Sice vím, že tě tohle nezajímá, ale ještě si dovolím něco lesního s deštníkem.
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... GP4775.jpg
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... GP4778.jpg
EDIT: ještě tohle jsem sem chcel dat:
http://www.marekmusilfoto.cz/images/ost ... GP4859.jpg
Softbox pro venkovní focení
Moderátor: Moderátoři
Re: Softbox pro venkovní focení
Naposledy upravil(a) Mara42 dne 20 bře 2014, 12:44, celkem upraveno 1 x.
Ono také hodně záleží na vzdálenosti softboxu od postavy. Světlo ubývá se čtvercem vzdálenosti. Takže když bude softbox v minimální vzdálenosti, aby ještě nebyl v záběru, tak to významně pomůže, navíc takové světlo je příjemně měkké.
Já osobně, s ohledem na malou investici (držák blesku, softbox, event. stojan) bych to klidně pořídil a vyzkoušel. Tedy já to mám. Venku jsem fotil jen jednou, viz ukázka a celkem to pomohlo na vykrytí stínů. Blesk byl 52 a určitě ne na plný výkon. Přinejhoším to budeš používat v interiéru.
Co se týče vysvícení softboxu bleskem - taky nevidím problém, světlo se všelijak odráží od bílé tkaniny na stříbrný vnitřek a zpět, takže plocha softboxu je celkem rovnoměrně prosvícená.
Já osobně, s ohledem na malou investici (držák blesku, softbox, event. stojan) bych to klidně pořídil a vyzkoušel. Tedy já to mám. Venku jsem fotil jen jednou, viz ukázka a celkem to pomohlo na vykrytí stínů. Blesk byl 52 a určitě ne na plný výkon. Přinejhoším to budeš používat v interiéru.
Co se týče vysvícení softboxu bleskem - taky nevidím problém, světlo se všelijak odráží od bílé tkaniny na stříbrný vnitřek a zpět, takže plocha softboxu je celkem rovnoměrně prosvícená.
Jan67
softbox som nikdy nemal, takze nemam ziadne skusenosti. ono asi zalezi ako tu uz bolo napisane aj od toho svetla a prostredia, kde fotis. myslim ze kupit softbox nie je daka brutalna investicia na vyskusanie.
ps: co fotievam v parku difuzne cez dazdnik s bleskom 540FGZ, tak to staci, aj do protisvetla, v tieni mi praveze este aj vykon blesku na 1/64 bol priliz silny, dve fotky so Sigmou 50/1,4 na f1,4 a f2.
ps: co fotievam v parku difuzne cez dazdnik s bleskom 540FGZ, tak to staci, aj do protisvetla, v tieni mi praveze este aj vykon blesku na 1/64 bol priliz silny, dve fotky so Sigmou 50/1,4 na f1,4 a f2.
- Přílohy
-
- IMGP0114.jpg (142.53 KiB) Zobrazeno 1160 x
-
- IMGP0105.jpg (194.25 KiB) Zobrazeno 1160 x
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Jsem si vědom že softbox a obecně zdroj světla by pro měkké nasvícení měl být co nejblíž. Neměl jsem ani tak obavy o rovnoměrnost osvětlení softboxové rozptylky vepředu, to by měla zajistit hloubka a vhodně navržený tvar softboxu, obavy mám spíš o výkon výsledné sestavy.
lennyl:
Vypadá to, že je to za slunečného dne, jak to že nemáš pozadí na f1.4 přeexponované? Nebo snad HSS a příslušně kratší čas? To by sis ale nestěžoval na přebytek výkonu, kdyby ti ho část ještě sežrala HSS, ne?
lennyl:
Vypadá to, že je to za slunečného dne, jak to že nemáš pozadí na f1.4 přeexponované? Nebo snad HSS a příslušně kratší čas? To by sis ale nestěžoval na přebytek výkonu, kdyby ti ho část ještě sežrala HSS, ne?