Nuž tak som tu znova po dlhšom čase a o nejaké tie skúsenosti bohatší...

Monitor dopadol tak nejako vcelku nepredvídateľne a po dvoch nie vcelku dobrých nákupoch cez bazos som si kúpil nový monitor, ktorý pred tým nebol ani v tom najužšom výbere. Takže ak budete niekto hľadať nový monitor skúste si pozrieť aj BENQ SW2700PT. Ako som sa k nemu dopracoval? Nuž na návšteve u známeho v ateliéri mu tento krásavec stál na stole, Benq bol pre mňa vždy ako nejaký totálny low cost na ktoré som ani nepozeral. Avšak vyskúšal som Dell, Asus, takmer Fujitsu k nemu som sa nejako nedostal a o to viac som veľmi milo prekvapený z Benq. "Tienitko" je veľmi príjemný bonus v tejto cenovej kategórií. Monitor som hneď po vybalení pripojil k sonde ColorMunki a odchýlka oproti "factory calibration" bola naozaj takmer nulová, takže môžem povedať, že hneď po vybalení ho môžete s kľudným svedomím používať a farby budú veľmi presné. Monitor disponuje aj veľmi praktickým diaľkovým ovládaním, takže maximálne pohodlie , ak chcete niečo nastaviť.
Neviem písať nejaké odborné recenzie, takže naozaj len takéto zhrnutie.
Plastové prevedenie monitora: veľmi dobré , "tienitko" : veľmi dobré (zvnútra plstené) , kalibrácia z výroby: veľmi dobrá ... Na to čo upozorňovali recenzie si ale treba dať skutočne pozor. Ja som mal šťastie a môj kus prišiel s veľmi dobrým panelom avšak človek, u ktorého som monitor videl prvý krát, mal šťastie až na druhý kus, uniformita panelu nič moc, takže to je asi taká jediná výčitka. Pre niekoho možno bude ešte málo, to, že má len 2 USB vstupy.
Ak by mal niekedy niekto cestu cez Poprad a chcel by monitor vidieť/ vyskúšať, nie je problém