Prechodove ano.Poltergeist píše:a Lee sú tiež plastové?
Slovenské filtre 84,5
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Slovenské filtre 84,5
Nie, nerobím si srandu a nikdy som plastové prechoďáky nepoužíval. Iba som okomentoval Tebou priložené fotky. Nič viac. Kde a ako bolo slnko nie je irelevantné, nakoľko pokiaľ je za mrakmi, tak nepraží tak silno, ako keď je mimo nich a teda ... atď. Snáď si rozumieme. Nie sú to identické fotky v rozmedzí pár sekúnd a teda nemôžeš ich použiť ako vzťažný podklad. Nič viac som tým nechcel povedať. Ani Ťa nejakým spôsobom uraziť. Budem potešený, ak sa budeme baviť bez zbytočných IRELEVANTNÝCH emócíí. Mimochodom, nezvyknem reagovať na každú tému, ktorá sa objaví na PFS, ale táto ma zaujala.lennyl píše:si robis srandu? pouzival si niekedy plastove prechodove filtre? toto je este vynikajuci vysledok. rozoberat kde a ako bolo slnko je irelevantne, pokial sa da nepouzivam filtre v protisvetle, alebo ked uz inak nejde, tak skusat vela fotiek kde je najmenej odleskov a tie retusovatPedroke píše:lennyl, tie fotografie nie sú identické, tak ťažko posúdiť, či sú tie odlesky navyše spôsobené filtrom. Na foto bez filtra je slnko v inej polohe a mierne za mrakmi. Asi si mal veľký časový odstup medzi jednotlivými zábermi, čiže sa zmenili podmienky.
K10D; LX; DA 18-55 AL; SMC K 24/2.8; S-M-C Takumar 35/3.5; SMC A 50/1.7; Meyer Trioplan 100/2.8V; SMC M 135/3.5; SMC A 135/2.8; O-ME53; klin sa klinom vybíja; serepetičky
Pedroke: v pohode, ukazoval som fotky s plastovymi prechodakmi a bez nich. fotim viac ako 4roky vacsinou hory, takze mam skusenosti, ale Lee filtre som nemal, takze nemozem objektivne hodnotit. musim ale povedat,ze aj ked davam filtre vzdy do puzdra (na 8ks) tak vidno skrabance na nich, na fotky to zrejme vplyv nema, alebo som to nespoznal, farebne neutralne su vacsinu casu (hitech, 84.5), najlepsie je ich pouzivat nie do priameho svetla kvoli nadmernym odleskom, niekedy sa daju ale slusne vyretusovat. Pri K20D mali prechodaky vacsi vyznam, pri K5 uz si viem aj z tienov viac detailov vytiahnut, ale niekedy sa filter fakt hodi pri brutalnych EV rozdieloch na scene. To ze jedna fotka bez a s filtrom co som dal vyzeraju rozdielne (tonalita) je uz samotnym ztmavnutim sceny pri foteni a este aj upravou v LightRoome
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
...taky mne tato tema zaujala jelikoz obcas se v LR musim zaobirat i soft prechodakem - radeji bych nejaky drzak a hardware
...
...test na ktery jsem narazil http://www.fotovideoshop.sk/fotoporadna ... f483.xhtml...
AFY

...test na ktery jsem narazil http://www.fotovideoshop.sk/fotoporadna ... f483.xhtml...
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
dobry test, 84.5 z toho vysiel slusne
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN