Kit Manfrotto KIT 3 vs Velbon 800R

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

yoli
Významný člen
Významný člen

Re: Kit Manfrotto KIT 3 vs Velbon 800R

Příspěvek od yoli » 26 črc 2011, 13:46

Tak, už mám aj dvoch adeptov na statív. Láka ma výklopná stredová tyč, aj keď cena...

Giottos MTL 9351B: http://www.fotofilter.sk/96-giottos-hli ... --max-5kg/

Manfrotto 190XPROB: http://www.fotofilter.sk/85-manfrotto-1 ... inik--5kg/

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Kit Manfrotto KIT 3 vs Velbon 800R

Příspěvek od jasanek » 26 črc 2011, 15:09

Myslim, ze ani s jednim z uvedenych stativu neudelas chybu. Uvedeny Manfrotto je takova klasika za rozumnou cenu, pouziva ho dost lidi. Giottos je u nas mene znama znacka, ale kvalitativne je minimalne na stejne urovni jako Manfrotto, mozna ma i o neco lepe resenou stredovou tyc (modely s vyklopnou tyci). Skvele resene jsou i vyklopne nohy. Stativy maji vsechny standardni vychytavky, ktere jsou obcas potreba (hacek na stredove tyci apod.).
Osobne mam dva stativy Giottos hlinikovy a karbonovy (9361B,8360) a kulove hlavy (MH 1300,MH 1311) a jsem s nimi spokojen.
Je tedy pravda, ze pri padu do potoka se mi povedlo jednu nohu u karbonoveho stativu v nejuzssi casti vylomit (aby taky ne, kdyz jsem ji pouzil jako skokanskou tyc :-)) a sehnat nahradni trvalo rok - ale zase mi ji nakonec dali zadarmo :-). Pak take nevim, jak je to u ostatnich stativu, ale pri pouzivani v prasnem nebo "spinavem" prostredi to chce dbat na cistotu nohou, protoze se bordel muze dostat "dovnitr" nohou a mohou jit hure zasouvat a vysouvat. Taky se mi uz stalo, ze mi pri -20 nohy zamrzly a nemohl jsem je vytahnout, musel jsem pockat do tepla :-) (ale predtim byly mokre, takze se neni co divit).
Co se tyce ceny, tak na stativu to nechce prilis setrit, pokud ho clovek pouziva, tak casto zjisti, ze setrit se nevyplaci. Navic stativ se vetsinou kupuje na delsi dobu...
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“