Halogen nebo blesk ?

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

mika
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mika » 26 úno 2010, 19:36

Kdysi jsem se focení svateb dost věnoval ale ještě na film. zrcadlovky/Pentax,Praktica/.Vše maximálně se dvěma blesky pro větší pohyblivost. Vše vycházelo docela dobře a ani odpad nebyl tak velký. Fotil jsem vše,obřad i hostinu.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

petsen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od petsen » 26 úno 2010, 20:54

No, ono fotit svatbu je poměrně záhul reportáž a motat se tam se stativama a drátama je dost nevhodné. Potřebuješ fotit detail - navlíkání prstýnků, postavy - líbačky, novomanželé před oltářem, poloportréty - plačící maminky, prostor - hosty. drůžičky, musíš měnit stanoviště. Může se stát, že se ti tam motaj ostatní svatebčani s kompaktama a kamerkama... Při hrátkách před kostelem ti úplně uzavřou prostor... Nejoperativnější je hodně světelný objektivy, jeden blesk s difuzérem na těle nebo v ruce a nebát se použít vyšší ISO. Vono i na přehození objektivu někdy není čas, natož na nějaký laborování s nastavením blesků.
Takže systém, všechno mám u sebe, tudíž toho je potřeba mít co nejmíň.
Ono než plakátová kvalita je důležitější vyfotit dědičnou tetičku při blahopřání novomaželům.
Následné nebo předcházející focení v ateliéru nebo v předem připravených podmínkách je ovšem něco jiného.
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“