Blesk metz 50 AF-1
Moderátor: Moderátoři
Re: Blesk metz 50 AF-1
So zabudovaným bleskom HSS určite nie. Aj ja som to raz riešil a nepodarilo sa.
Nemyslím samozřejmě se zabudovaným, mluvím o Metz 50
Stejně mě překvapuje, že to nejde, protože nevím, co by v tom blesku mělo bránit. Co si o tom myslíte?
Co je ještě zajímavější, že v českém manuálu (stažený z internetu - v balení je anglický, německý atd.) je zmínka o M HSS, což v těch ostatních není.
Stejně mě překvapuje, že to nejde, protože nevím, co by v tom blesku mělo bránit. Co si o tom myslíte?
Co je ještě zajímavější, že v českém manuálu (stažený z internetu - v balení je anglický, německý atd.) je zmínka o M HSS, což v těch ostatních není.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pod manualnym sklom? Mal som, no už nemam, predal som. No mam jedno s manualnym ostrenim, možem otestovat s METZ58.
Ano, pod manuálním (mám M 50/1.7). U Vás HSS zřejmě půjde - jelikož využijete P-TTL (alespoň myslím).
Míníte tím ale zmíněný P-TTL (tedy automatiku), že? Anebo Vám jde nastavit HSS v manuálním režimu blesku?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
NA 58AF-2 je volba takto: P-TTL HSS. V manualnom režime nie.
Myslíte, že na tělech jiných značek to funguje? A jak je to u pentax blesků?
Tak som to vyskusal .. mam K-x + blesk Pentax AF-360, ak blesk prepnem na HSS, so setakom ide nastavit viac ako 1/180 v rezime M (padne dosah samozrejme), ked nasadim napr. manualny 50/1.7 (nie Acko), tak nejde viac ako 1/180 ...
edit: ak nasadim manualny objektiv, ktory ma ale prenos clony do fotaku, tak sa uz da nastavit aj viac nez 1/180 .. takze zrejme nutna podmienka na HSS je prenos clony do tela, hmm.
edit: ak nasadim manualny objektiv, ktory ma ale prenos clony do fotaku, tak sa uz da nastavit aj viac nez 1/180 .. takze zrejme nutna podmienka na HSS je prenos clony do tela, hmm.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
Canon s tímhle problém nemá, bleská bez omezení času i když na těle není nasazený žádný objektiv. Asi si pořídím redukci z K na EOS....
Ostatní nevím, ale na Nikon snad ani žádné manuální objektivy nepasujou, tak to asi nemá smysl.
Ostatní nevím, ale na Nikon snad ani žádné manuální objektivy nepasujou, tak to asi nemá smysl.
Skusal som sa trosku pohrat bez objektivu, zaujimave .. ked prepinam tlacitko sync na blesku (moc sa v bleskoch nevyznam
), tak mi to prehadzovalo na fotaku z 1/180 na 1/90 na nieco a potom na 1/800 (1/2000 a tak rozne), ale potom hned to spadlo na 1/180 ak som nieco zatlacil.... to by ma zaujimalo, co je to za potvorsku feature vo firmaware fotaku 
edit: zbezne som nieco prehladal na nete, vyzera, ze asi fw ak nema clonu, tak proste odmieta spravne fungovat ?
.. naco je teda manualny mod sakra. Alebo je snad fotak mudrejsi ako fotograf
.. skoda, ze sa neda rucne zadefinovat (podobne ako ohnisko) clona, potom by sa snad fw dal presvedcit. Alebo teda prerobit objektiv na prenos clony do fotaku (hoc aj natvrdo na nejaku 1.2 ci nieco podobne...)

edit: zbezne som nieco prehladal na nete, vyzera, ze asi fw ak nema clonu, tak proste odmieta spravne fungovat ?

Naposledy upravil(a) lto dne 14 zář 2011, 17:45, celkem upraveno 1 x.
Aj mne na K7 & FGZ540 robilo tie všeliaké vysoké časy do namačknutia spúšte...človek sa nachvíľu zaradoval...
Najvyssi cas, aby vyrobcovia vyriesili definitivne elektronicku uzavierku , v digitalnej dobe mechanicke hracicky vyrabaju len problemy
.. je to frustrujuce, ked kompakt s tymto problem nema.

A zkratovat piny by nějak nešlo? (Aby mi to hlásilo alespoň clonu 1.7.) Teď jsem zkoušel vložit alobal mezi tělo a objektiv (překrýt kontakty), ale nefungovalo to... Může to vlastně vůbec jít, když na objektivu žádné kontakty nejsou?