Nežiješ na slovensku?duves píše: Snehu sa už asi nedočkam a z toho dovodu sa mi nič originalne neoplatí kupovať.
Brašna nebo batoh na běžky
Moderátor: Moderátoři
Re: Brašna nebo batoh na běžky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ano, ale v Bratislave. Ani Male Karpaty nemaju dostatok snehu. Možno sa to teraz zlepší.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
mat tak blavacke problemy... u nas ten sneh uz nemame kam davat a na dnes hlasia "huste snezenie"
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
...a silný vietor, v nárazoch do 30m/s.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Včera sa u nas prehnala snehova burka, blesky, hromy k tomu a potom vyšlo slnkobigfoot píše:mat tak blavacke problemy... u nas ten sneh uz nemame kam davat a na dnes hlasia "huste snezenie"
http://www.porada.sk/t178587-p48-aktual ... ost1981839
No vidíš a také píšeš o nedostatku snehu Už som myslel, že mlákou.
já jsem si vybral tady ten http://www.digiobchod.cz/produkty/vanguard-pampas-25 nebo mi doporučíte něco lepšího, není to na běžky, ale na takové běžné tůry a výlety.
-
- Významný člen
Ahoj.
Jak vidím je to brašna. Záleží co myslíš tím tůry a výlety. Zda hodinová procházka nebo denní výlet do hor. Brašna na celodenní nošení není moc ideální. Za chvilku to začneš cítit. Já letos s brašnou chodil po Slovensku na dovolené. Do kříže jsem si dal ještě stativ a chodil jsem jak ověšený vánoční stromeček. Bylo to sice vyvážené a záda mně nebolely, ale není to to pravé ořechové. Teď právě zvažuji koupi batohu s bočním přístupem a zatím mi na ty moje bebechy vychází jako ideální Lowepro Fastpack DV350AW. Myslím, že je to takový ideální kompromis. Rychle se dostaneš k foťáku a je to příjemnější k nošení. Alespoň pro mně. Samozřejmě máš na výběr i menší typy pro tvé vybavení.
Jak vidím je to brašna. Záleží co myslíš tím tůry a výlety. Zda hodinová procházka nebo denní výlet do hor. Brašna na celodenní nošení není moc ideální. Za chvilku to začneš cítit. Já letos s brašnou chodil po Slovensku na dovolené. Do kříže jsem si dal ještě stativ a chodil jsem jak ověšený vánoční stromeček. Bylo to sice vyvážené a záda mně nebolely, ale není to to pravé ořechové. Teď právě zvažuji koupi batohu s bočním přístupem a zatím mi na ty moje bebechy vychází jako ideální Lowepro Fastpack DV350AW. Myslím, že je to takový ideální kompromis. Rychle se dostaneš k foťáku a je to příjemnější k nošení. Alespoň pro mně. Samozřejmě máš na výběr i menší typy pro tvé vybavení.
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
ano máš asi pravdu, bylo by to na delší nošení spíše celodení až několika dení, ten co uvádíš se mi líbí, ale ještě takové mé pro je aby šel na batoh upevnit stativ, ten taky řeším jaký, Chtěl jsem tady ten, ale unese jen 2KG a to se mi zdá málo http://www.profizona.cz/stativ-velbon-ultra-luxi-l navíc chci aby byl ve složeném stavu ca do 40 cm...chci moc?..
-
- Významný člen
Tak tady na ten připevnit stativ samozřejmě jde. To byla pro mně jedna z podmínek výběru tohoto batohu. Některé typy toto nepodporují. Pozor na to, pokud to požaduješ.
Co se týká stativu tak 2kg nosnost mi příjde dost málo. Já mám Manfrotto 190XPROB s kulovou hlavou Manfrotto 498RC2. Používám na něj P K-x s nejdelším objektivem co tady mám 70-300mm a 90mm makro objektiv. No a přijde mi to tak akorát. Stativ si raději hned ze začátku kup pořádný. Je to v podstatě investice na delší dobu. Stativ s tebou bude dlouho, pokud ho nezničíš třeba pádem...
Co se týká stativu tak 2kg nosnost mi příjde dost málo. Já mám Manfrotto 190XPROB s kulovou hlavou Manfrotto 498RC2. Používám na něj P K-x s nejdelším objektivem co tady mám 70-300mm a 90mm makro objektiv. No a přijde mi to tak akorát. Stativ si raději hned ze začátku kup pořádný. Je to v podstatě investice na delší dobu. Stativ s tebou bude dlouho, pokud ho nezničíš třeba pádem...
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
o tom mi to říká každý, raději víc investovat, batoh je asi vyřešený a ten stativ ještě dořeším..
-
- Významný člen
Určitě kup něco lepšího. Raději hned připlatit než dva, tří krát kupovat stativ v levnější kategorii. Sám jsem si tím prošel, tak vím o čem mluvím
S tím stativem ti moc neporadím. Neznám každý typ, ale kolem 40cm asi s velkou nosností nic neseženeš.
S tím stativem ti moc neporadím. Neznám každý typ, ale kolem 40cm asi s velkou nosností nic neseženeš.
právě nechci aby stativ svoji velikosti ve složeném stavu někde nepřečníval, když bude na batohu, tak se bojím problému při rychlém vyjmutí foťáku z batohu aby mi připevněný stativ na batohu nepřekážel, rozumíme si? Díky za doporučení..
-
- Významný člen
Já tě chápu. No tak já ho ještě sice taky nemám, tak praktické zkušenosti s ním nemám, ale zkoušel jsem to s normálním batohem a určitě to vadit nebude. Přístup máš z jedné strany a stativ z druhé. Při přetočení ho budeš mít dole. No a pokud trčí nahoru, tak to mi nevadí. Zase to není půl metru, aby jsem se nevešel někam do vlaku nebo autobusu.
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, zmiňovaný stativ Velbon Ultra Luxi L vlastním a jsem s ním spokojený (samozřejmě plánuji časem pořídit něco pevného ale bohužel i mnohem dražšího - proto tím "časem" nemyslím nejbližší rok...možná ani dva. Tento lehký pak budu používat i nadále, když se nebudu chtít tahat s těžkým, nebo i jako "držák" na blesk). Na tomhle Velbonu je opravdu dobré že je skladný, lehký a vcelku univerzální. Navíc prakticky celý z kovu a ne z plastu... Nosím ho připnutý na batohu Kata 3N1-20 a je i něco nižší než samotný batoh - vysouvám středovou tyč, aby byl o málo větší a ty hejblátka na stativové hlavě skládám jedu podél nohou a druhou přes vrch batohu. Při přenášení není vůbec znát, že tam je ani pokud batoh stáhnu přes jedno rameno abych se dostal k výbavě uvnitř batohu. Co se týká nosnosti - co čekat od malého lehkého stativu? Ale dá se vcelku použitelně používat i s mou nasazenou 300kou, což není malé ani lehké sklo Výhodou je určitě i ta zmiňovaná univerzálnost - můžes s ním fotit prakticky do jakéhokoli úhlu. Jen na některé musíš např o 90° nasadit foťák na hlavu, nebo středovou tyč nasunout zespodu...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...