A v ceně je docela rozdíl (ale já jsem to dostala k Vánocům), takže asi tak

Moderátor: Moderátoři
Myslim ze pri tak male clone a vysoke citlivosti jsi se dostal za hranici minimalni sily blesku. Takze bud zmenit expozici nebo pouzit nejaky filtr na blesk...napriklad bily papirsmik píše:Zkusím využít tohoto topicu k mojí otázce.
Pokud fotím ve foťáku na režim Manual a blesk v sáňkách na PTTL.
Foťák si nastavím na třeba čas 1/50, F3,2 a ISO na 32000. Expozimetr na displeji mi ukazuje podexpozici dejme tomu -0,7 až -1 . Fotografovaný objekt je cca 2m daleko (portrét). Když exponuji v tomto nastavení tak je fotka přeexponovaná. Pokud dám kompenzaci blesku na -3EV tak je pořád přeexponovaná.
Teď otázka. Je to tím, že blesk má svou mezní minimální intenzitu záblesku a i když blýskne na minimum tak to je pořád moc světla? Nebo je někde chyba a PTTL by měl povolit blesku jen takovou imntenzitu aby bylo exponováno dobře?
JJ asi jo. Díky. Já jsem právě nevěděl jestli se síla záblesku dá systémem regulovat řekněme od 0 do X, nebo ta minimální síla může být přece jen větší například od 10 do X a pod tu desítku to nejde snížit.strecha píše:
Myslim ze pri tak male clone a vysoke citlivosti jsi se dostal za hranici minimalni sily blesku. Takze bud zmenit expozici nebo pouzit nejaky filtr na blesk...napriklad bily papir