Stativy Victory

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

prochy
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Stativy Victory

Příspěvek od prochy » 16 srp 2011, 13:09

Omlouvám se, ale ještě 2 poznámky:
1. hlava, resp. kloub hlavy musí být namazán a takto musí samozřejmě držet. Takže tvrzení onoho prodejce z aráže byla hloupost, suchý kloub je nesmysl.
2. stativová hlava je u Victory našroubována závitem, ze spodu uchycení jsou 3 malé imbus šroubky, jsou rozloženy kolem hlavního závitu do trojúhelníku (málo kdo si jich všimne, což je škoda), pomocí kterých lze hlavu ještě tak říkajíc dotáhnout na krev a vyštelovat do přesné roviny

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Twix
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Twix » 17 srp 2011, 06:52

Já jsem stativ Victory měl a stabilita opravdu nebyla tak dobrá jako třeba u Manfrotto které je jen o trošku dražší.
Navíc na Manfrotto není problém koupit náhradní díl když něco praskne což se mi třeba u Victory stalo (prasknul jeden upínák na noze a o něco později se ulomily zarážky u všech nohou). NEDOPORUČUJI, ušetříš pár korun a pak tě to bude mrzet. Mánfrotto používám často a nic se nezlomilo, navíc ty možnosti otočení středové tyče na bok nebo obráceně na makro jsou úžasné.

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 17 srp 2011, 13:04

prochy píše:Omlouvám se, ale ještě 2 poznámky:
1. hlava, resp. kloub hlavy musí být namazán a takto musí samozřejmě držet. Takže tvrzení onoho prodejce z aráže byla hloupost, suchý kloub je nesmysl.
2. stativová hlava je u Victory našroubována závitem, ze spodu uchycení jsou 3 malé imbus šroubky, jsou rozloženy kolem hlavního závitu do trojúhelníku (málo kdo si jich všimne, což je škoda), pomocí kterých lze hlavu ještě tak říkajíc dotáhnout na krev a vyštelovat do přesné roviny
poznámka k bodu 1. proboha proč musí být kloub na mazaný??? mám (měl) sem tři různé hlavy a ani v jednom případě sem nic takového nezaznamenal... ani si to neumím moc představit, vždyť se tam musí uplívat prach a jiný bordel...
k bodu 2. šrouby určitě nejsou na vyštelování přesné do roviny, ale jen k lepší fixaci

každopádně bych s tento stativ nepořídil, někdy je lepší připlatit pár stovek.

KM-foto
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od KM-foto » 07 zář 2011, 23:05

Myslím, že prochy nemyslel, že má být hlava namatlaná jako ložisko u kola, což byla výmluva toho někoho kdesi kdysi. Hlava je jen lehce potřena tukem a rozhodně se v ní žádné svinstvo nedrží.
A poznámka druhá, jak jsem již psal na začátku, na Victory se dají pořídit náhradní díly a pokud se na to necítite, tak prodejce na stativy.com zajišťuje i servis. Takže nevidím problém. :D

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“