ozivim vlakno. vcera som skocil do Alzy po vacsiu kartu do FullHD kamery do auta, kupil som
Samsung micro SDXC 64GB EVO Plus Class 10 UHS-I.
zo zvedavosti som skusil zmerat prenosove rychlosti kariet co mam pri sebe, na notebooku ACER Aspire V15Nitro - Black Edition/i7/12GB RAM,128SSD), ako aj rychlost v Pentax K-1.
(aktualne ceny z Alza.sk)
SanDisk SDHC 16GB Class 10 UHS 1 Extreme Plus (R:80MB/s) -
23,90 euro (cena je za 90MB/s verziu,ta moja sa uz nepredava)
SanDisk SDXC 64 GB Extreme PRO Class 10 UHS-I (U3) (R:95MB/s, W:90MB/s) -
51,90 euro
SanDisk Micro SDHC 16 GB Ultra Android Class 10 UHS-I (R:80MB/s) -
10,90 euro
Samsung micro SDXC 64GB EVO Plus Class 10 UHS-I(R:100MB/s, W:60MB/s) -
29,90 euro

testy su zoradene presne podla obrazku ako su karty odfotene
-porovnal som si karty Samsung microSDXC EVO Plus a SanDisk ExtremePRO na rychlostne snimanie v Pentax K-1, kde som nastavil fotenie iba na RAW, vypol AF a fotak mi urobil 13 DNG RAWov (690MB) po sebe a potom zacal vyprazdnovat buffer, kde fotak prestal blikat presne po 24 sekundách u oboch kariet rovnako.
-porovnal som si u týchto dvoch kariet aj kopirovanie z notebooku na kartu (22 DNG RAWov - 1GB) a trvalo to presne pri oboch kartách 37 sekund.
-vzdy som si myslel, ze microSD karty nie su urcene pre zrkadlovky, kedze su fyzicky mensie a musia ist este aj cez adapter, ze to predsa nemoze byt dobre ani rychle
-takze co, ta Samsung microSDXC EVO Plus karta je rovnako dobra ako ovela drahsia SanDisk ExtremePRO ?
29,90euro = 51,90euro ?
PS: je mozne, ze keby som karty nedaval priamo do SD citacky notebooku, ale do externej USB3.0 citacky, bolo by to kopirovanie/meranie rychlosti lepsie.
ale fotenie v Pentax K-1 som si realne uz zmeral... (na pentaxforums.com vyhlasili tu drahu SanDisk ExtremePRO ako za kartu s najlepsim pomerom cena/vykon a ze Pentax uz rychlejsiu kartu aj tak ani nevie vyuzit pri foteni)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN