Filtry 49mm pro DA Limited
Moderátor: Moderátoři
Používám na DA35Ltd filtr Marumi DHG Super Circular 49mm a k němu ND8 Marumi DHG 49mm. I při použití obou filtrů současně nedochází k vinětaci. Výsuvná clona jde v pohodě používat, vnější průměr filtrů nekoliduje.
Tyto filtry jsem zakoupil, protože se mi nechtělo používat redukci k filtrům Kenko Pro 1 Digital (CPL a ND8)-totožné s Hoya, které mám v průměru 58mm. Navíc nemožnost vysunout clonu.
Nepozoruji žadný rozdíl v ostrosti a pod.
Rád bych se zeptal na používání závitových filtrů na DA21Ltd, DA40Ltd a DA70Ltd v kombinaci se sluneční clonou.
U DA15Ltd je sluneční clona stejného principu jak u DA35Ltd, jen je jinak tvarovaná, ne? Jde na něm použít filtry 49mm a vysunout sl. clonu?
Tyto filtry jsem zakoupil, protože se mi nechtělo používat redukci k filtrům Kenko Pro 1 Digital (CPL a ND8)-totožné s Hoya, které mám v průměru 58mm. Navíc nemožnost vysunout clonu.
Rád bych se zeptal na používání závitových filtrů na DA21Ltd, DA40Ltd a DA70Ltd v kombinaci se sluneční clonou.
U DA15Ltd je sluneční clona stejného principu jak u DA35Ltd, jen je jinak tvarovaná, ne? Jde na něm použít filtry 49mm a vysunout sl. clonu?
Čekatel na K-3, DA35/2,8ltd., A50/1,7
-
- Významný člen
ja mám DA40Ltd slnečná clona je riešená trocha inak. šrébuje sa na závit. žiaden filter nemám. ale predpokladám že ak chceš používať filtre našróbuješ na objektív, a na filter potom našróbuješ clnečnú clonu (ak chceš) .
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

U 70 se filtr 49mm šroubuje na objektiv a na něj sluneční clona, která je teleskopická (2 části - pevná a jedna výsuvná) = není problém.
U 40 to může být řešení stejné jako u 70, nebo se použije menší filtr (myslím cca 30,5mm, který se může šroubovat i zevnitř na clonu.
Jak je to u 21 nevím, ale tuším problém při použití sluneční clony (clona pevná a obdélníkový výřez).
U 40 to může být řešení stejné jako u 70, nebo se použije menší filtr (myslím cca 30,5mm, který se může šroubovat i zevnitř na clonu.
Jak je to u 21 nevím, ale tuším problém při použití sluneční clony (clona pevná a obdélníkový výřez).
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
U 15 Ltd. není nasazení stand. závitového flitru problém. Zatím jsem zkoušel B+W CPL MRC Kaesemann a bez problémů, bez vinětace, sluneční clonu norm. vysuneš přes to,ale zas není moc dlouhou, tak už topeterer píše:Používám na DA35Ltd filtr Marumi DHG Super Circular 49mm a k němu ND8 Marumi DHG 49mm. I při použití obou filtrů současně nedochází k vinětaci. Výsuvná clona jde v pohodě používat, vnější průměr filtrů nekoliduje.
nějaký vetší efekt asi nemá.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Díky všem za odpovědi.
To řešení na DA35Ltd, kde jde nechat filtr stále našroubovaný, clona v pohotovosti, krytka plně funkční, se mi líbí. Je to pohotové a pohodlné.
To samé jde teda i u DA15/4. Té pětatřicítce se stýská, rád bych k ní něco pořídil kratšího a delšího. Stejný průměr filtru...paráda.
Na DA35Ltd používám místo orig. kovové krytky tohle:
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p316055 ... -54mm-6954
U té originální jsem měl strach, že ji ztratím, ale tahle pasuje perfektně.
To řešení na DA35Ltd, kde jde nechat filtr stále našroubovaný, clona v pohotovosti, krytka plně funkční, se mi líbí. Je to pohotové a pohodlné.
To samé jde teda i u DA15/4. Té pětatřicítce se stýská, rád bych k ní něco pořídil kratšího a delšího. Stejný průměr filtru...paráda.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, něco podobnýho sháním pro tu 15ctku, to by mělo taky snad pasovat.peterer píše:Díky všem za odpovědi.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
aCIDfire:
Dej pozor, ta DA35Ltd má válcovou sluneční clonu a ta krytka (origo i Kaiser) se nasouvá na čelo sluneční clony (na vnější průměr té výsuvné clony).
No a ta DA15Ltd má sluneční clonu vykrojenou, tam nevím jestli půjde použít převlečná krytka. Jestli jo, tak asi průměr 51mm co má filtr vnějškem? Ale nemám, nevím...
Dej pozor, ta DA35Ltd má válcovou sluneční clonu a ta krytka (origo i Kaiser) se nasouvá na čelo sluneční clony (na vnější průměr té výsuvné clony).
No a ta DA15Ltd má sluneční clonu vykrojenou, tam nevím jestli půjde použít převlečná krytka. Jestli jo, tak asi průměr 51mm co má filtr vnějškem? Ale nemám, nevím...