DILEMA BLESK METZ x PENTAX
Moderátor: Moderátoři
Re: DILEMA BLESK METZ x PENTAX
peppe: a zkousel sis tam nahrat do blesku novy FW? U K5II to bylo nutne a pak to slapalo jak hodinky ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Ano, nepomohlo, ale je to uz nejaka doba a viem, ze aj tu mal niekto tento problem a nevyriesil ho.BenaCZ píše:peppe: a zkousel sis tam nahrat do blesku novy FW? U K5II to bylo nutne a pak to slapalo jak hodinky ...
Mozno skusim este raz.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Děkuji všem za radu a info. Dilema bylo značné. Rozhodnuto a pořízen nový Metz 52.
nech dobre sluzi!
Ak náhodou ešte majitelia MB-52 AF1 nepostrehli tak k dispozícii je FW V1.3 ...
http://www.metz-mecatech.de/en/lighting ... gital.html
možno je už starý ale ja som ho len teraz objavil tak aby vedeli aj tí čo ešte menej pátrajú po upgrade
http://www.metz-mecatech.de/en/lighting ... gital.html
možno je už starý ale ja som ho len teraz objavil tak aby vedeli aj tí čo ešte menej pátrajú po upgrade
Díky za info. Na stránkách Metzu jsem byl naposledy, když jsem kupoval blesk a doteď mě nenapadlo se tam mrknout. Tak jsem updatoval firmware z 1.1 na 1.3 .
Pentax K-70, k-r, MZ-7, Pentax DAL 18-55mm/3.5-5.6 AL WR, 18-55mm/3.5-5.6 AL, DA 35mm/2.4 AL, DA 50mm/1.8, FA 28-80/3.5-5.6, Tamron AF 18-200mm/3.5-6.3 Di II Macro, HELIOS-44M 58mm 1/2, Metz MB 52 AF-1
A je tam nějaký rozdíl?
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
ešte som to v podstate ani nevyskúšal.. ale bol som upozorňovaný že s K-5 II si veľmi nerozumie takdúfam že toto vyrieši aj problémy ktoré som ja nevidel
Už několikrát se mi stalo, že po připojení blesku k foťáku blesk prostě nefotí, dnes jsem si i všiml, že ani nezoomuje podle ohniska (běžně fotím s vyklopenou hlavou, takže tohoto jsem si všiml až dnes). Blesk se takto chová po prvním zapnutí po delší odmlce, kdy blesk nepoužívám a myslím že nebude náhoda, že se blesk začal takto chovat až od té doby, co jsem updatoval firmware . Poprvé jsem si myslel, že je třeba špatný kontakt mezi bleskem a foťákem (už se mi tohle stalo) a tak jsem pročistil kontakty i patici a nic, zkoušel jsem blesk vypnout/zapnout, změnit režim, ale nic. Pomůže až otevření dvířek z baterkami a pak už se blesk chová úplně normálně i vypnutí a sundání z foťáku.
Myslím, že updatovat firmware byla chyba a de-facto jsem porušil své pravidlo, nerýpat se ve věcech, které fungují .
Neměli byste někdo prosím zálohu firmwaru verze 1.1 do blesku Metz MB 52 AF-1? Díval jsem se na stránky Metzu, ale tam je jen nejnovější verze.
Myslím, že updatovat firmware byla chyba a de-facto jsem porušil své pravidlo, nerýpat se ve věcech, které fungují .
Neměli byste někdo prosím zálohu firmwaru verze 1.1 do blesku Metz MB 52 AF-1? Díval jsem se na stránky Metzu, ale tam je jen nejnovější verze.
Pentax K-70, k-r, MZ-7, Pentax DAL 18-55mm/3.5-5.6 AL WR, 18-55mm/3.5-5.6 AL, DA 35mm/2.4 AL, DA 50mm/1.8, FA 28-80/3.5-5.6, Tamron AF 18-200mm/3.5-6.3 Di II Macro, HELIOS-44M 58mm 1/2, Metz MB 52 AF-1