedeni a behem chvilky vse hotovo.
Zda se neco zlepsilo, netusim, ale blesk funguje ;] ..
Kód: Vybrat vše
1.1 30.12.2009 Improvements:
1. Flash range indication enhanced.
2. Test flash with partial light putput
Zda se neco zlepsilo, netusim, ale blesk funguje ;] ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Metz 58 AF-1 Pen/Samspachal píše:Metz 48 pro Pentax/Samsung:Instalace snadna, stahnul jsem si ze stranek podpory Metz již zde uvedený soubor, rozbalil jej na disk (jsem sice lehce paranoidni k samorozbalitelnym archivum, ale tenhle je opravdu 'cisty'). Pripojil jsem vypnuty a bez baterii blesk k pocitaci pres bezny miniUSB kabel, Win7 64bit si samy nasly ovladace (nebylo nutne pouzit ty pribalene, Vista bude asi podobna, pro nizsi systemy je ovladac pro seriovy prevodnik pribaleny v adresari Drivers) a po nainstalovani zarizeni jsem spustil FirmwareUpdateGB.exe. Dale dva kliky na souhlas s podminkami a info o provedeni a behem chvilky vse hotovo.Kód: Vybrat vše
1.1 30.12.2009 Improvements: 1. Flash range indication enhanced. 2. Test flash with partial light putput
Postup stejný jako u Spachala (stáhnout správnou aktualizaci), pro XP nutné nainstalovat ovladače podle "readme". Jeslti se něco výrazně zlepšilo ještě nevím...