nakup - fotobatoh Lowepro Flipside Sport 20L AW

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: nakup - fotobatoh Lowepro Flipside Sport 20L AW

Příspěvek od chalejkum » 16 bře 2014, 09:59

lennyl...ked som hladal batoh na hory isiel som opacne...najprv som prehladal co je v ponuke potom co z tej ponuky mozem ist fyzicky omrknut v okoli a nakoniec som narazil na chceny lowepro 200AW...inak ten novy 30l jak pisal dobros vyzera tiez dobre :)...

AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

jirifno
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od jirifno » 16 bře 2014, 11:17

lennyl:
Já jak jsem začínal mít potřebu nosit věci ve fotobatohu, tak jsem si vybral Lowepro Flipside 400AW. To jsem byl začátečník. Zdálo se mi nepohodlné to otevírání ze zadu a přetáčení. Pořídil jsem si brašnu a v ní jsem dlouho nosil fotovýbavu a jsem s ní spokojený a dám tam v podsatě to co do batohu, ale na dlouhé tůry to nebylo, nehledě na nepohodlnost. Další jsem měl s bočním otvíráním. Tam jsem si byl dost nejistý, když to otevřu, že se mi něco vysype. Šel celkem dost rychle z domu. No a vrátil jsem se po cca. třech letech opět k tomu Flipside 400AW a jsem spokojený. Je dost o zvyku to přetáčení, ale můžeš vyměňovat objektivy přímo v batohu a nemusíš se bát, že něco spadne na zem. A jako bonus mi příjde super, že ti nikdo nemůže z batohu, co se fototechniky týče, ukrást něco někde v davu pokud ho máš na sobě :D Dopředu se vejde nějaká svačinka, bunda... Na boku je dalších kapes na pítí a ev. další modulárních brašniček místa taky dost.
Já jsem spokojen, ale každý máme jiné priority.
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 16 bře 2014, 15:12

dakujem vam za komentare, spolu s vyskusanim batohov v predajni snad vyberiem ten spravny.

* dolezite je stanovit si spravne prirority. tie som mal zle. upustam od varianty napchat do batohu vsetku techniku - nevyuzijem ju. standardne nosim na hory telo + 50-135 + 15/4 + 10-20 (uvazujem este o macro FA100/2,8 WR).
- nosim totiz brasnu vopchatu v turistickom batohu (Fjord Nansen Forde 18L) a nefotil som zaujimave okamziky

* vo vybere sa opat vraciam spat k Lowepro Flipside Sport 20L AW
+ ako plus davam otvarenie batohu k technike od chrbta: je to viac safe aj keby som spadol napr.
+ fakt sa mi pacia uchyty na rozne veci. ma to aj dost vackov.
- doteraz som si neuvedomil fakt pretazovania batohu (technika,stativ,1.5L voda) na tie ramenne popruhy
+ - samostatny priecinok na oblecenie to nema, budem si musiet vo vnutri na to nastavit miesto, nevyhoda je len ze musim odzipovat priestor k technike

* musim si v predajni opat vyskusat Lowepro Photo Sport 200 AW
+ materialovo a dizajnovo je podobny s Flipside Sport 20L AW (k tomu patria teda rozne uchyty a vrecka).
+- pristup z boku je pohotovy, ale obmedzujuci pre ulozenie techniky (kupit vacsiu variantu 30L asi nie je lepsie)

* Lowepro Flipside 400 AW som v predajni neskusal (nemali ho)
+ rozhodne viac verim tym pevnym popruhom - kvoli pohodliu pri dlhych turach/pretazenie batohu
+ velmi kladne hodnotim priestor pre prislusenstvo (obdobny ako v brasni), kde sa da dobre katalogizovat ulozenie drobnosti
- odradza ma svojim vyzorom?/mohutnostou

ps: v pripade nakupu batohu budem musiet zmenit system nosenia filtrov. plastove krabicky nie (zabera miesto), mam rozkladacie puzdro pre 9filtrov. ono sa to nezda, ale je toho dost pre tie tri objektivy: 49mm CPL, 49mm ND1000, 67mm CPL, 67mm ND64, 77mm CPL, 77mm ND1000, stvorcovy prechodak ND8.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 16 bře 2014, 17:13

Ludia nech uvažujem akokolvek, vždy mi príde jednoduchšie šlahnúť batoh na zem, vybrať si čo potrebujem, ako ho pretáčať a nosiť zavesený na páse tak, že obmedzuje nohy v pohybe a ešte k tomu mi tlačí na "gule" ideálne aj zo statívom...
Verím že kto taký batoh má tak túto formu vyberania techniky málokedy praktizuje.
Na inom webe som kedysi čítal diskusiu na výber batohu pre turistiku a tam jeden človek vyslovene vyzdvihoval "hydrapak", teda zásobník na tekutiny
Obrázek
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 16 bře 2014, 17:20

preto je dobré, keď je otvor aj zboku - ja na mojom síce aj tak musím zvesiť jednu stranu a trochu ho posunúť nabok, aby sa foťák ľahšie vyberal, ale je to vcelku pohodová záležitosť, dá sa zvládnuť aj za chôdze...

jirifno
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od jirifno » 16 bře 2014, 17:22

lennyl:
Lowepro Flipside 400AW mně osobně nepřipadá zase až tak velký. Právě naopak. Dle mně je dost dobře ušitý. Co jsem měl batoh s bočním přístupem to byla "krabice" a na zádech to bylo jo znát. Flipside je spíš více tvarovaný jako klasický batoh a příjemně se nosí. Proto jsem se k němu i vrátil. Pár výletů již s ním mám a zatím jsem spokojený a záda ani ramena mně nebolí. Mně osobně sedí na 100%.
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 16 bře 2014, 18:55

hej hej, ten Flipside 400AW si pojdem pozriet aj do inej predajne (Prolaika?), kedze v Megafoto ho nemaju :(

