říci, tak ačkoli se ten rozdíl ve velikosti mezi 24 a 27 palci může zdát nepodstatný, v reálu tomu tak
není. Když si otevřu fotku v Zoneru, tak je o hodně větší, než na mém předchozím displeji a můžu být
dál od monitoru. Barvy těžko posoudím, ale zdají se mi krásné. Zkusím zaexperimentovat s nějakými filmovými simulacemi Fujifilmu a uvidím co mi na to řekne má dobrotivá žena. Jinak dílenské zpracování
je velmi kvalitní. Podstavec je robustní a noha je kovová a má i madlo na přenášení. Samotný displej je polohovatelný ve všech možných směrech (ale to už je asi u všech). Design s tenkými rámečky v decentním, černém matu vypadá nenápadně a fotografickému "nářadí" sluší. Nasazené stínidlo také nepůsobí nikterak
rušivě a hlavně je pro mě funkční, bo sedím u okna. Další zajímavá a snad i využitelná věc je hotkey puck,
který slouží k nastavení displeje. Ještě jsem ho úplně neprozkoumal, jen nastavení jasu a to se dělá tak, že jednodušeji to snad ani nejde. Jen otáčením kolečkem na "puku" vlevo, či vpravo se mění intenzita. Podsvícení je v celé ploše displeje stejnoměrné a zobrazení šedé škály od bíle až do černé je už na první (můj) pohled
lepší, než u mé předchozí iiyamy. No a tak si myslím, že si s tímto "eizem pro chudé" budu rozumět...

hilda: Děkuji a taktéž doufám, že do konce mého bědného života ještě pár nějakých monitorů zakoupím...