Ivan-K: urcite ma nelaka predstava vyklopit nalozeny 10kg batoh zaisteny popruhom okolo pasa a tak vyberat techniku (len to ukazuju na kazdom prospekte). Doteraz chodim tak,ze mam mensiu brasnu v turistickom batohu a nemam chut vyhadzovat veci z batohu a vytahovat brasnu, tak radsej nefotim tie momentky. A mat rovno FotoBatoh, kde narvem flasu,jedlo,techniku...tak len ten batoh slahnem na zem a vyberiem rovno fotak (je mi uplne jedno ci z predu alebo zozadu ho budem odzipovavat)

uz minuly rok som skoro vo Fotolabe v predajni kupil Vanguard batoh (mali ho este aj v zlave oproti eshopu), ked som fotil svadby a mal dve tela...dobre ze som ho nekupil, 109euro by bolo vyhodenych. Teraz vyhodim uz iba 179euro :D
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 16 bře 2014, 19:17

lennyl píše:tak len ten batoh slahnem na zem a vyberiem rovno fotak (je mi uplne jedno ci z predu alebo zozadu ho budem odzipovavat)
to práve nie je celkom jedno - vždy je lepšie ho hodiť na tú stranu, ktorá potom nepôjde na chrbát... ;)

Twin
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Twin » 16 bře 2014, 19:44

Ivan-K píše:vždy mi príde jednoduchšie šlahnúť batoh na zem...
pokud stojíš na zemi...
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90

Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 16 bře 2014, 20:06

bedo.: vyborny postreh! toto ma zatial nenapadlo. otvaranie od chrbta je lepsie, batoh bude lezat na zemi predkom. diky.

Twin: extremne aktivity nevykonavam, ak fotim, tak stojim vzdy na zemi (aj na rebrikoch v dierach vo Fatre sa venujem svojej stabilite a chodzi:D )

@all: este k tomu hydra packu, ci ako to volaju, to asi neplanujem kupovat. Standard: flasa 1,5L mineralky resp. 0,5-0,7L termoska s cajom, toto zvladnu snad vsetky batohy odniest v samostatnom bocnom priecinku,hm

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 16 bře 2014, 20:20

vodné vaky sú výborné pri cyklistike, kľudne piješ aj počas jazdy do kopca v ťažkom teréne, kde by to z fľašky moc nešlo, u pešej turistiky to nie je až také zásadné...

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 16 bře 2014, 21:07

Jsem rád, že tu máme "odborníka" opravdu na všechno :D jen tak mimochodem na kole se všechno těžký (tedy i pití) dává na rám. Proč? Proto aby tě nebolely záda a prdel. Taky by se ti ten vak při sjezdu mohl pěkně přesunout zezadu na helmu a tu ti strčit do očí. Zažil jsem to a děkuju nechci.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 16 bře 2014, 21:22

matak77 píše:Jsem rád, že tu máme "odborníka" opravdu na všechno :D jen tak mimochodem na kole se všechno těžký (tedy i pití) dává na rám. Proč? Proto aby tě nebolely záda a prdel.
niektorí dokonca minú spústu peňazí na odľahčenie biku o pol kila a potom na neho zavesia kilovú fľašu s vodou alebo radšej rovno dve - ale proti gustu...
matak77 píše:Taky by se ti ten vak při sjezdu mohl pěkně přesunout zezadu na helmu a tu ti strčit do očí. Zažil jsem to a děkuju nechci.
kľudne sa rozpíš, trebárs aj do nového vlákna, nejako si to neviem predstaviť a ani som ešte nikoho nepočul niečo také spomínať - a ver, či never, tuto po okolitých kopcoch jazdí dosť "batôžkarov"... :)

Twin
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Twin » 16 bře 2014, 21:57

lennyl píše:...ak fotim, tak stojim vzdy na zemi...
Každému vyhovuje něco jiného. Já fotím často na feratách a tam je většinou sundavání batohu zbytečný risk. Ale ona stačí třeba bahnitá cesta, nebo horská louka plná kravinců či ovčích bobků a člověk už si rozmyslí jestli položí batoh na zem. :D
matak77 píše:jen tak mimochodem na kole se všechno těžký (tedy i pití) dává na rám. Proč? Proto aby tě nebolely záda a prdel. Taky by se ti ten vak při sjezdu mohl pěkně přesunout zezadu na helmu a tu ti strčit do očí. Zažil jsem to a děkuju nechci.
To je otázka vkusu. Já vozím lahev na rámu protože mi většinou stačí sedmička, kamarád je větší píč, tak vozí camelbag v batohu. Stejně mám ale batoh s ostatníma drobnostma, takže občasnému šťouchutí do helmy se nevyhnu. Dá se s tím žít.
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90

Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 16 bře 2014, 22:11

bedo.: Napišu ti akorát, že tu rádoby vtipně komentuješ věci, kterejm očividně nerozumíš a nemáš s nima žádnou osobní zkušenost. Dej si na záda 1,5l rezervoár a vyšvihni si 100km klidně jenom po silnici. Vrátíš se zádama jako po úderu lešenářskou trubkou a prdel budeš mít jak po nájezdu středověkých válečníků.. Jestli nechápeš jak se ti může těžkej bágl sesunout při sjezdu zezadu na helmu, tak použít tu tvojí fyziku, co se tu s ní oháníš.

howgh

sorry za OT
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“